Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την αναμέτρηση με τον Άρη, τον Τζιανλούκα Φέστα, τον Άγγελο Αναστασιάδη, τον Θωμά Ναζλίδη, τον Κενάν Μπαργκάν, το θέμα Τζήλου, τις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα γενικά και τις μεταγραφές των “βυσσινί” μιλώντας στον ARENA FM 89.4. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
Για την “κόντρα” με τον Άρη: 
“Είμαστε μια νέα ομάδα, δυο ετών, σε μεταβατική περίοδο. Αλλάξαμε όλο μας το ρόστερ και κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και είναι μεγάλη η περισυλλογή για το παιχνίδι αυτό. Προσωπικά, δεν έχω δει ούτε ενα ματς του Άρη, λόγω φόρτου εργασίας και επειδή παίζουμε ίδιες ώρες. Μόνο στο μεταξύ μας παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο, όπου ο Άρης προηγήθηκε σε φάση με διπλό φάουλ του Γιουνές, τότε κάναμε διαμαρτυρία στον Τζοβάρα. Χάσαμε δύσκολα. Με τον Παντελίδη και νέους παίκτες, όπως τον Τόνσο και τον Ούγγρο (σ.σ. Κόρχουτ), θα είναι άλλη ομάδα”.

Για το βελτιωμένο προφίλ που δείχνει εσχάτως η ΑΕΛ: 
“Δοκιμάσαμε τους καλούς Έλληνες προπονητές, στη Φούτμπολ Λιγκ είχαμε Τσιώλη και Ντόστανιτς, στη Σούπερ Λίγκα είχαμε Αναστασιάδη, Τσιώλη, Πάους, με καριέρα στην Κύπρο και μετά Ηλία Φυντάνη, που έδειξε καλό πρόσωπο και μετά τον Σωτήρη Αντωνίου, για δευτερόλεπτα δεν πήγαμε στον τελικό Κυπέλλου. Φέτος αρχίσαμε άσχημα, γιατί εμπιστεύτηκα λόγω λειψανδρίας καλών συνεργατών, κάποια λάθος άτομα. Υπήρχε μεγάλο κενό και επί Πηλαδάκη δεν βγήκε φουρνιά γηγενών παικτών για να γίνουν στελέχη της ομάδας, ενώ οι παλαίμαχοι της “χρυσής” εποχής έχουν μεγαλώσει ηλικιακά. Εμπιστεύτηκα ένα νεαρό τεχνικό διευθυντή, που έκανε ατυχέστατες επιλογές παικτών, από Σκόπια, Αλβανία, Κόσοβο, Αλγερία. Είχαμε κακό πρόσωπο. Πήρα την κατάσταση στα χέρια μου στο φινάλε των μεταγραφών, πήρα δυο σέντερ φορ”.

Για τον ρόλο του Τζιανλούκα Φέστα: 
“Μας έσωσε αρχικά αυτό και μετά ήρθε ο σοβαρός Τζιανλούκα Φέστα, ένας προπονητής που κανείς δεν τον γνώριζε. Μίλησα με ανθρώπους από Αταλάντα, με βοήθησε και ο Καρεμπέ με τον οποίο έχω άριστη σχέση. Έπαιξαν μαζί στη Μίντλεσμπρο. Ο Ιταλός έπαιξε και στην Κόβεντρι, έχει… ιταλοαγγλική κουλτούρα. Ήταν στην Κάλιαρι και δεν μπορούσε να έχει επιτυχία εκεί. Είχε δύσκολες αποστολές. Ρίσκαρα και εμπιστεύτηκα τη γνώμη δικών μου ανθρώπων, του Καρεμπέ, αλλά και του Βαγγέλη Μόρα, που ξέρει την Ιταλία, τον εκτιμώ πολύ, είναι ο σύνδεσμός μου. Κάναμε αυτή την επιλογή και μας βγήκε”.

Για τα τελευταία αποκτήματα των “βυσσινί”: 
“Από τους πέντε παίκτες που πήραμε, τους Ζίβκοβιτς, Ιοακιμόσκι, Σικάφκα, Σεσέροβιτς και νεαρό τερματοφύλακα, όλοι είναι εν ενεργεία διεθνείς, από 23 ως 28 ετών. Ως τη μέρα που τους επιλέξαμε, από τον Οκτώβριο τους εντοπίσαμε, είχαμε συγκεκριμένους στόχους. Στη διακοπή οι παίκτες ήταν στο γήπεδο και μετά από τους πέντε οι τρεις έγιναν βασικοί. Είμαστε υπό δημιουργία, εξελισσόμαστε. Είχαμε δυσκολία στο γκολ, αλλά τώρα βάζουμε 3-4 γκολ, και σε καλές ομάδες. Γίναμε πιο γρήγοροι, δυνατοί και ψηλοί”.

Για τη φετινή Σούπερ Λίγκα γενικότερα: 
“Το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό, βλέπω πολύ ενδιαφέρον στο δεύτερο γύρο. Ο ΠΑΟΚ είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί, ξέφυγε, έχει και τον Ολυμπιακό μέσα, ενώ ξεκίνησε και με το μείον 2. Απλώς έχει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό εκτός έδρας, χωρίς να γνωρίζω το πρόγραμμά του γενικά. Δύσκολα θα χάσει τον τίτλο. Είναι ανοιχτές οι θέσεις της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει άδεια συμμετοχής, ο Πανιώνιος αποδυναμώθηκε. Αν ισχύουν οτι δεν παίρνει ενημερότητα, ίσως είναι η πιο δύσκολη στιγμή του Πανιωνίου την τελευταία πενταετία, ειδικά αν φύγει και ο Νίκος Ζαμάνης, ενώ προηγούμενα χρόνια ανέδειξε παίκτες και βγήκε Ευρώπη”.

Για τους δανεικούς και την άρνηση της ΑΕΛ να… δανείζεται: 
“Έχω άριστη σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά η ιστορία των δανεικών με έχει εκνευρίσει. Εμείς είμαστε άλλοι, ιδιαίτερη ιστορία, δεν πήραμε ποτέ δανεικούς. Ο Άρης παίρνει δανεικούς, από Ελλάδα και Ευρώπη, δικαίωμά του. Είναι μεγάλη ομάδα. Αυτοί οι παίκτες είναι… συγκαλυμμένα ελεύθεροι. Είμαστε παλιοί στο ποδόσφαιρο. Και ο Φετφατζίδης ελεύθερος θα έρθει, αν έρθει, αλλά πως θα πληρώσει το συμβόλαιό του; Τον βάζεις και υπογράφει, βάζεις ρήτρες, κάνεις και ιδιωτικά συμφωνητικά”.

Για το θέμα διαιτησίας και Τζήλου: 
“Λένε ότι θα υπάρξει φως στην υπόθεση. Αλλά πέρασαν πολλές μέρες και αρχίζω να ανησυχώ. Τον ένα δράστη τον εντόπισαν, αλλά είναι ιδιαίτερη περίπτωση, πέρασε όλη τη ζωή του στις φυλακές. Και ο “θαμνάκιας” που είχε δείρει τον Βασσάρα, βρέθηκε αλλά ο δικαστής τον αθώωσε. Ήταν φρουρά ενός μεγάλου παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νομίζω έχουν ανοίξει τα τηλέφωνα. Δεν μπορείς να παρακολουθείς συνομιλίες, το κάνεις όταν έχεις προβλέψει κάτι. Ποιος τηλεφώνησε σε ποιον, αλλά δεν είναι απόδειξη συμμετοχής σε κάτι. Άλλο ενδείξεις για εντυπώσεις και άσκηση ποινικής δίωξης. Υπάρχει νομολογία, ότι δεν είναι πειστήριο για να καταδικαστεί κανείς, για οικονομικά εγκλήματα υψηλού επιπέδου, για ελληνικό δημόσιο, εμπορία ναρκωτικών. Η ένδειξη δεν είναι απόδειξη. Στη διαιτησία, δεν μπορείς να κάνεις καινούριο μηχάνημα με παλιά υλικά. Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Βγαίνουν νέα ταλαντούχα παιδιά, με ποιότητα χαρακτήρα. Θυμάστε τι τραβήξαμε με τον Λάμπρου στην Ξάνθη, δεν μπορεί να ήταν ανθρώπινα λάθη. Πήγαν να μας διαλύσουν, αλλά συνήλθαμε. Και όμως τον στηρίζουν. Παίξαμε με μείον πέντε με τη Λαμία και χάσαμε και μετά φέραμε ισοπαλία με τον ΟΦΗ, έτσι μπορεί να σε πάρει από κάτω”.

Για τους Μπαργκάν και Ναζλίδη: 
“Μας βγήκε ο Νούνιτς και ο Μπαργκάν. Ο Μπαργκάν άλλαξε την εικόνα της ΑΕΛ, έχει ποιότητα και ψυχή. Μας βοήθησε πολύ. Το καλοκαίρι μας παρακάλεσε ο Ναζλίδης να τον αφήσουμε ελεύθερο, να πάει στον Άρη, παρότι είχε συμβόλαιο. Συγκρίνοντας Ναζλίδη και Μπαργκάν, νιώθουμε τυχεροί. Ο Ναζλίδης πρόσφερε πολλά για μια διετία, έβαλε γκολ και προσωπικότητα, βοήθησε τα μέγιστα για να μην πέσουμε. Ήθελε να πάει στον Άρη, νόμιζε θα παίξει, δεν μπορούσαμε να το αρνηθούμε. Τον πιστεύουμε τον Μπαργκάν, όταν είναι συγκεντρωμένος και τον στηρίξεις, έχει μεγάλες δυνατότητες, γι’ αυτό κάναμε τριετές συμβόλαιο. Ο Κούγιας είναι… πατέρας των παιδιών, στηρίζει τους παίκτες. Δεν μπορείς να γίνεις… Ολυμπιακός και Σούπερ Μάρκετ, πρέπει να στηρίζεις παίκτες, που σε έχουν ψηλά και να μην νιώθουν αδικημένοι, όπως ο Πασχαλάκης μένει στον ΠΑΟΚ. Εγώ διπλασίασα αποδοχές στους Φατιόν, Ζίζιτς, Ντέλετιτς, Γκόλια, είναι η νοοτροπία”.

Για το ζήτημα της διαφοράς με τον Άγγελο Αναστασιάδη: 
“Το θέμα Αναστασιάδη είναι σοβαρό. Του έκανα επίθεση μετά την 5η αγωνιστική για το πως κοουτσάρισε, δε σηκώθηκε από τον πάγκο, άφησε την ομάδα μόνη στην Περαία στο ξενοδοχείο και έφυγε με τους συνεργάτες, του. Έκανε προσφυγή, απορρίφθηκε, τα στοιχεία ήταν αδειάσειστα, ο μάνατζερ του είπε παραιτούμε, να του βρω ομάδα. Μόλις ανέλαβε την ΕΠΟ ο κ. Γραμμένος, διεκδικεί ένα ποσό 56.000 ευρώ, 7 χιλάρικα το μήνα, ο άνθρωπος του… Χριστού και της Παναγίας. Ο Γραμμένος τον πήρε στην ΕΠΟ και του επιδικάστηκε… δωράκι. Πήρε ήδη τα 28 χιλιάρικα και ενεργοποίησε το μείον 3 για τα άλλα μισά χρήματα, τα οποία βεβαίως θα λάβει. Ένας πιτσιρικάς, ο Μακρής από την Κ20, έγινε από τον Σάκη Αναστασιάδη επαγγελματίας. Του χρωστάμε 2 χιλιάρικα, έκανε προσφυγή, μείον 3 και από εκεί. Τα λεφτά της ΕΠΟ δεν είναι του κ. Γραμμένου. Πως ο κ. Αναστασιάδης με “φουλ ταιμ” απασχόληση έπαιρνε 7 χιλιάρικα και τώρα παίρνει 25; Τον συγκρίνουμε με τον Σκίμπε; Καμία σχέση! Θέλω να μάθω τι λεφτά παίρνουν οι βοηθοί του, το κονδύλι, σε εμάς έπαιρναν 3 χιλιάρικα το μήνα. Γίνονται σκάνδαλα. Το 20% του προϋπολογισμού μας είναι τα 56 χιλιάρικα, το… δωράκι από το Διαιτητικό. Είχε να δουλέψει δυο χρόνια. Αυτά με ενοχλούν πολύ. Σκέφτομαι να αναδείξω το θέμα αυτό. Επίσης, ενώ δε χρωστάμε σε ΙΚΑ και Εφορία, με υποχρέωσαν να πληρώσω 45 χιλιάρικα για πειθαρχικές ποινές, πριν εκδικαστούν οι εφέσεις. Τα θέλανε μετρητά, για να πάρουμε τα δελτία. Για κάθε δελτίο 1.500 ευρώ, είναι απαράδεκτο. Δεν πήραμε ένα ευρώ”.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top