Καναδάς, Οντάριο, Λονδίνο, BMO Centre, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:00. Πρώτη αγωνιστική για το κλειστό πρωτάθλημα MMSL και πρώτος αγώνας της ΑΕΛ Καναδά στη μεγάλη κατηγορία. Αντίπαλος η ομάδα του Απόλλωνα (Λευκοί). Αποφασιστική η ΑΕΛ μετέτρεψε σε περίπατο τον αγώνα, κυριαρχώντας σε ταχύτητα, έλεγχο και κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα του Απόλλωνα αδυνατούσε να ακολουθήσει, παραμένοντας σταθερά πίσω και κυνηγώντας την ΑΕΛ σε όλο το γήπεδο. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 1:24 και στη συνέχεια πήραν προβάδισμα με 1-3. Απέμειναν μόλις 19 δευτερόλεπτα για τη λήξη του ημιχρόνου και η ΑΕΛ δώρισε ένα τέρμα στον Απόλλωνα. Οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ 2-3 για την ΑΕΛ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει τον Απόλλωνα σε κάθε κατοχή, με αποτέλεσμα να πανικοβάλει τους αντιπάλους και να τους αναγκάζει σε λάθη. Ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό της ΑΕΛ και το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΛ θριαμβεύτρια με 2-5, με τέρματα των Άντριου (2), Γιούζ (2) και Παρκ.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Μίλτον Γουγουλιάς σχολίασε:
«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να καλωσορίσω τον αδελφό μας και σύνδεσμό μας στην Ελλάδα, κ. Δημήτριο Κούρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο κ. Κούρος είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει την πρεμιέρα μας στην πρώτη κατηγορία.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ΑΕΛ. Κυριαρχήσαμε σε κάθε τομέα. Το έχω πει πάμπολλες φορές, αν παίζουμε το παιχνίδι/ποδόσφαιρο της ΑΕΛ τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Πήραμε μια νίκη που την αξίζαμε απόλυτα».

Έστω και με κάποια καθυστέρηση ο μόνιμος σκόρερ της ΑΕΛ, Κιθ Άντριου, παρέλαβε πριν τον αγώνα το τέταρτο συνεχόμενο «Χρυσό Παπούτσι» (2015, 2016, 2017, 2018) το οποίο προστέθηκε στη συλλογή του. Επόμενος αγώνας της ΑΕΛ, την προσεχή Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 21:00, με αντίπαλο τη Jagalonia.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top