Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στον ARENA FM 89,4, για τα τηλεοπτικά, την ΑΕΛ, για το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο στη Superleague, την προσεχή Δευτέρα, για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
«Για μένα είναι βέβαιο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσεις στις 25 Αυγούστου, ανεξαρτήτως, παρά το ότι είμαι βέβαιος ότι οι ομάδες θα έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, πιθανός με λιγότερα χρήματα όλες οι ομάδες ή τουλάχιστον ή συντριπτική πλειοψηφία. Αλλά να σας πω κάτι, αυτή η διαφορά του ενός εκατομμυρίου, στους προϋπολογισμούς, δεν είναι σημαντικό ποσό για τις ομάδες της Superleague. Όταν η ΑΕΛ ανέβηκε στην Superleague εμείς είχαμε τηλεοπτικό συμβόλαιο 1.300.000 και οι ανταγωνιστές είχαν 2 εκατομμύρια και 2,1, εμείς δεν είχαμε κεντρικό χορηγό, γιατί εγώ είχα κακές σχέσεις με τον Μελισσανίδη και λόγο αυτού του γεγονότος ο ΟΠΑΠ δεν μας έδωσε εμάς. 400.000 άλλος πήρε 500, άρα είχαμε σαν ΑΕΛ, 700.000 και 800.000 διαφορά στο τηλεοπτικό και 400.000 με 500 στο κεντρικό χορηγό. Εμείς δεν είχαμε σαν ΑΕΛ solidarity οι άλλοι πήραν 350.000. Αν τα προσθέσετε αυτά είναι κοντά 1,5 εκατομμύριο. Σκεφτείτε ότι εγώ πληρώνω και 500.000 ευρώ γήπεδο, στον ιδιοκτήτη του, για να έχω αυτό το υπέροχο γήπεδο. Άρα το ποσό του 1.000.000 για αυτές τις ομάδες, γι' αυτούς τους ιδιοκτήτες δεν είναι τόσο σημαντικό. Αν ήταν μια ομάδα Football League θα σας έλεγα κινδυνεύει με κατάρρευση. Άρα λοιπόν σε κάθε περίπτωση ναι μεν όλοι χρειάζονται το 1.000.000 αλλά από την άλλη πιέζουν, οι κανονισμοί όμως είναι αυστηροί και στο τέλος θα υπογράψουν την προκήρυξη».

Για το ενδεχόμενο να την μπλοκάρουν:
«Οποιος δεν υπογράψει οι  κανονισμοί προβλέπουν με αντικατάστασή τους από ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ. Αν εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας αυτό μπορεί να γίνει αλλά δεν το θέλουμε. Σαφώς, όποιος θέλει από εμάς μπορεί να προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ να το εφαρμόσει αν δεν το εφαρμόσουν τα αρμόδια όργανα. Όταν είχα πει, επειδή δεν είχαμε χρήματα από το solidarity να πάρουν λιγότερα οι άλλες ομάδες για να πάρουμε κι εμείς, τότε ο κ.Σπανός είχε πει «τι είμαστε εδώ φιλανθρωπικό ταμείο;»
‘Η NOVA έχει κάνει μία έρευνα αγοράς, για τις ομάδες που είναι ανταγωνιστικές, άλλες ομάδες έχουν καλές προσωπικές σχέσεις με το συνδρομητικό κανάλι, όπως ο Λεβαδειακός. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς υπήρχε έντονη αντιπαράθεση του κ.Κωστούλα με τους ανθρώπους της NOVA. Θα ήταν εξαιρετικό να μπει η ΕΡΤ αλλά όταν αυτό δεν γίνεται με κανόνες, τουλάχιστον έξι θα πέσετε και την επόμενη θα έχετε το ίδιο τηλεοπτικό , αυτό το σχέδιο δεν έχει καμία ελπίδα να περάσει. Όταν έχεις ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, αν θες για να σταθεί τουλάχιστον χρειάζονται 2,5-3εκ. ευρώ».

Για το πως αδειοδοτούνται οι ΠΑΕ:
‘Στη Σούπερ Λιγκ όχι δεν υπάρχει πλέον θέμα αλλά στη Φούτμπολ Λιγκ. Για τον Παναθηναϊκό υπήρχε πίεση, από την κυβέρνηση, άλλαξε ο κανονισμός …».

Για το τι θα ισχύσει του χρόνου, με το ζήτημα της αδειοδότησης:
«Το ίδιο, δε θα πέφτεις, αλλά -6, απαγόρευση μεταγραφών και εκεί αν δεν πληρώνεις δε θα πάρεις άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός βλέπετε παίρνει νέους παίκτες, πανηγυρίζει γιατί πήρε τον Πούγγουρα. Αν παίζω την κατηγορία με τον Παναθηναϊκό και απαλειφθεί το -6 θα πάω στην ΟΥΕΦΑ. Γενικότερα στις συγκεντρώσεις της Λίγκας, δεν υπάρχει η ένταση του παρελθόντος αλλά αν όμως τα συμφέροντα των ΠΑΕ είναι τέτοια, δίνουν τον αγώνα τους. Πιστεύω ότι οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη, θα βρουν».

Για την ενασχόληση του ίδιο και του γιου του με τον Ιωνικό:
«Είναι ερασιτεχνικό σωματείο. Ήταν γοητευτική πρόκληση. Το ποδόσφαιρο είναι  μια διέξοδος. Ο γιος μου είναι αριστούχος, μιλάει ήδη τρεις γλώσσες, αυτό όμως δε φτάνει για τη ζωή αν δε μάθει να ζει στη Δραπετσώνα, στην Κοκκινιά, στον Εύοσμο, εκεί που υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα, δε θα μάθει να ζει».

Για την εκτίμηση του για το φετινό πρωτάθλημα:
«Η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική, οι άλλες ομάδες δεν έχουν αυτή την ετοιμότητα, ο τρόπος που έπαιξε στο πρόσφατο παιχνίδι, η φιλοσοφία της, η ηρεμία που βγάζει. Είναι καινούριες ομάδες η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος έχασε την ποιότητα που είχε μπροστά, οι υπόλοιπες ομάδες θα διεκδικήσουμε μία θέση στην Ευρώπη».

Για τις σχέσεις του με  τον Σαββίδη:
«Αν εξαιρέσουμε το επεισόδιο με τον Ελ Καντουρί, λειτούργησε η γειτονιά μου, η προσωπικότητα, ενώ του λες ότι είμαι ο ιδιοκτήτης της ομάδας και σου σέρνει τα καντήλια, ακολούθησε ο Σαββίδης και μετά η δήλωσή μου, αντέδρασα όπως αντέδρασα αλλά δεν με αποτρέπει αυτό να πω ότι ο Σαββίδης μόνο καλά έχει κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top