Υπάρχουμε και εμείς κύριοι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της Κυριακάτικης αναμέτρησης στο στάδιο Αλκαζάρ όπου πραγματοποιήθηκε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής. ΑΕΛ και Τρίκαλα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και σε έναν αγώνα με πολύ πάθος και δύναμη αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως οι προσπάθειες τους δεν αναγνωρίζονται από κανέναν στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και προς απογοήτευση μας ούτε από τους ανθρώπους του χώρου του Γυναικείου ποδοσφαίρου και την κορυφή αυτού, την Εθνική μας ομάδα. Η ΑΕΛ φυσικά χαιρετίζει την επίσκεψη του εθνικού μας συγκροτήματος στην πόλη μας, όμως δεν μπορεί να κατανοήσει πως σε αυτήν την επίσκεψη στην Θεσσαλική πρωτεύουσα δεν κλήθηκε να συμμετέχει σε αυτές τις προπονήσεις ούτε μία αθλήτρια από τις ομάδες της Θεσσαλίας, όταν μάλιστα η μία είναι 1η στην βαθμολογία και οι άλλες δύο είναι στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα!!!
Μάλιστα η απογοήτευση μας μεγάλωσε όταν οι άνθρωποι της ομάδας μόλις έμαθαν για την επίσκεψη της Εθνικής μας ομάδας στην Λάρισα, απέστειλαν επίσημη πρόσκληση για την πραγματοποίηση του ενός φιλικού αγώνα της Εθνικής ομάδας με την ομάδα της ΑΕΛ. Οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας δεν έδωσαν απάντηση ποτέ - έστω και αρνητική - στο δίκαιο αίτημα της ΑΕΛ, το οποίο είχε κυρίως στόχο την προώθηση και προβολή του αθλήματος στην πόλη της Λάρισας και παράλληλα την ανάπτυξη του αθλήματος, τη στιγμή που στην πόλη μας δεν έχει γίνει ούτε μία αναπτυξιακή ενέργεια από την Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια.
Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι μάλλον δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη μας!!!

Η ΑΕΛ φυσικά δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια σε αυτό το θλιβερό συμβάν και το θεωρεί ένα ατυχές γεγονός των παραγόντων που ασχολήθηκαν με το όλο θέμα και δηλώνει πως θα συνεχίσει να παλεύει έστω και μόνη της για την ανάπτυξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο μέλλον και θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρων για να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη του αθλήματος ενώ παράλληλα εύχεται καλή επιτυχία σε όλα τα Εθνικά μας συγκροτήματα που αυτήν την περίοδο προετοιμάζονται για την συμμετοχής τους σε διάφορες προκριματικές φάσεις.

Στα του αγώνα η ομάδα των Τρικάλων που είχε ένα σημαντικό σερί θετικών αποτελεσμάτων και είχε το ψυχολογικό αβαντάζ, ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους όμως η Βλασιάδου δεν τους το επέτρεψε. Η ομάδα της Λάρισας γρήγορα ισορρόπησε τον αγώνα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ της Χαρακοπούλου χωρίς όμως οι παίκτριες της να σημαδεύουν σωστά. Τελικά στο 35' της αναμέτρησης η Λόγου εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση που επικράτησε μέσα στην περιοχή των Τρικάλων μετά από εκτέλεση κόρνερ και κέρδισε το πέναλτι το οποίο ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα η ίδια για το 1-0. Στην συνέχεια του ημιχρόνου η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την υπεροχή όμως τα Τρίκαλα κατάφεραν και απείλησαν λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, όταν σε μία εκτέλεση φάουλ πήγαν να εκμεταλλευτούν την σύγχυση που επικράτησε μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ όταν η άμυνα της δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα σωστά λόγω και του ισχυρού αέρα που φυσούσε, με την μπάλα όμως τελικά να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια να απομακρύνεται.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες που ήθελαν πολύ τη νίκη τα έδωσαν όλα και το παιχνίδι πλέον πήγε στην δύναμη με τα δυνατά μαρκαρίσματα να επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο και να μην έχουμε στην ουσία κάποιες καλές φάσεις μέχρι στο 62' της αναμέτρησης όπου η ΑΕΛ δέχτηκε ένα κρύο γκολ σε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ της Τζιώρα, με τον αέρα να βοηθά την πορεία της μπάλας και να ξεγελά την τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Παρά την ψυχρολουσία οι βυσσινί δεν πτοήθηκαν και στην αμέσως επόμενη φάση η Σρετένοβιτς βρήκε με εκπληκτική μπαλιά την Χριστοφορίδη στην πλάτη της άμυνας των Τρικάλων, η οποία πρόλαβε αντίπαλη αμυντικό και τερματοφύλακα και τσιμπώντας την μπάλα βρέθηκε προ κενής εστίας κάνοντας έτσι πολύ εύκολα το 2-1. Δέκα λεπτά μετά και στο 75' η Ζντράβκοβιτς έκανε το 3-1 όταν σε εκτέλεση κόρνερ της Σρετένοβιτς που δοκίμασε απευθείας, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η Ζντράβκοβιτς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σημείωσε το γκολ. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν τα παράτησε όμως η ΑΕΛ ήταν αυτή που έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία όταν σε μία επέλαση της Σρετένοβιτς από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στην Χριστοφορίδη η οποία από το ύψος του πέναλτι δεν σημάδεψε σωστά.

Αυτήν ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για την ΑΕΛ απέναντι σε μία πολύ καλή και μαχητική ομάδα η οποία δίκαια βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Με αυτήν τη νίκη η ΑΕΛ σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Γαγάρα, Τσούκα, Σωτηριάδη, Μιχαλόπουλος, Αρκουλή, Μιχαλόπουλος, Λόγου, Χριστοφορίδη, Σρετένοβιτς, Ακριβούλη
Αλλαγές: Σακελλάρη, Σπυροπούλου, Σκοτεινιώτη, Μπελμέζα
Στον πάγκο βρέθηκαν: Νάση, Ζαχείλα, Λέμε

Εξαιρετική η διαιτησία της τριπλέτας από τον Βόλο σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα με πολλές και δυνατές φάσεις. Αξίζει ειδική αναφορά στους δύο επόπτες οι οποίοι σε όσες αναμετρήσεις τους έχει συναντήσει η ομάδα της ΑΕΛ, έχουν εξαιρετική παρουσία και το νεαρό της ηλικίας τους αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος για τις εορτές του Πάσχα αλλά και για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει στις 22 Απριλίου με ακόμα έναν εντός έδρας αγώνα, με την ΑΕΛ αυτή τη φορά να υποδέχεται την ομάδας της Γλυφάδας.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top