Στις «σημαδιακές» ημερομηνίες στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΛ ανήκει η σημερινή. Σαν σήμερα, 26 Απριλίου 2009, πριν από 9 χρόνια η ΑΕΛ νικά 1-0 τον Λεβαδειακό και κατακτά την πέμπτη θέση που της έδωσε τη συμμετοχή στα πλέι οφ της Super League, καθώς και την έξοδο της στην Ευρώπη. Για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ φιλοξενούνταν στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό. Εκείνη η ομάδα της ΑΕΛ δεν φοβόταν καμία έδρα και κανέναν αντίπαλο και το έδειξε και εκείνη τη Κυριακή. Πρωταγωνιστής εκείνου του αγώνα ήταν ο Τουμέρ Μετίν χάρη σε γκολ του στο 12ο λεπτό οι «βυσσινί» επικράτησαν με 1-0 των βοιωτών. «Ταξίδι πάλι ευρωπαϊκό» ήταν το σύνθημα που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν οι περίπου 4.000 φίλαθλοι της ΑΕΛ, που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Λεβαδειακός (Βούκοτιτς): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Καψής, Παρασκευαϊδης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Γκεοργκίεφ, Ανδράλας (80’ Κατσικογιάννης), Πιέχνιακ (58’ Ντιμπαλά), Λέχτινεν (65’ Βασιλείου), Κιάσσος.

ΑΕΛ (Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Ααράμπ, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Μετίν (90’ Τσίγκας), Ζουράφσκι (92’ Κατσιαρός), Γιαννακόπουλος (85’ Κυριάκος).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top