Την εκκένωση των κερκίδων από φιλάθλους σε περιπτώσεις πρόκλησης επεισοδίων καθώς και την επιείκεια των δικαστικών οργάνων προς τις ΠΑΕ που συμβάλλουν στην ανεύρεση δραστών για επεισόδια στα γήπεδα θα προτείνει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, η Super League, με βάση τις αποφάσεις που έλαβε στο ΔΣ της 11/5 σχετικά με τις προτάσεις τροποποίησης των Κανονισμών Ποδοσφαίρου. Βάσει όσων αποφασίστηκαν και θα προταθούν από τον συνεταιρισμό:
Σε περίπτωση επεισοδίων από τους οπαδούς και εφόσον η υπαίτια ομάδα συμβάλλει στην ανεύρεση των υπαίτιων φυσικών προσώπων, να παρέχεται στα δικαιοδοτικά όργανα η δυνατότητα της επιβολής μειωμένων ποινών ή και της απαλλαγής της ΠΑΕ, ακόμη και μετά την τελεσιδικία της υπόθεσης.
Σε περίπτωση επεισοδίων που εμποδίζουν την ομαλή τέλεση του αγώνα προτείνεται η εκκένωση των κερκίδων και ως πειθαρχικό μέτρο, όπως ισχύει και στο εξωτερικό, το κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών που αποτελούν εστίες επεισοδίων.
Η Super League προτείνει τα πρόστιμα να είναι ανάλογα όχι μόνο του πειθαρχικού παραπτώματος αλλά του οικονομικού μεγέθους της υπαίτιας ομάδας.
Τέλος προτείνει σε περίπτωση τιμωρίας ομάδας για τουλάχιστον τέσσερις φορές εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδους για αδικήματα που σχετίζονται με βίαιη συμπεριφορά των φιλάθλων της, να επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για οκτώ αγωνιστικές.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top