Διεθνή διάκριση για τον Λαρισαίο προπονητή τερματοφυλάκων της Τζουργκάρντεν, Νίκο Γκούλιο, ο οποίος σήκωσε την κούπα με την ομάδα του, που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Σουηδίας, για πέμπτη φορά στην ιστορία της. Στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην «Tele2 Arena» της Στοκχόλμης, η ομάδα του Οζκάν Μελκεμισέλ κέρδισε με 3-0 τη Μάλμε του Μάγκνους Πέρσον. Ο Νίκος Γκούλιος γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1977 και ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή σε ηλικία 18 ετών από την ΑΕΛ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε επί 6ετία (1995-2001). Αγωνίστηκε επίσης σε Εθνικό Αστέρα, Πανηλειακό, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Δόξα Δράμας, ΑΕ Γιάννινα, Αναγέννηση Καρδίτσας και έκλεισε την καριέρα του στον Πυργετό.

«Πολύ μεγάλη τιμή για μένα, καθώς είναι ο πρώτος τίτλος στην καριέρα μου. Παίξαμε στην έδρα μας παρουσία 25.000 φιλάθλων και των δύο ομάδων, μέσα σε ωραία ατμόσφαιρα, την οποία χάλασαν όμως λίγο πριν το τέλος κάποιοι χούλιγκαν. Εμείς προερχόμασταν από τρεις συνεχόμενες ήττες, η Μάλμε επίσης από δύο διαδοχικές ήττες και τελικά το τρόπαιο πήρε αυτός που φαίνεται πως το ήθελε περισσότερο» δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθερία». Ο Νίκος Γκούλιος άνοιξε την καρδιά του, τονίζοντας τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και το τρόπαιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου, που όλοι ήταν παρόντες σε αυτή τη γιορτή. Επίσης, στη Λάρισα στον πατέρα μου και την αδελφή μου. Και στη μνήμη της μανούλας μου, που έχασα πρόσφατα...».

ΑΕΛ, ΠΡΟΒΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΔΗΣ
«Ήμουν και θα είμαι μια ζωή ΑΕΛ, διότι εκτός του ότι φορέσαμε τη φανέλα της, από μικρά παιδιά την είχαμε στην καρδιά μας», τόνισε ο Νίκος Γκούλιος, ο οποίος δεν ξέχασε τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Προβίδα, ευχόμενος τα καλύτερα στον ίδιο και τον προπονητή Σωτήρη Αντωνίου: «Όταν έμαθα πως ο Γιάννης θα είναι στο τεχνικό τιμ της ΑΕΛ, χάρηκα πάρα πολύ, καθώς γνωρίζω πολύ καλά πόσο αγαπάει την ομάδα. Δύο νέα παιδιά στον πάγκο, δύο λαρισαίοι τους οποίους καλώς εμπιστεύτηκε ο κ. Κούγιας, καλείται δε και ο κόσμος να τους στηρίξει τη νέα σεζόν, για να πετύχουν στο έργο τους. Η ΑΕΛ έπρεπε να είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, το άξιζε με τις εμφανίσεις που έκανε και στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών, με την ΑΕΚ. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις στον αγωνιστικό χώρο».

Ακόμη ευχήθηκε περαστικά στον Τάσο Κουρδή που ήταν μαζί με τον Χρήστο Γκικούδη οι δύο τερματοφύλακες στον Πυργετό (Δ’ Εθνική), όταν εκείνος ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στους «βυσσινί» του Κάτω Ολύμπου. Τέλος ο Νίκος Γκούλιος είπε πως θέλει να έρθει στη Λάρισα για να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά είναι δύσκολο στην παρούσα φάση, καθώς τον Ιούλιο η Σουηδική ομάδα έχει υποχρεώσεις στα προκριματικά του Europa League.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως στον τελικό το σκορ άνοιξε ο Γιάκομπ Ούνε Λάρσον στο 17ο λεπτό, διπλασίασε τα τέρματα ο Κερίμ Μραμπτί στο 47’ και ο Τζόναθαν Ρινγκ στο 81’, διαμόρφωσε το τελικό 3-0. 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top