"Ο έρως χρόνια δεν κοιτά", λέει το παλιό ρομαντικό στιχάκι, αλλά χρόνια δεν κοιτάζουν και οι πάγκοι, όπου αειθαλείς προπονητές δείχνουν να αντεπεξέρχονται σε μια τόσο δύσκολη δουλειά. Η διαχείριση νέων ανθρώπων, παιδιών ουσιαστικά, σε κατάσταση έντασης, απαιτεί πολλές δυνάμεις. Στους πάγκους του Πρωταθλήματος Super League έχουμε προπονητές με ποικιλία ηλικιών.
Ο μικρότερος είναι ο 42χρονος Τραϊανός Δέλλας και είναι ανάμεσα στους δέκα που αντέχουν από την αρχή της σεζόν. Όχι βέβαια επειδή είναι νέος μόνο, καθώς οι κατά ένα έτος μεγαλύτεροί του Ισμαέλ Βαλεριέν και Σωτήρης Αντωνίου αντικαταστάθηκαν.

Οι ομάδες της πρώτης εξάδας έχουν όλες προπονητές 45-50 ετών. Και αν εξαιρέσουμε τον Ράσταβατς της  Ξάνθης, οι άλλοι πέντε, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, έχουν προπονητές πολύ κοντά σε ηλικία, 48-50 ετών!
Μάλιστα οι τέσσερις από τους 16 που δουλεύουν σήμερα στις ομάδες είναι γεννημένοι το 1969.
Το ξεκίνημα της σεζόν βρήκε μεγαλύτερους σε ηλικία του Πάκο Ερέρα και Μπάμπη Τεννέ. που είναι 65. Και οι δύο απομακρύνθηκαν, είχαμε την επιστράτευση άλλων έμπειρων όμως και τώρα ο Γιάννης Ματζουράκης στα 69 του, και ο... φρέσκος Γιώργος Παράσχος στα 66 του οδηγούν την... κούρσα.
Από τις επτά αντικαταστάσεις προπονητών που είχαμε - δεν υπολογίζονται οι υπηρεσιακοί - στις πέντε περιπτώσεις ο διάδοχος ήταν μεγαλύτερος από τον προκάτοχο και σε δύο μόνο μικρότερος. Σε αυτές των Τεννέ και Πάκο Ερέρα φυσικά.
Η επιστροφή του Γιώργου Παράσχου θα κάνει τον Αστέρα Τρίπολης την 16η ομάδα της κατηγορίας στην καριέρα του, ενώ πρέπει να δουλέψει σε άλλες δύο ομάδες μετά, για να φτάσει τις 18 του Νίκου Αλέφαντου!
Ο Παράσχος με 534 αγώνες σε πάγκους της κατηγορίας, είναι τρίτος στον πίνακα και πρέπει να δουλέψει δύο γεμάτα χρόνια τουλάχιστον για να φτάσει τον Αντώνη Γεωργιάδη, ενώ ο Γιάννης Ματζουράκης έχει 440, είναι έβδομος και αν εξαντλήσει τη φετινή σεζόν θα ξεπεράσει τον έκτο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Οι προπονητές που δούλευαν ή δουλεύουν φέτος στις ομάδες, μαζί με τους υπηρεσιακούς με σειρά ηλικίας:
Δέλλας Τραϊανός 42, Αντωνίου Σωτήρης 43, Ισμαέλ Βαλεριέν 43, Μοντεαγούδο Αλμπέρτο 44, Ράσταβατς Μίλαν 45, Παπαδόπουλος Νίκος 47, Τερζής Απόστολος 47, Κάναντι Νταμίρ 48, Πέδρο Μαρτίνς Ρούι 48, Βελέντζας Λευτέρης 48, Λουτσέσκου Ράζβαν 49, Δώνης Γιώργος 49, Χάβος Ιωακείμ 49, Φέστα Τζιανλούκα 49, Μάντζιος Απόστολος 49, Ουζουνίδης Μαρίνος 50, Παντελίδης Σάββας 53, Ανιγκό Ζοζέ 57, Πετράκης Γιάννης 59, Σανίνο Τζιουζέπε 61, Πάκο Ερέρα Φρανθίσκο 65, Τεννές Χαράλαμπος 65, Παράσχος Γιώργος 66, Ματζουράκης Γιάννης 69.
(Η ηλικία υπολογίζεται από το έτος γέννησης και μόνο και δεν λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία γέννησης)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top