Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια (1988) η ΑΕΛ κατέκτησε το μοναδικό της πρωτάθλημα και ανάγκασε τις υπόλοιπες ομάδες να υποκλιθούν. Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στο to10.gr για την ιστορική στιγμή και δηλώνει ότι μόνο η ΑΕΛ μπορεί να σπάσει το μονοπώλιο των «μεγάλων». Ηταν η «σταχτοπούτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα, η οποία το 1988 κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους και να κατακτήσει το πρωτάθλημα! Ο λόγος φυσικά για την ΑΕΛ, η οποία σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια έβγαλε νοκ-άουτ τα εγχώρια μεγαθήρια και με… θράσος έκατσε στο θρόνο του πρωταθλητή! Μια επιτυχία που μνημονεύεται μέχρι σήμερα, καθώς η ΑΕΛ είναι η μοναδική ομάδα που εδρεύει εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα! Ενας από τους βασικούς συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας ήταν ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος αγωνίστηκε στο σύλλογο του κάμπου από το 1982-1989. Ο Τσιώλης ήταν από τους παίκτες-κλειδιά εκείνης της ομάδας και βοήθησε τα μέγιστα, προκειμένου η ΑΕΛ να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία του θεσσαλικού συλλόγου, καθώς τίμησε τα χρώματά του τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.

Κύριε Τσιώλη σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ησασταν ένας από τους παίκτες που βοήθησαν την ομάδα να πάρει τον τίτλο. Πώς κατάφερε η θεσσαλική ομάδα να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία;
«Όλα ξεκίνησαν 6-7 χρόνια πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα χτιζόταν και ανέβαινε βήμα-βήμα. Τη σεζόν 1984-1985 κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Την επόμενη σεζόν φτάσαμε και πάλι στον τελικό, όμως, χάσαμε από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα βελτιωνόταν συνεχώς και το 1988 καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ποιο ήταν το μεγάλο όπλο της ΑΕΛ;
«Η ομοιογένεια και η ομαδικότητα ήταν τα μεγάλα μας όπλα. Ημασταν όλοι μαζί για αρκετά χρόνια. Θυμάμαι τον συγχωρεμένο Γιώργο Μητσιμπόνα. Ήταν μια σπουδαία επιτυχία για όλους μας».

Έχετε περάσει από τη θεσσαλική ομάδα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Είστε κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΛ
«Ναι αγωνίστηκα στην ομάδα από το 1982 έως το 1989. Στα μέσα της σεζόν 2015-2016 γύρισα στην ομάδα ως προπονητής, με το σύλλογο να ανεβαίνει στη Σούπερ Λίγκα. Εκατσα στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν για μερικούς μήνες».

Στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει πλέον μια νέα ΑΕΛ; Στην Αγγλία είδαμε τη Λέστερ. Μπορεί κάποια ομάδα να μπει σφήνα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Έχω συνδεθεί τόσο πολύ με αυτή την ομάδα, που πιστεύω ότι μόνο η ΑΕΛ μπορεί να καταφέρει ξανά τέτοιο θαύμα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top