Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Superleague, το θέμα της διαιτησίας, τη συνάντηση με στελέχη της ΟΥΕΦΑ, τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ενώ τάχθηκε υπέρ του VAR, μιλώντας στον ARENA FM 89.4. Αναλυτικά ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου
Το ποδόσφαιρο πάντα έχει θέματα και θα υπάρχουν. Είναι… ζωντανό άθλημα, με αντιπάλους και ομάδες. Ενίοτε ξεπερνούν την πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι ο,τι καλύτερο αυτά που συμβαίνουν. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι εδώ και 7-8 χρόνια, από τότε που ασχολούμαι παραγοντικά με το ποδόσφαιρο, υπάρχουν αδυναμίες και στις μεγάλες ομάδες. Όλοι θέλουν να διοικούν την ΕΠΟ, να βάζουν την πινελιά τους. Αυτό πρέπει να τελειώνει, να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους, αυτοί που βγαίνουν στην Ομοσπονδία. Να τους κρίνουμε στην πορεία και στις εκλογές. Τελευταία διαιτητές μπαίνουν και βγαίνουν στις λίστες. Αυτό δείχνει αδυναμία».

«ΑΝ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΕΓΩ… ΔΕΚΑ!»
Για να συνεχίσει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Η Λαμία είναι μια μικρή ομάδα για τη Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν είναι όλο το ποδόσφαιρο της Ελλάδος οι τρεις μεγάλοι. Υπάρχει μεγάλη διαμάχη τα τελευταία χρόνια, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός. Πιστεύω οτι πάνε να τους μονιάσουν, για να μην τους τραβήξουν τα αυτιά από την ΟΥΕΦΑ, αυτοί που ήρθαν για τη συνάντηση. Δε λύνεται έτσι το πρόβλημα. Κάποιος θα έχει παράπονο. Τώρα για παράδειγμα φωνάζει ο Κούγιας, που είναι επικοινωνιακός και σε πολλά έχει δίκιο. Για να πάρει… κάτι στη συνέχεια. Πιστεύω τους Έλληνες διαιτητές, αλλά αν αυτός θέλει μια φορά ξένο, επειδή αδικήθηκε και θέλει τα… σποράκια, εγώ τώρα θέλω… δέκα φορές ξένο διαιτητή. Από το στόμα του και στου Θεού το αυτί. Να φέρουν ξένο στο ΑΕΛ-Λαμία. Κάπου ανακάτεψε και τη Λαμία ο Κούγιας. Μην τρελαθούμε. Αν είχα τόση δύναμη, δε θα είχα τρεις βαθμούς. Και εμείς φάγαμε σφάξιμο σε έναν αγώνα. Ο Αλέξης είναι νομικός, ξέρει πράγματα και θέλει να το αναδεικνύει. Δεν γνωρίζω τι εστί Μητρόπουλος, που κάποτε ανακατεύτηκε με το ποδόσφαιρο. Κάτι ανέφερε για τον μακαρίτη Ψωμιάδη. Εγώ δε ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις, αλήθεια. Δεν είμαι άνθρωπος να σκαλίζω πληγές, αν ψάξετε δηλώσεις μου θα δείτε που αδικηθήκαμε, αλλά δεν έγινε τέτοιος ντόρος. Αν δεν είμαστε άξιοι να διοικήσουμε τις δικές μας αξίες και χωράφια, αν ξεπέσαμε τόσο χαμηλά, θα διεκδικήσουν οι ξένοι να διοικούν και τη διαιτησία. Όσοι ανακατεύονται με το ποδόσφαιρο, έβαλαν λίγα ή πολλά χρήματα. Εγώ τη Λαμία την πήγα Σούπερ Λίγκα, ενώ την πήρα από το τοπικό».

«ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ VAR»
Ακολούθως, το «αφεντικό» της Λαμίας πρόσθεσε: «Δεν είχε τηλεοπτικό συμβόλαιο η Σούπερ Λίγκα. Κάποιοι μείναμε παραδομένοι με τα χέρια ψηλά. Άλλοι έκαναν συμφωνίες και πήραν μαζί τις ομάδες που ήθελαν. Πολιτική δεν κάνω, αλλά αν δεν είχαμε υπογράψει συμφωνίες με την ΕΡΤ, το πρωτάθλημα θα είχε τιναχθεί στον αέρα. Ο Υπουργός πήρε κάποιες αποφάσεις, αλλιώς δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα. Να δουν ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να φτιάξει. Συμφωνώ με το VAR, να πιέσουμε και να έρθει το ταχύτερο δυνατό. Είναι κλειδί, θα λύσει πολλά προβλήματα. Ακόμα νωρίς είναι, οι μεγάλοι θα αρχίσουν να ασχολούνται και με ξένους διαιτητές. Ήδη ο Ολυμπιακός άρχισε… ψιλοπαράπονα. Όλοι μαζί λέγαμε ότι θα πάμε για διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά ένας-ένας ξεγλίστραγαν και έκαναν τις δικές τους συμφωνίες».

«ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ!»
Για να καταλήξει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Αν θέλαμε οι 16 ομάδες, θα είχαμε λύσει το θέμα της διαιτησίας. Πιο πολύ αναλωνόμαστε στο να βγαίνουμε ραδιόφωνα για δηλώσεις. Αν θέλαμε, δε μπορεί, θα υπήρχε τρόπος να βρεθεί η χρυσή τομή. Για μένα, μεγάλο φταίξιμο έχουν οι “μεγάλοι” του πρωταθλήματος, που… σκοτώνεται για το ποιος θα “πάρει” την ΕΠΟ. Πριν 3-4 χρόνια ξέρανε ποιοι θα βγει από τη Φούτμπολ Λιγκ και μου λέγανε, “Είσαι βλάκας; Γιατί χαλάς τα λεφτά σου;”. Δε θυμάμαι ποιοι ήταν στην ΕΠΟ και δε θέλω να ονοματίσω και να προσωποποιήσω. Οι μεγάλες ομάδες βάζουν χρήματα, έχουν συμφέροντα. Αλλά πρέπει να κάνουμε αξιόπιστο προϊόν και πρωτάθλημα, για να μας πιστέψει και να μας αγαπήσει ο κόσμος. Μόνο λίγοι… τρελοί φίλαθλοι απέμειναν, μας απαξιώνουν. Είμαστε από τους πιο νέους στη Σούπερ Λίγκα, αλλά είμαστε το “1/16” του συνεταιρισμού. Από τη συνάντηση που γίνεται με την ΟΥΕΦΑ, θέλω να πιστεύω οτι θα βρούμε λύση με τη διαιτησία ομόφωνα, ως Σούπερ Λίγκα. Μια χρυσή τομή και να μπει σύντομα το VAR, να πιέσουμε όσο μπορούμε. Χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιον, εγώ πάω ως ιδιοκτήτης στα συμβούλια, από άλλες ομάδες έρχονται υπάλληλοι. Δεν είναι καλό αυτό που έγινε στη Σούπερ Λίγκα, αλλά υπάρχουν εντάσεις που έχω τύχει και εγώ. Πάμε να λύσουμε θέματα, όχι να… πλακωθούμε. Να ασχοληθεί σοβαρά η Σούπερ Λίγκ με τη διαιτησία. Εμείς… πονάμε, εμείς πληρώνουμε”.
 
ΑΕΛ © 2019. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top