Συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σε πλήρη σύνθεση και παρουσία των εκπροσώπων της Επιτροπής Παρακολούθησης κκ. Ιβάν Βέλα και Μάριου Γεωργίου. Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Super League για το περιεχόμενο των πρόσφατων επαφών του με την FIFA και την UEFA για θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και περιλαμβάνονται στην πρόσφατη επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κ. Φάτμα Σαμούρα. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της βίας, την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, τη λειτουργία των δικαστικών οργάνων και τη διάρθρωση της Κ.Ε. Διαιτησίας. Αποφασίστηκε να προωθηθεί εισήγηση προς έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., του παρακάτω πλαίσιου θεμάτων:
1. Αδειοδότηση ομάδων SuperLeague:
Συζητήθηκε το από 08.05.2018 αίτημα της Super League περί αλλαγής της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημά της.
Αποφασίστηκε το αίτημα της Super League να προωθηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή προς συζήτηση και λήψη οριστικής απόφασης απ αυτού.

2. Αδειοδότηση ομάδων Football League:
Για τις αγωνιστικές περιόδους 2018-19 και 2019-20, ως διαδικασία αδειοδότησης των υποβιβασθεισών από τη Super League ΠΑΕ, ορίζεται η διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ της FootballLeague.
Ορίζεται επίσης διαδικασία δύο (2) σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε αγωνιστικής περιόδου. Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στον τρέχον πρωτάθλημα και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος) με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

3. Τροποποίηση κανονισμών:
Δεδομένου ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο εισήγησης επί των προτεινομένων τροποποιήσεων, καθώς η κοινή επιτροπή αναμόρφωσης των κανονισμών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής του προσεχούς Ιουνίου και πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς έγκριση και στην επικείμενη τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. προς οριστική επικύρωση.

4. Περίοδος χάριτος για προσφυγές ποδοσφαιριστών:
Επί του από 17.05.2018 αιτήματος της Super League αποφασίστηκε να μην γίνει οιαδήποτε εισήγηση στην Ε.Ε., δεδομένου ότι συνιστά σαφώς αλλαγή του υφιστάμενου κανονισμού (Κ.Ι.Μ.Π.) εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου και αυτό ρητά απαγορεύεται από το καταστατικό της Ε.Π.Ο.
Το θέμα αποτελεί ωστόσο αντικείμενο της επιτροπής αναμόρφωσης κανονισμών, ενόψει των επικείμενων τροποποιήσεων.
Οι προτάσεις της ΕΠΣ Αθηνών για διεξαγωγή και συνέχιση αγώνων σε περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου αγώνα από ρίψη αντικειμένου και για ορισμό των ιατρών αγώνων από την υγειονομική επιτροπή της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής, αποτελούν αντικείμενο της Επιτροπής Αναμόρφωσης Κανονισμών και οι τελικές εισηγήσεις θα εισαχθούν προς έγκριση στην επικείμενη Γ.Σ. της Ε.Π.Ο.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top