Για την 9η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του ανοιχτού πρωταθλήματος MMSL, η ΑΕΛ Καναδά ταξίδεψε 60 χιλιόμετρα ως το Tillsonburg για να βρεθεί αντιμέτωπη με την τοπική ομάδα, τους Τιτάνες, η οποία βρίσκονταν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο γήπεδο υπήρχε ένα πολυπληθές, δυνατό και σφοδρό κοινό. Η ΑΕΛ διατήρησε τον έλεγχο της μπάλας και η κατοχή ήταν 85% υπέρ της. Οι Τιτάνες αδυνατούσαν να συναγωνιστούν στην ταχύτητα την ΑΕΛ και κατέφευγαν σε βρόμικα τάκλιν, τραβήγματα των φανελών των παικτών και στην πραγματικότητα γρονθοκοπούσαν τους παίκτες της ΑΕΛ προκειμένου να ανακόψουν κάθε επίθεσή τους. Ο διαιτητής έκανε ότι δεν έβλεπε και το παιχνίδι άρχισε να ξεφεύγει. Το βρόμικο παίξιμο ενός παίκτη των γηπεδούχων προκάλεσε τον τραυματισμό του Μούσα, αμυντικού της ΑΕΛ, ο οποίος γρονθοκοπήθηκε στο στήθος και έπεσε στο έδαφος. Οι παίκτες άρχισαν να αλληλοτραβιούνται και η σύρραξη γενικεύτηκε.

«Αυτό έγινε. Υπάρχει ένας ανίκανος, τεμπέλης διαιτητής που έχει έρθει για να εισπράξει μια επιταγή πληρωμής και όχι να διαιτητεύσει ποδοσφαιρικό αγώνα. Τι θα συμβεί; Οι παίκτες σου τραυματίζονται και αυτός ο «κύριος» δεν σφυρίζει φάουλ; Φυσικά οι παίκτες μου θα υπερασπιστούν τους συμπαίκτες τους. Ο Πατσέκο και ο Χαλμπουνί τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα. Ναι, υποβάλω καταγγελία κατά αυτού του διαιτητή», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Μίλτον Γουγουλιάς.
Στο ημίχρονο η ΑΕΛ προηγούνταν 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ διατήρησε την κατοχή, αλλά η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν στο χώρο του κέντρου.
«Είναι ντροπιαστικό για μένα να το παρακολουθώ. Αυτό δεν είναι το παιχνίδι μας. Το παιχνίδι της ΑΕΛ είναι από τις πτέρυγες ώστε να γίνεται διάνοιξη της αντίπαλης άμυνας. Το παιχνίδι μας έχει ταχύτητα, μοίρασμα της μπάλας και εξάντληση των αντιπάλων. Πρέπει να επιστρέψουμε στο σχέδιο του παιχνιδιού μας», δήλωσε ο Μίλτον Γουγουλιάς.
Στο 80’ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 και στο 88’ ο Ολιβέιρα πέρασε δύο αμυντικούς των Τιτάνων και έγραψε το τελικό 1-3.
Για την ΑΕΛ σκόραραν οι Ολιβέιρα (2) και Γιούζ.

Την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου η ΑΕΛ θα ταξιδέψει στο Croatian Club, όπου θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη, 18 Ιουλίου, 19:00, την ομώνυμη ομάδα. Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί ο αγώνας με τη δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τη Scottish A, που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας και θα διεξαχθεί μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, στις 19 Σεπτεμβρίου.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top