Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ και γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια να ασχοληθεί διοικητικά με τον Ιωνικό. Μάλιστα οι εξελίξεις υπήρξαν ραγδαίες και πρόεδρος ανέλαβε ήδη ο δεκαεξάχρονος γιος του Χρήστος. Ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί" μίλησε σχετικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News". Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
- Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας για τον Ιωνικό;
"Αρκετό καιρό πριν, εδώ και έξι μήνες περίπου. Μπορεί να το πει και τυχαίο κανείς. Μου είπε ο Φώτης Σιακάρας, ο πρόεδρος της ομάδας, ότι "δεν έχουμε ιδιοκτήτη και αναζητούμε έναν ηγέτη, αλλιώς θα πάμε στα τοπικά". Του απάντησα πως για να προχωρήσει ένας σύλλογος θέλει καταρχάς ένα γήπεδο, ένα προπονητικό κέντρο, το κοινό του βεβαίως και προφανώς έναν ιδιοκτήτη  με φορολογική δήλωση". Δεν περίμενα ότι θα πάω στον Ιωνικό, όμως παρακολουθώντας με τον γιο μου τη γενική του συνέλευση στην οποία μαζεύτηκαν πεντακόσιοι άνθρωποι Ιούλιο μήνα, ένιωσα ότι υπάρχει πολλή αγάπη εδώ. Και είπαμε να ξεκινήσουμε".

- Ποιο το πλάνο και οι στόχοι σας;
"Υπάρχει μια πενταετής σύμβαση με δική μου εταιρεία. Ο γιος μου πηγαίνει στη δευτέρα Λυκείου και ασφαλώς δεν θα είναι μόνος του, αλλά θα πλαισιώνεται από διοικούσα επιτροπή. Και εγώ στη Λάρισα δεν μπορώ συνεχώς να είμαι εκεί, όμως έχω άξιους συνεργάτες. Προσλάβαμε προπονητή τον Κώστα Ανυφαντάκη και θα ανακοινώσουμε είκοσι ποδοσφαιριστές. Στόχος μας, να ξαναγίνει ο Ιωνικός η δεύτερη ομάδα του Πειραιά. Να οργανωθεί άρτια, να εξελιχθεί και σε μια πενταετία να συγκαταλέγεται στις είκοσι καλύτερες της χώρας. Το κυριότερο, όμως, είναι να αρχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για τα νέα παιδιά, ως ένας σύλλογος σοβαρός και με προοπτική για το μέλλον".

- Με την ΠΑΕ ΑΕΛ τι θα γίνει;
"Συνεχίζουμε κανονικά και δυνατά, ποτέ δεν θα πουλήσω την ΑΕΛ. Και επιπλέον στην παρούσα φάση επέλεξα να μην έρθει στον Ιωνικό κανένας ποδοσφαιριστής της. Πλούσιοι δεν είμαστε, αλλά θα δώσουμε τη μάχη μας με αξιοπρέπεια. Καμιά ομάδα που ανέλαβα δεν πτώχευσε ποτέ".

- Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με αριθμούς για τον Ιωνικό;
"Βάση αποτελεί ένα ποσό γύρω στις διακόσιες χιλιάδες ευρώ, που όμως δεν είναι όλα δικά μου. Προέρχονται από τις συνδρομές για τις ακαδημίες, τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας, τις διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο, ένα από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά -θα μου επιτρέψετε να πω- γήπεδα στο λεκανοπέδιο. Αρωγός μας σταθερά θα παραμείνει ο Σπανός, η οικογένεια του οποίου μαζί με αυτήν του Κανελλάκη στήριξαν την ομάδα σε χαλεπούς καιρούς, όπως και ο δήμος Νίκαιας, που μας υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση".

- Τι, αλήθεια, είπατε στον γιο σας για το εγχείρημα αυτό;
"Ότι θα είναι σημαντικό στη ζωή του, εκτός από την επιστήμη του, όταν με το καλό ολοκληρώσει τις σπουδές του, να έχει γνώση της ελληνικής κοινωνίας. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές από το να γνωρίσει την κοινωνία μας μέσα από τη συμμετοχή του σε μια κορυφαία κοινωνική εκδήλωση, όπως είναι το ποδόσφαιρο".

- Κάτι ακόμη. Κάνατε λόγο για είκοσι ποδοσφαιριστές που θα ανακοινωθούν άμεσα. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια γεύση;
"Όταν άσοι όπως ο Ντρίσα Ντιακιτέ (σ.σ. συμμετοχές σε Ολυμπιακό, Μπαστιά, Τουρ, Νις, στην Εθνική του Μάλι και εσχάτως στην Καλλιθέα) σου λένε "ναι", νομίζω πως σας έδωσα μια είδηση (γέλια)".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top