Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Γιώργος Νάκας, μίλησε στον “ARENA FM” για τις κινήσεις του Αλέξη Κούγια να παραδώσει τα δελτία της θεσσαλικής ομάδας στην ΕΠΟ και την “κόντρα” του ιδιοκτήτη της “βυσσινί” ΠΑΕ με τους φιλάθλους και την τοπική κοινωνία. Αναλυτικά ο Γιώργος Νάκας: 
“Χρειαζόμαστε γερό στομάχι τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει αντίδραση στη Λάρισα υπάρχει εδώ και ενάμιση-δυο χρόνια. Μόνο εμείς αντιδράσαμε στη Λάρισα, ως θεσμικός φορέας, ο Ερασιτέχνης. Δεν θα σταθώ καθόλου στη διαιτησία. Στη συζήτηση που κάνουμε, είναι επουσιώδες αν αδικήθηκε κάποια ομάδα ή όχι. Δεν θα σταθώ σε διαιτησία. Γίνονται κάθε Κυριακή σε κάθε πρωτάθλημα. Ούτε τα δελτία είναι το θέμα. Από το πρωί με ρωτούν αν το πράξει, έλεγα δε θα το κάνει. Ακόμα και που το έκανε, δε μου λέει κάτι. Μπορεί μια ομάδα να παίξει χωρίς δελτία, με την κατάσταση υγείας παικτών. Το θέμα είναι να κατέβει η ομάδα με την ΑΕΚ. Την Πέμπτη το μεσημέρι να πήγαινε στην ΕΠΟ, πλήρωνε και εξέδιδε νέα δελτία. Είναι συμβολική πράξη, που σηματοδοτεί αντίδραση από πλευράς κ. Κούγια. Μας αφήνει άναυδους και εμάς. Το έκανε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ θυμάστε τον αγώνα με την Ξάνθη που πραγματικά σφαγιαστήκαμε. Έγινε με άκομψο τρόπο, τότε ο διαιτητής δεν είχε εμπειρία και διακριτικότητα να διαιτητεύσει όπως ήθελε”.

“ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΕΕΑ”
Για να ρίξει τη… βόμβα ο Γιώργος Νάκας: “Εμείς ως ΑΕΛ, σωματείο και φίλαθλοι δεν δεχόμαστε να γινόμαστε επικοινωνιακά παιχνίδια και πυροτεχνήματα στο βωμό κανενός, στο βωμό μιας δικής του ατζέντας. Ακούγεται από κάποιους οτι ίσως λειτουργεί για τον Ολυμπιακό, δε θα σταθώ σε αυτό. Με ενδιαφέρει οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη Λάρισα με τον κ. Κούγια και βρίσκει ευκαιρία να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της ΑΕΛ. Αν αυτό τον εξυπηρετεί στην ατζέντα του με άλλες ομάδες, με τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα, με αυτά που διαβάζω σε καθημερινές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις του, είναι μια άλλη ιστορία. Το ερώτημα είναι, ο κ. Βασιλειάδης έχει σκοπό να πάρει θέση; Για όλα, όχι μόνο για τον κ. Κούγια. Το καλοκαίρι βγήκε μπροστά και έσωσε το πρωτάθλημα, έδωσε μια λύση. Εδώ και μήνες έχουμε αλληλογραφία με την ΕΕΑ, έχουμε συνεννόηση. Ήμουν μάρτυρας, με εντολή του κ. Σιμιτζόγλου, σε ανακρίτρια Λάρισας, επειδή ο κ. Κούγιας δεν δύναται να έχει μετοχές σε καμία ΠΑΕ, είναι υπόδικος σε κακούργημα και το έχουμε δημοσιοποιήσει. Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ για το ίδιο κακούργημα δεν μετέχει εδώ και μια διετία. Για τη δημοσιοποίηση κασετών και CD, υποκλοπή συνομιλιών από τον κ. Πατέρα για το KORIOPOLIS. Είναι γνωστή υπόθεση, δεν είναι κάτι κρυφό, παίρνει συνεχώς αναβολές. Ενημερώσαμε όλους τους φορείς της Λάρισας. Η απάντηση της ΕΕΑ είναι οτι δεν μπορεί να βρει το βούλευμα. Το βρήκα εγώ και δημοσιογράφοι, δεν είμαι νομικός. Ο εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου κίνησε διαδικασία και διέταξε προανάκριση, γιατί η ΕΕΑ δίνει πιστοποιητικό στον κ. Κούγια, να κατέχει μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ, μέσω μιας εταιρείας που κατέχει, της “ΑΝΙΚΗΤΟ ΑΛΟΓΟ”, η οποία είναι καθαρά αθλητικού σκοπού. Ευτελίζεται ένας θεσμός και ένα πρωτάθλημα. Το προϊόν που ο κ. Βασιλειάδης έσωσε το καλοκαίρι. Και ο ΠΑΟΚ το έκανε σε ημιτελικό στο Καραϊσκάκη, όταν δεν κατέβηκε. Εγώ δε το θεωρώ μαγκιά να το κάνει στις πλάτες μιας ιστορικής ομάδας, δεν είναι μια ομάδα χωριού η ΑΕΛ. Πολύ μικρό γκελ κάνουν οι κινήσεις του κ. Κούγια. Είναι πάνω από τρία χρόνια και το λέω ψυχρά και κυνικά. Καταλαβαίνει ο καθένας οτι δεν μπορεί να κοροϊδέψει. Έχουν γίνει πολλά στη Λάρισα, απίστευτα πράγματα, όχι μόνο με Ερασιτέχνη, με φιλάθλους, οπαδούς, φορείς, δημοσιογράφους. Και μόνο που κάποιος είναι υπόδικος, είναι σαν τον κ. Μπέο, δεν μπορεί να έχει ενασχόληση στο ποδόσφαιρο, σε ΠΑΕ, ή Ερασιτεχνικά. Η μεταβίβαση μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ, όταν έγινε, υπήρχε ήδη η παραπομπή του με βούλευμα για κακούργημα. Ελέγχεται η ΕΕΑ για το πως επέτρεψε και ενέκρινε τη μεταβίβαση και πως ανανεώνει κάθε χρόνο το πιστοποιητικό. Ο κ. Βασιλειάδης, την άνοιξη και τον Ιούνιο, τόνιζε οτι με νέο αθλητικό νόμο όλα θα γίνονται αυτόματα. Οτι η ΕΕΑ είχε κωλύματα, δεν είχε ευελιξία, έλειπαν άτομα. Μη γελιόμαστε, η ΕΕΑ είναι Επιτροπή που πολιτικά ανήκει στη ΓΓΑ, ανήκει στο Υπουργείο, έχει την ευθύνη ο εκάστοτε Υπουργός. Είναι ανεξάρτητη αρχή μεν, αλλά κάπου υπάγεται. Αν η πολιτική βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι.

“ΑΠΑΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ… ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ”
Εν κατακλείδι, ο επικεφαλής της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ πρόσθεσε: “Όταν η ΑΕΛ έπαιζε στη Β´ Εθνική πριν 3 χρόνια είχε 10.000 κόσμο στο γήπεδο. Τώρα ούτε το μισό. Καμία σχέση και με προ δεκαετίας, που έπαιζε ξανά Σούπερ Λίγκα. Δεν υπάρχει καμία χημεία. Κανένα όραμα, ευτελίστηκε η ΑΕΛ από ενέργειες, πράξεις, δηλώσεις, προς παίκτες, παράγοντες, προς οποιονδήποτε. Υπάρχει χούντα στη Λάρισα, όλοι φοβούνται να μιλήσουν. Πρώτα τα ΜΜΕ που φοβούνται να τα βάλουν με τον Κούγια, για τη δουλειά τους και την προσωπική τους ευθυξία και ακεραιότητα. Μέλη Δ.Σ. υπήρξαν σε ομηρία πριν ενάμιση χρόνο. Ακόμα υπάρχουν δικαστήρια στα γραφεία του Ερασιτέχνη. Θεωρούμε υπεύθυνο τον κ. Κούγια οτι μας στοχοποίησε, για την πολύ απαλή κριτική που του κάναμε. Όποιος του κάνει κριτική και εναντιώνεται, ευτελίζεται προσωπικά, στοχοποιείται, κάποιοι χάνουν τη δουλειά τους. Έχουν συνέπειες. Η ΑΕΛ πήρε πιο πρόσφατα από τον ΠΑΟΚ πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πάει να το πάρει φέτος όπως φαίνεται. Ούτε εσείς στη Θεσσαλονίκη θα το χαρείτε, αν πάρετε αυτό το πρωτάθλημα που ευτελίζεται”.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top