Πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του. Αν και το είχε κάνει γνωστό εδώ και καιρό στο περιβάλλον του, τώρα ο 39χρονος τερματοφύλακας, Στέφανος Κοτσόλης επισημοποίησε την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ποστάροντας ένα μήνυμα γεμάτο νόημα στο instagram. Ο Στέφανος Κοτσόλης γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1979 στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία του Παναθηναϊκού. Μέχρι το 2005 που αποχώρησε από την Παιανία με προορισμό την ΑΕΛ, έπαιξε σε 14 επίσημα ματς του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2005 πήγε στην ΑΕΛ με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας 2007, ενώ είχε συνολικά 121 συμμετοχές στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε. Τον Ιούνιο του 2009 υπέγραψε συμβόλαιο με την Ομόνοια Λευκωσίας, με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Κύπρου την περίοδο 2009-10. Συνολικά είχε 15 συμμετοχές στο κυπριακό πρωτάθλημα και 4 στα προκριματικά του Europa League. Τον Φεβρουάριο του 2011 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, όπου στη δεύτερη θητεία του πραγματοποίησε ακόμη 47 συμμετοχές πρωταθλήματος, μέχρι την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2017. Επίσης φόρεσε και πέντε φορές τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά το μήνυμα του Στέφανου Κοτσόλη:
«Μετά από τηλεφώνημα γραφείου εκπροσώπησης παιχτών που συνεργαζόμουν στην Αγγλία και ερώτημα αν είμαι διατεθειμένος να δοκιμαστώ σε ομάδα χαμηλής κατηγορίας (!!!!!!),κρίνω σκόπιμο να επισημοποιήσω αυτό που το περιβάλλον μου γνωρίζει εδώ και καιρό…Ο κύκλος μου σαν ποδοσφαιριστής έχει κλείσει. Το σώμα μπορεί να ανταπεξέλθει αλλά το πνεύμα αρνείται…
Νιώθω ευλογημένος που κατόρθωσα για τόσα χρόνια να κάνω το αγαπημένο μου άθλημα επάγγελμα. Το ποδόσφαιρο μου έδωσε την δυνατότητα να ωριμάσω από πολύ μικρός, να γίνω υπεύθυνος και ανεξάρτητος. Να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να συναναστραφώ με ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους υπήρξαν συνοδοιπόροι μου ακόμα και αυτούς που μπορεί να με πίκραναν η να με πολέμησαν. Σε αυτούς οφείλω το ότι συνειδητοποίησα ότι η κοινωνία μας δεν είναι «αγγελικά πλασμένη» και πως ακόμα και αν εσύ πορεύεσαι «με τον σταυρό στο χέρι» θα βρεθούν κάποιοι να σου κάνουν κακό. Από την άλλη υπήρξαν συνοδοιπόροι που έγιναν φίλοι για μια ζωή! Φίλοι που όταν έσβησαν τα φώτα του ποδοσφαίρου ήταν και είναι κοντά μου!
Περισσότερο όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που συντέλεσε τα μέγιστα στο να κυνηγήσω το όνειρο μου, με στήριξε σε όλες τις δυσκολίες και φρόντισε να με «θωρακίσει» δίνοντας μου κίνητρα για την εξωποδοσφαιρικη μου εκπαίδευση και μόρφωση.
Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες-σταθμοί για μένα από κατάκτηση τίτλων και διακρίσεις με εθνικές ομάδες, Παναθηναϊκό και ΑΕΛ αλλά όσο περίεργο και αν φαίνεται η αγαπημένη μου φωτογραφία και αυτή που κοιτάζοντας την μου προκαλεί τα πιο έντονα συναισθήματα είναι αυτή…».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top