Με το ένα τρίτο του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, μπορεί κανείς να πει ότι η βαθμολογία ήδη διαμορφώνεται και μπορεί να... μιλήσει. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει η 11η αγωνιστική, αναφερόμαστε σε επιδόσεις και ρεκόρ που έχουν διαμορφωθεί ως τώρα. Και θα επισημάνουμε τις επιθετικές και αμυντικές επιδόσεις των ομάδων. Επίθεση
Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν πετύχει από 17 γκολ, ενώ ο Ατρόμητος 16. Ασυνήθιστο να έχει ο Ολυμπιακός την πέμπτη επίθεση του πρωταθλήματος.
Τα δύο γκολ που έχει βάλει ο Απόλλων Σμύρνης είναι μακράν τα λιγότερα, αφού η επόμενη ομάδα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα με πέντε γκολ. Μάλιστα η ομάδα της Ριζούπολης δεν έχει σκοράρει ακόμα εκτός έδρας.
Αν λάβουμε υπόψη το πρώτο ημίχρονο τον αγώνων, το γεγονός ότι ο Πανιώνιος κυριαρχεί επιθετικά ξαφνιάζει. Έχει πετύχει εννέα γκολ, τρία περισσότερα από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Αντίθετα με τα εννέα του πρώτου, ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο έχει μόλις δυο και είναι μια από τις χειρότερες επιθέσεις!
Στο δεύτερο ημίχρονο έχουν από 11 γκολ ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και ΑΕΚ, τα διπλάσια σχεδόν από τα γκολ που έχουν στο πρώτο!

Άμυνα
Αν και δέχτηκε γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια του, ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα με τέσσερα γκολ. Ένα περισσότερο έχουν δεχτεί Ολυμπιακός, Ξάνθη και ΑΕΚ.
Αρκετές ομάδες έχουν δεχτεί παραπλήσιο αριθμό γκολ στον αντίποδα. Από 17 Λεβαδειακός και Γιάννινα, 16 ο ΟΦΗ, 15 ο ουραγός Απόλλων.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ είναι εντυπωσιακή έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ, όπως και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός! Το ίδιο, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, εντυπωσιάζει και ο ΟΦΗ, που έχει δεχτεί 11!
Για να γίνει κατανοητό το εύρος της αντίθετης πορείας Λάρισας και ΟΦΗ, η ΑΕΛ έχει δεχτεί λοιπόν ένα γκολ στο πρώτο και 11 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο ΟΦΗ 11 στο πρώτο ημίχρονο και πέντε στο δεύτερο!
Στο δεύτερο ημίχρονο ΠΑΟΚ και Ξάνθη στέκονται καλύτερα έχοντας μόνο δύο γκολ παθητικό και αυτό συμβαίνει όμως για διαφρετικό λόγο.
Ο ΠΑΟΚ είτε προηγείται και δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο να σκοράρει, είτε αν αργήσει να πετύχει γκολ, ο αντίπαλος γυρίζει πιο πίσω και δεν είναι επικίνδυνος. Η Ξάνθη βγάζει γενικά χαμηλά σκορ, οπότε όσο δεν μπαίνει νωρίς γκολ, τόσο δυσκολότερο γίνεται προς το τέλος των αγώνων.
Για να καταλάβουμε τι έχουν καταφέρει η επίθεση του Πανιωνίου και η άμυνα της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο παραθέτουμε τη βαθμολογία του πρώτου ημιχρόνου.
ΑΕΚ 19
ΠΑΟΚ 18
Πανιώνιος 17
ΑΕΛ 17
Ατρόμητος 15
Παναιτωλικός 14
Παναθηναϊκός 14
Ολυμπιακός 13
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top