Στην τελευταία της συνεδρίαση η Super League είχε ανακοινώσει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και ότι θα προσφύγει στα αρμόδια θεσμικά όργανα, για να ανατραπεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που αφορούσε την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι η λίγκα είχε συντάξει προκήρυξη η οποία προβλέπει ότι στο τέλος της σεζόν θα υποβιβαστούν 3 ομάδες και θα προβιβαστεί 1 από την Football League. Η προκήρυξη αυτή πέρασε και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όμως την επόμενη μέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε διαφορετικά: Ναι μεν θα πέσουν απ’ ευθείας ο 14ος, ο 15ος και ο 16ος της Super League και θα ανέβει απ’ ευθείας ο 1ος της Football League, αλλά παράλληλα θα γίνει και ένας αγώνας μπαράζ για μία θέση στην μεγάλη κατηγορία, μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του συνεταιρισμού και σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη από το Σάββατο κατατέθηκε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Με την προσφυγή της η Super League χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση της ομοσπονδίας επικαλούμενη την διάταξη του ΚΑΠ που αναφέρει ότι η ΕΠΟ επιλαμβάνεται μόνο αν υπάρχουν αντικρουόμενες προκηρύξεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Football League δεν είχε (και δεν έχει μέχρι σήμερα) καταθέσει καν την δική της προκήρυξη, συνεπώς επίσημα δεν υπήρχε τίποτα αντικρουόμενο.

Άλλο νομικό επιχείρημα στην προσφυγή είναι ότι η Ε.Ε. της ΕΠΟ θέλει προηγουμένως εισήγηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Τέτοια εισήγηση υπήρχε και υιοθετούσε την προκήρυξη της Super League ως είχε, αφού άλλωστε δεν είχε να συζητήσει για κάποια άλλη προκήρυξη.

Επίσης, η λίγκα επικαλείται το γεγονός ότι δεν μπορεί η ΕΠΟ να ζητάει τροποποίηση της προκήρυξης 24 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αφού απαιτείται σύγκληση Γενικής Συνέλευσης που φυσικά δεν προλάβαινε να συγκαλέσει. Θα έπρεπε συνεπώς να αναβληθεί η πρεμιέρα.

Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί, ότι στον κανονισμό της ομοσπονδίας αναφέρεται ρητώς ότι οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν προσβάλλονται ούτε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ούτε… πουθενά! Και γι' αυτό, όμως, η λίγκα θα προβάλει κάποια νομικά επιχειρήματα, όπως την αντισυνταγματικότητα της διάταξης.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top