Μετά από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Super League, 340 ποδοσφαιριστές έχουν κάνει συμμετοχή ενώ οι 78 από αυτούς έχουν πετύχει γκολ, σύμφωνα με τα στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας. Ο κύριος όγκος των ομάδων έχει χρησιμοποιήσει 21 με 22 ποδοσφαιριστές. Μόνο ο Ολυμπιακός και ο Απόλλων Σμύρνης ξεφεύγουν προς τα πάνω, φτάνοντας τους 24 και 23 αντίστοιχα, γεγονός που έχει πολλές ερμηνείες στο ποδόσφαιρο, όπως δοκιμές, αλλαγή σχεδίων, αναζήτηση σχημάτων και τραυματισμοί. Ωστόσο μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός, καθώς η απόκλιση από τον μέσο όρο είναι πολύ μικρή.
Όπως οι 19 παίκτες που έχουν παίξει για τον Ατρόμητο, μπορεί να έχουν σχέση με την πολύ καλή ως τώρα πορεία του, οι 19 όμως του Αστέρα Τρίπολης που δεν έχει ξεκινήσει το ίδιο καλά και παράλληλα έχει μεγάλο ρόστερ διαχρονικά, σηκώνει άλλη ερμηνεία. Και πάντα σε κάθε περίπτωση τα τυχαία γεγονότα παίζουν το ρόλο τους.
Στους σκόρερ, ο Ολυμπιακός είναι η πιο εντυπωσιακή ομάδα, από την άποψη ότι έχει τους περισσότερους. Τα 11 γκολ του τα έχουν σημειώσει 10 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές του, με τον Φορτούνη μόνο να έχει πετύχει περισσότερα από ένα, δύο.
Ο ΠΑΟΚ αν και έχει τον Πρίγιοβιτς με έξι δεν στερείται ποικιλίας, αφού δεν έχει άλλον με περισσότερα από ένα, ενώ και ο Παναθηναϊκός έχει πάρει γκολ από πολλούς, κάτι που αναμενόταν πάντως από τη δομή της ομάδας, όχι όμως από το νεαρό της ηλικίας των σκόρερ του.
Λογικός ο αριθμός των σκόρερ και για την ΑΕΚ με την καλύτερη επίθεση να έχει ποικιλία, φυσικός και για τον Απόλλωνα, που έχει μόλις ένα γκολ.
Ο Λεβαδειακός δεν έχει παίκτη να έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, έχοντας πάρει πέντε από πέντε διαφορετικούς. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν έχει παίκτη με δύο γκολ. Έχει πετύχει πέντε και αυτός, αλλά το ένα είναι αυτογκόλ.

Αριθμός ποδοσφαιριστών που έχει χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα
24 παίκτες: Ολυμπιακός
23 παίκτες: Απόλλων Σμύρνης
22 παίκτες: ΑΕΚ, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ
21 παίκτες: Παναιτωλικός, Άρης, Λαμία, Πανιώνιος, ΑΕΛ, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα
20 παίκτες: ΠΑΟΚ
19 παίκτες: Ατρόμητος Αθηνών, Αστέρας Τρίπολης.

Αριθμός ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει για κάθε ομάδα
10 παίκτες: Ολυμπιακός
8 παίκτες: Παναθηναϊκός
7 παίκτες: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ
5 παίκτες: Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός
4 παίκτες: Ατρόμητος Αθηνών, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Άρης, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα
3 παίκτες: ΑΕΛ, ΟΦΗ
1 παίκτης: Απόλλων Σμύρνης
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top