Θα εξακολουθήσει να υπάρχει η διαδικασία επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League, όσον αφορά στα οικονομικά τους, και κατά την περίοδο 2018 – 2019, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ. Αντιθέτως για τις ΠΑΕ της Super League όπως αναφέρει το soccerplus, δεν τέθηκε θέμα επιτήρησης, παρότι και σε αυτήν την κατηγορία έχουν επισημανθεί προβλήματα με ομάδες που δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους. Όσον αφορά τις ΠΑΕ τις Football League η διαδικασία επιτήρησης που αποφασίστηκε και οι ποινές που προβλέπονται είναι οι ακόλουθες:

Η διαδικασία επιτήρησης θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των κάτωθι κριτηρίων:
α) Οφειλές από μεταγραφές, β) οφειλές σε εργαζομένους, γ) οφειλές σε φορολογικές αρχές, δ) οφειλές σε ασφαλιστικούς φορείς και ε) οφειλές προς ΕΠΟ.
Ο έλεγχος περί της εκπλήρωσης, ή μη, των παραπάνω κριτηρίων θα ακολουθεί τα ίδια ακριβώς πρότυπα με τη διαδικασία αδειοδότησης και θα πραγματοποιείται σε δυο φάσεις:

Α) ΦΑΣΗ Α (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019)
Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων της 1ης φάσης της επιτήρησης, θα αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018/19.

Β) ΦΑΣΗ Β (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019)
Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων της 2ης φάσης της επιτήρησης, θα αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον βαθμοολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ήτοι της περιόδου 2019/20.
 
ΑΕΛ © 2019. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top