Ο Κώστας Πολυχρονίου γεννήθηκε στον Πλατανιστό Εύβοιας στις 12 Νοεμβρίου 1936. Εγγράφηκε για πρώτη φορά σε σωματείο το 1953 στην ηλικία των 17 ετών. Έπαιξε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό Πειραιώς το 1955 και εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 1968, αγωνιζόμενος αποκλειστικά για λογαριασμό αυτής της ομάδας. Ασχολήθηκε με την προπονητική αναλαμβάνοντας τις τύχες των Α.Ε.Λ., Ατρόμητου Αθηνών, Ο.Φ.Η., Ρόδου, Δόξας Δράμας, Απόλλωνα Αθηνών, Λεβαδειακού, Ολυμπιακού, Ιωνικού, Πανηλειακού, καθώς και της Εθνικής ομάδας. Ο Κώστας Πολυχρονίου καθοδήγησε την ΑΕΛ σε 91 αγώνες πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας 47 νίκες, 22 ισοπαλίες και 22 ήττες. Πέθανε την 1η Ιουνίου 2018, μετά από πολύμηνη μάχη με σοβαρή ασθένεια. Στις 22 Φεβρουαρίου 1971 η διοίκηση Αντώνη Καντώνια του ανέθεσε τις τύχες της Α.Ε.Λ. στη θέση του απομακρυθέντος Διονύση Μινάρδου. Η Α.Ε.Λ. τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή.

Εικόνα της περιόδου 1972-73


Σε συνεργασία με τη διοίκηση Καντώνια, το καλοκαίρι του 1971, τέθηκαν οι βάσεις για πρωταθλητισμό της Α.Ε.Λ. Ωστόσο, βίωσε και αυτός, μαζί με τους Λαρισαίους φιλάθλους, την αδικία του χουντικού καθεστώτος με τον αγώνα των Σερρών της 25ης Ιουνίου 1972 και όλα όσα ακολούθησαν. Η Α.Ε.Λ. τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ένα (1) βαθμό κάτω από τον Πανσερραϊκό.

Εικόνα της περιόδου 1979-80


Επανήλθε στην πόλη της Λάρισας το καλοκαίρι του 1979, την πρώτη επαγγελματική περίοδο του ελληνικού πρωταθλήματος, πάλι επί διοίκησης Αντώνη Καντώνια. Αυτή τη φορά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Βίωσε τον θάνατο των Δημήτρη Μουσιάρη και Δημήτρη Κουκουλίτσιου. Στο πρωτάθλημα η Α.Ε.Λ. τερμάτισε στην όγδοη θέση, ενώ στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Ήταν η καλύτερη θέση της Α.Ε.Λ. στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής και η πρώτη φορά που η ομάδα έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης του κυπέλλου.
Αιωνία σου η μνήμη ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top