H ΠΑΕ ΑΕΛ έκλεισε φέτος 54 χρόνια από την ίδρυσή της το 1964. Είναι η ομάδα που συνδέθηκε άμεσα με τα κοινωνικά δρώμενα της πόλης της Λάρισας και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα της περιφέρειας που έχει σημειώσει τόσο αξιόλογη διαδρομή μέχρι σήμερα. Μέχρι τώρα, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (τη σεζόν 1987-88), δύο κύπελλα Ελλάδας (1985, 2007), καθώς και την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2017/08. Επίσης, τη σεζόν 2009-10 ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στην τότε νεοσύστατη  διοργάνωση του Europa League.
Πέρσι, η ΑΕΛ τερμάτισε στην 12η θέση της βαθμολογίας της Super League. Φέτος, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει τις προοπτικές να τερματίσει ψηλότερα αφού ενίσχυσε το ρόστερ της κάνοντας δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές· τον 26χρονο Γάλλο μέσο, Αλεξάντρ Κοέφ αξίας 1,5 εκ. ευρώ και τον επίσης 26χρονο Αιγύπτιο επιθετικό μέσο αξίας 1 εκ. ευρώ, Μορσί.
Η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος έφερε την ΑΕΛ αντιμέτωπη με τον Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα της Λάρισας μπήκε με το δεξί στη φετινή σεζόν, καθώς σημείωσε την πρώτη της νίκη σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-1 μέσα στη Ριζούπολη.
Για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League, η ΑΕΛ συναντήθηκε με τον Άρη στο Καυταντζόγλειο. Παρότι το πρώτο ημίχρονο έστειλε στα αποδυτήρια δικαίως ισόπαλες με 0-0 τις δυο ομάδες, στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι Άρης ήταν πιο αποφασισμένος για τη νίκη. Έτσι, μέσα σε ένα πολύ έντονο πεντάλεπτο, ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ έπειτα από γκολ του Γιουνές στο 71’, ενώ στο 75’, ο Ντιγκινί διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Στις 16/09, η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο AEL FC Arena για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Η ομάδα του Παναθηναϊκού προηγήθηκε στο σκορ από το 28’, όταν ο Γιόχανσον πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο ίδιος πέτυχε και δεύτερο στο 63’. Το μοναδικό γκολ της Λάρισας πέτυχε ο Φατιόν στο 65’, ενώ στην εκπνοή του αγώνα ο Παναθηναϊκός τριπλασίασε τα τέρματα του έπειτα από την επιτυχημένη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 89’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 1-3 και έτσι η ΑΕΛ γνώρισε τη δεύτερη ήττα σε τρεις αγωνιστικές.
Στην επόμενη αγωνιστική ο Ατρόμητος πήρε την τρίτη του νίκη, κερδίζοντας εντός έδρας την ΑΕΛ. Στο 55’, ο Μπρούνο εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Περιστερίου. Μέχρι και το 10ο λεπτό της επανάληψης, η Λάρισα έδειχνε να μην έχει βρει τον ρυθμό της. Η είσοδος των Πίτι και Λεοζίνιο στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα των φιλοξενούμενων, μέχρι τη στιγμή που έμειναν με δέκα παίκτες, έπειτα από αποβολή του Χούμπτσεφ στο 70’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. . Οι τρεις βαθμοί της νίκης για τον Ατρόμητο ήρθαν στο 85’, όταν ο Ουγκράι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Το ντεμπούτο του νέου προπονητή της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα στην 5η αγωνιστική, συνοδεύτηκε από τη νίκη της ομάδας με 1-0 έναντι του Παναιτωλικού, ο οποίος έφυγε ηττημένος από το AEL FC Arena για 12η διαδοχική φορά. Το γκολ για την οικοδέσποινα πέτυχε μόλις στο 2’ ο Μιλοσάβλιεβιτς, δίνοντας έτσι, ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ στην ομάδα του. Η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ αποδείχθηκε αποτελεσματική, αφού ως το τέλος του αγώνα δεν άφησε περιθώρια στον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει στο σκορ, ενώ παράλληλα η επιθετική της γραμμή φάνηκε αρκετά επικίνδυνη, με αποκορύφωμα το 61ο λεπτό, όταν ο Ντέλετιτς παρά λίγο να σημειώσει το 2-0!
Για το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής κόντρα στην Ξάνθη, η ΑΕΛ ταξίδεψε ως το Xanthi FC Arena, όπου διεξήχθη ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ματς από άποψη διαιτησίας, αν όχι τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα για φέτος. Η ομάδα της ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες στο 43’ λόγω αποβολής του Ζίζιτς με κόκκινη κάρτα, στο 58’ έχασε απίστευτη ευκαιρία για γκολ με τον Ντέλετιτς, ενώ στο 74’ απεβλήθη και ο Καρανίκας με δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να μείνει η ΑΕΛ με εννέα παίκτες. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Γέντρισεκ στο 82’, έπειτα από εκτέλεση πέναλτι - που λανθασμένα καταλόγισε ο διαιτητής Λάμπρου - δίνοντας στην Ξάνθη τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
Στη βαθμολογία, όπως διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 1η  θέση με 16 βαθμούς, ακολουθεί ο Ατρόμητος με 16 βαθμούς επίσης,  στην 3η και 4η θέση βρίσκονται με 13 βαθμούς, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, στην 5η θέση με 12 βαθμούς είναι ο Άρης, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 10 βαθμούς. Η Ξάνθη έχει 9 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση, ο Παναιτωλικός με 8 βαθμούς στην 8η, στην 9η θέση ακολουθεί ο Πανιώνιος με 7 βαθμούς και η ΑΕΛ – λόγω της ήττας της τελευταίας αγωνιστικής παρέμεινε στου 6 βαθμούς και έπεσε στη 10η θέση.
Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 20/10, οπότε η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τη Λαμία στο AEL FC Arena. Ωστόσο, επίσης σημαντικά ματς θα είναι τα Άρης-ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ και ΟΦΗ-Ολυμπιακός. Οι αποδόσεις της bwin δείχνουν, το πιο πιθανό είναι έναςαπό τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός να κερδίσει το Superleague.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top