Τις πολύ όμορφες στιγμές που έχει περάσει στην Ελλάδα με την ΑΕΛ και τις άλλες ομάδες που αγωνίστηκε θυμήθηκε ο Σίλβα Κλέιτον, μιλώντας στο Metropolis. Αναλυτικά ο Σίλβα Κλέιτον: 
Για την εμπειρία του στην ΑΕΛ:
«Στη Λάρισα πέρασα τα καλύτερα χρόνια στην Ελλάδα. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα εκεί. Θα ήθελα να γυρίσω στη Λάρισα. Όταν κερδίζεις ένα τρόπαιο με κάποια ομάδα έχει ιδιαίτερη σημασία, μια άλλη αξία. Είναι πολύ δύσκολο με τα οικονομικά προβλήματα να έχει επιτυχίες η ομάδα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που κέρδισα Κύπελλο με την ΑΕΛ».

Την επιλογή να πάει στην ΑΕΛ: 
«Δεν ήταν ακριβώς δική μου επιλογή, τότε. Ήμουν πολύ νέος τότε, στα 22 μου και υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα εκεί, δούλεψα με καλούς ανθρώπους και χάρηκα για αυτή τη συνεργασία».

Τις αξέχαστες στιγμές του στην Ελλάδα: 
«Πήραμε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και ανεβάσαμε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά θα ξεχώριζα το κύπελλο με την ΑΕΛ. Αυτό που κάναμε ήταν πολύ σπουδαίο γιατί δε συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα».

Την πιθανότητα να γυρίσει στην Ελλάδα και αν θα ήθελε να επιστρέψει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς: 
«Το οικονομικό κομμάτι έπαιζε ρόλο. Είμαι πάντα ανοικτός στο να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. ο Απόλλων μου είχε ανοίξει τις πόρτες στην Ελλάδα, εύχομαι η ομάδα να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Ό,τι καλύτερο εύχομαι πάντα στον Απόλλωνα.

Για την πρώτη του εμπειρία στην Ελλάδα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς: 
«Οχι, δεν έχω πάει ποτέ στον Μεσσηνιακό, κακώς γράφεται αυτό το ίντερνετ. Το 2003-04 ήρθα στην Ελλάδα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ήταν μια πολύ καλή ομάδα με καλά παιδιά,  μια πολύ καλή οικογένεια. Δε μας άφηναν να μιλήσουμε πολύ την πρώτη χρονιά, ίσως καλά έκαναν που μας προστάτευαν. Δεν είχαμε εμπειρία, δεν ξέραμε την γλώσσα. Σπάνια βρίσκεις τόσο καλά παιδιά όπως στην Καλαμαριά. Εκείνα τα παιδιά παραμένουν ακόμα και σήμερα οι καλύτεροι μου φίλοι».

Για την Τουρκία και την Ουμράγιενσπορ: 
«Δε θα συνεχίσω εκεί. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι. Σίγουρα το οικονομικό παίζει ρόλο, αλλά έχει καλές συνθήκες με ωραία γήπεδα. Είναι πολύ ωραία για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει στην Τουρκία. Άσχετα με το ότι είναι μουσουλμάνοι, μπορείς να κάνεις μια κανονική ζωή όπως παντού. Έχει τελειώσει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι. Τερματίσαμε στην τρίτη θέση, δεν τα καταφέραμε να ανέβουμε αν και προσπαθήσαμε.

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ηρακλή: 
«Ο φίλος μου και ατζέντης Τζουζέπε Βέλα Τζούνιορ μου ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ηρακλή. Δεν γνωρίζω να πω περισσότερα τώρα. Και παλαιότερα υπήρχε ενδιαφέρον από τον Ηρακλή, είχα επαφή με τον Παπαθανασάκη αλλά προτίμησα τότε να μείνω στην Τουρκία».

Την κατάσταση του Παναθηναϊκού:
«Δεν γνωρίζω πολλά για την ομάδα αυτή τη στιγμή. Ξέρω όμως ότι ο κύριος Νταμπίζας και ο Δώνης είναι καλοί και σοβαροί άνθρωποι και ξέρουν καλά τη δουλειά. Μπορούν να κάνουν καλά πράγματα στην ομάδα. Αν τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους, θα κάνουν πολύ καλά πράγματα».

Τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη με τον οποίο γνωρίζεται από την κοινή τους θητεία στην Ομόνοια: 
«Μου είπαν ότι πήγε στον Αρη. Όταν έφυγε από την Ομόνοια πήγε στην Μπρέσια. Μάλλον μακριά από τη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί... (γέλια). Εύχομαι πάνω απ' όλα να έχει υγεία, να κάνει καλή σεζόν και να μπορέσει να βοηθήσει τον Αρη, είναι καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί».

Για την αγάπη προς την Ελλάδα και την οικογένειά του: 
«Έχω δέσιμο με την Ελλάδα. Έχω τον γιο μου στη χώρα. Κάθε βδομάδα και κάθε μήνα βρισκόμουν εδώ. Δεν υπάρχει πατέρας που να μην έχει αδυναμία στα παιδιά του. Έχω τατουάζ με το πρόσωπό του. Ναι είναι πρώτα η οικογένεια μου και ότι κάνω το κάνω για αυτήν. Θέλω να τους προσφέρω μια καλύτερη ζωή και να είναι χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντικό που είμαστε ενωμένοι. Του αρέσει το ποδόσφαιρο, το αγαπάει».

Για τον Περόνε:  
«Δεν έχουμε παίξει μαζί. Υπήρξε συμπαίκτες όμως με τον Ουέλιγκτον, τον Μπρίτο, κάναμε παρέα. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να μην είναι Βραζιλιάνος αλλά... τον αγαπάμε (γέλια)».

Για τον Λέτο: 
«Είναι παιδί με τσαμπουκά. Αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται μερικές φορές στο παιχνίδι. Είναι από τα καλύτερα παιδιά που ξέρω και κρατάμε επαφή. Μου αρέσει σαν άνθρωπος».

Για την επιστροφή στην Ξάνθη: 
«Δεν έχω κάνει κάποια επαφή. Τώρα είμαι στην Αθήνα. Όταν πλησιάζεις σε μια ηλικία πρέπει να προπονείσαι συνέχεια και να κρατιέσαι σε καλή κατάσταση».

Το μυστικό με το άνοιγμα της μπύρας με το τακουνάκι: 
«Με την πρώτη το πέτυχα. Το είδα κάπου στο ίντερνετ και επιχείρησα στη Μύκονο να το κάνω και μου βγήκε αμέσως».

Το ελληνικό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ: 
«Είδα λίγα παιχνίδια οπότε δε μπορώ να έχω άποψη. Είδα τα ματς με τα προκριματικά και μου άρεσε πολύ η ομάδα. Ο Λουτσέσκου έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Έχω να πω τα καλύτερα για τον Ραζβάν. Έχει προσωπικότητα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα κάνει πολύ καλή πορεία και στον ΠΑΟΚ αλλά και στο μέλλον του όπου και αν είναι αυτό. Είναι δίκαιος ο άνθρωπος και για αυτό πιστεύω ότι τα καταφέρνει πολύ καλά. Όταν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με διαφορετικούς ποδοσφαιριστές είναι δύσκολο να μην είναι όλοι χαρούμενοι».

Τις φήμες περί μεταγραφής στον ΠΑΟΚ: 
«Μετά τη σεζόν μου στην Ξάνθη είχε γίνει μια επαφή, αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς τι έγινε με τον ΠΑΟΚ και δεν προχώρησε».

Για τον Μπίσεσβαρ με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Καϊσέρι: 
«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με ποιότητα. Πιστεύω  θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top