Στη διοργάνωση του κυπέλλου MMSL η ΑΕΛ Καναδά κληρώθηκε με τον πιο δύσκολο πιθανό αντίπαλο, τον Απόλλωνα. Ο Απόλλων είναι η άλλη ελληνική ομάδα του Λονδίνου και έχει κατακτήσει το κύπελλο MMSL αρκετές φορές, ενώ την περασμένη περίοδο ήταν φιναλίστ στο κύπελλο Οντάριο. Το δυναμολόγιο της ΑΕΛ ήταν παντελώς ελλιπές. Χωρίς τους Σιμόες, Σαρέιντορ, Παρκ και Ολιβέιρα, χωρίς παίκτες στον πάγκο, με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα να αγωνίζεται ως επιθετικός, η ΑΕΛ δεν θα μπορούσε να έχει τύχη. «Ήταν το χειρότερο σενάριο για εμάς. Έλειπαν τέσσερις βασικοί και δεν είχαμε αναπληρωματικούς», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΛ.

Παρόλα αυτά η ΑΕΛ δεν το έβαλε κάτω. Ο Απόλλων αγωνίστηκε και κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ποτέ δεν κυριάρχησε. Η ΑΕΛ εξέθετε την άμυνα του Απόλλωνα με κάθετες μπαλιές. Ο πάγκος του Απόλλωνα καταλήφθηκε από απογοήτευση καθώς ο προπονητής της ομάδας άρχισε να βρίζει τους παίκτες του και έφτασε σε σημείο σχεδόν να πυγμαχίσει με τους παίκτες του. «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι «αίσχος». Ήταν ένα ντροπιαστικό θέαμα. Καμία τάξη για τον προπονητή του Απόλλωνα. Μπορώ ειλικρινά να πω ότι αν κάποιος μου μιλούσε έτσι μάλλον θα αντιδρούσα άσχημα», δήλωσε ο Μίλτον Γουγουλιάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ελλιπές δυναμολόγιο της ΑΕΛ είχε τον έλεγχο και την κυριαρχία. Ο Απόλλων δεν είχε λύση και οι παίκτες του αδυνατούσαν ν’ ανακόψουν τον Άντριου, ενώ οι Γιούζ, Νας και Βεργυρής μάχονταν ως πολεμιστές και έλεγχαν το παιχνίδι. Στην άμυνα οι Πατσέκο, Μούσα και Χαλμπουνί ήταν εκπληκτικοί στην αντιμετώπιση του Απόλλωνα. Ο τερματοφύλακας Σιλντόφσκι ήταν θηρίο, πραγματοποιώντας εκπληκτικές αποκρούσεις και διατηρώντας την ΑΕΛ στο παιχνίδι.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Απόλλωνα νικητή με 3-0 και στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Μετά τον αγώνα αρκετοί παίκτες του Απόλλωνα παραδέχτηκαν ότι αν η ΑΕΛ ήταν πλήρης θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι.

Στις δηλώσεις του ο Μίλτον Γουγουλιάς ανέφερε.
«Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι νιώθω πολύ περήφανος από τους έντεκα αποψινούς πολεμιστές της ΑΕΛ. Μου θύμισε τη «μάχη των Θερμοπυλών». Έντεκα πολεμιστές της ΑΕΛ μάχονταν τον «ισχυρό» στρατό του Απόλλωνα. Στο τέλος ήταν η επιμονή και η θέληση της ομάδας της Λάρισας που αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά, ενώ οι παίκτες του Απόλλωνα με σκυφτά τα κεφάλια. Όσοι ήταν στο παιχνίδι γνωρίζουν ότι με την κανονική μας εντεκάδα ο Απόλλων δεν είχε τύχη να νικήσει. Αφήνουμε αυτόν τον αγώνα στην άκρη και συγκεντρωνόμαστε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Παρασκευή κατά της Scottish, η οποία περιμένω ότι θα είναι δυσκολοκατάβλητη. Περιμένουμε πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια της ελληνικής γιορτής «ΩΠΑ». Θέλουμε οι οπαδοί μας να είναι χαρούμενοι και να γιορτάσουν με φαγητό, ποτό και χορό μετά τον αγώνα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας», είπε ο προπονητής της ΑΕΛ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top