Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Έγκμουντουρ Κρίστινσον, αναφέρθηκε για τη συντριβή της ομάδας του, από τον Ολυμπιακό, το όνειρο της ευρωπαϊκής εξόδου, την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά και τις βλέψεις του στη... δικηγορία! Ενώ περιμένει σε ένα μήνα τη γέννηση του πρώτου παιδιού του, ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον μίλησε στο SDNA για την αναμέτρηση με τους “ερυθρόλευκους”, τη φετινή πορεία της ΑΕΛ και το μέλλον του στην ομάδα, τον στόχο του, αλλά και τις σπουδές του στη νομική. Αναλυτικά ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον
«Ήταν σίγουρα μία κακή μέρα για την ομάδα. Πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν δείξαμε τον καλό μας εαυτό και δεχτήκαμε μία βαριά ήττα. Σε ένα άσχημο αποτέλεσμα φταίνε πάντα όλοι κι όχι μόνο ένας. Είχαμε ωστόσο απέναντί μας κι έναν πολύ δυνατό αντίπαλο».

Σχετικά με το τι έφταιξε και η ΑΕΛ έδειξε τόσο κακό πρόσωπο;
«Είχαμε δώσει τρεις μέρες πριν ένα παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε για 90 λεπτά με δέκα παίκτες. Δώσαμε αναμφίβολα πολύ ενέργεια στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, για να πάρουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο το θέμα της ενέργειας, αλλά δεν είναι εύκολο να ανταποκριθείς σε τόσο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες».

Αναφορικά με τις δηλώσεις πάντως που έκανε ο Αλέξης Κούγιας, πριν καν ακόμη τελειώσει το παιχνίδι στο Φάληρο, για το παιχνίδι και τις επιλογές του Φέστα, δεν θέλησε να πάρει θέση: 
«Δεν θέλω να σχολιάσω τις θέσεις του προέδρου...».

«Η βαθμολογία δεν λέει ψέματα...»
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 1,5 μήνα, αντιμετώπισε όλους τους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ενδιάμεσα ακόμη και τον Άρη.

Ποιος κερδίζει στη σύγκριση;
«Δύσκολο να πω ποια είναι η καλύτερη ομάδα, όλες τους είναι σίγουρα πολύ καλές. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος αυτή τη στιγμή και η βαθμολογία δεν λέει ποτέ ψέματα. Και με τον ΠΑΟΚ όμως, και με την ΑΕΚ κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις. Με την ΑΕΚ μάλιστα που είναι πρωταθλήτρια πήραμε κι ένα βαθμό, θα μπορούσαμε να το κάνουμε και με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο πετύχαμε και με τον Παναθηναϊκό, παρότι αγωνιστήκαμε για τόσο μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες. Με τον Ολυμπιακό από την άλλη δεν μας πήγαν καλά τα πράγματα και δεχτήκαμε μία βαριά ήττα, για την οποία ευθυνόμαστε κυρίως εμείς».

Για τον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου εκείνο που επισημαίνει είναι ότι...
«Είναι σίγουρα ένα μεγάλο όνειρο για την ομάδα. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να συγκεντρωνόμαστε μόνο στο αμέσως επόμενο παιχνίδι μας κι όχι μακροπρόθεσμα. Αν το κάνουμε αυτό, έχουμε πιθανότητες να τα καταφέρουμε».

Για το καλύτερο γήπεδο που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα, λέει πως:
«Φυσικά πρώτα θα πω το δικό μας! Από εκεί και πέρα με τον Ολυμπιακό ήταν πραγματικά πολύ ωραίο το γήπεδο και η ατμόσφαιρα. Είχα αγωνιστεί και στο παρελθόν σε αυτό το γήπεδο, με την εθνική ομάδα, όταν είχαμε νικήσει την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα (3-2 το σκορ στις 29/3/16, βασικός ο Κρίστινσον)».

Όσο για το μέλλον του στην ΑΕΛ: 
«Τα πράγματα είναι πολύ καλά στην ομάδα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει το μέλλον. Όλοι οι παίκτες ψάχνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους».

Οι βλέψεις του στη δικηγορία...
Για τις διαφορές που έχει συναντήσει στη χώρα μας σε σχέση με την Ισλανδία και τη Δανία όπου αγωνίστηκε παλαιότερα:
«Σε ό,τι αφορά τη ζωή, σίγουρα αρκετά διαφορετική, είναι άλλοι οι ρυθμοί εδώ. Από εκεί και πέρα στην Ισλανδία το ποδόσφαιρο δεν είναι επαγγελματικό. Στη Δανία ήταν καλό το επίπεδο, αλλά στην Ελλάδα νομίζω πως είναι υψηλότερο».

Μαζί με τη σύζυγό του βέβαια ετοιμάζονται σε λίγες ημέρες να αποκτήσουν και το πρώτο τους παιδί: 
«Τον Μάρτιο περιμένουμε να γεννήσει η σύζυγός μου και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Θα είναι αγοράκι».

Ενώ για τις σπουδαίες του στη νομική: 
«Πάντα ήθελα να κάνω και κάτι διαφορετικό πέρα από το ποδόσφαιρο. Και η σύζυγός μου έχει σπουδάσει νομικά. Θα ήταν ωραία στο μέλλον να ασχοληθώ με τη δικηγορία. Είναι σημαντικό για μένα να μπορέσει να ασχοληθώ με την επιστήμη μου όταν ολοκληρωθεί η καριέρα μου στο ποδόσφαιρο».

Πώς θα έβλεπε άραγε κι ένα δικηγορικό... debate με τον Αλέξη Κούγια;
«Χαχα, δεν ξέρω. Θα είχε ενδιαφέρον»!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top