Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε για την υπόθεση του 25χρονου Σέρβου μεσοεπιθετικού των «βυσσινί», Μίλος Ντέλετιτς, μιλώντας στο sportdog. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
«Η ΑΕΛ δεν είναι προπονητήριο ποδοσφαιριστών άλλων ομάδων. Αυτό ισχύει για όλους και, προφανώς, για τον Ντέλετιτς. Ο συγκεκριμένος παίκτης είχε τρεις επιλογές στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν να μείνει στην ΑΕΛ για 2-3 χρόνια, να παίξει μαζί μας στην Ευρώπη, να τον δουν εκεί ευρωπαϊκές ομάδες και να κάνει μια καλή μεταγραφή. Η δεύτερη ήταν να δεχτεί πρόταση από μεγάλες ελληνικές ομάδες και να πετύχει καλύτερο συμβόλαιο, 2,5 φορές πάνω από τον μισθό που είχε σε εμάς, με την ΑΕΛ να εισπράττει ένα σημαντικό ποσό. Και η τρίτη, που ήταν η χειρότερη, ήταν να μας κοροϊδεύει για έναν χρόνο, εμείς να τον βάζουμε να παίζει, να κάνει προπόνηση με εμάς και να εξελίσσεται ως παίκτης, για να φύγει δωρεάν το καλοκαίρι και να πάει στην ΑΕΚ. Κάτι που το κάνει σύστημα η ΑΕΚ με όλους τους νέους παίκτες των ομάδων. Αν παρατηρήσει κανείς το ρόστερ της ΑΕΚ από Έλληνες, θα δει αυτομάτως ποια είναι η πολιτική της ομάδας. Έκανα υπομονή γιατί επέμενε ο προπονητής μου μέχρι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ήθελα να τον σταματήσω από τον Γενάρη, γιατί είχε κακή συμπεριφορά στα αποδυτήρια. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι την περασμένη Πέμπτη, είχαμε ραντεβού με τους εκπροσώπους πολύ μεγάλης ελληνικής ομάδας στις 20.00, στο γραφείο μου στην Αθήνα, και λίγες ώρες πριν το ραντεβού με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να έρθει γιατί είχε κάποιο πρόβλημα ο νέος μάνατζέρ του.»

Τι έγινε στη συνέχεια;
«Δεν ήθελα να αναστατώσω το κλίμα στην ομάδα, το είπα στον προπονητή και συμφωνήσαμε να παίξει στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που είχε πάλι τραγική εικόνα γιατί παίζει μόνο για τον εαυτό του. Κάτι που έχει συμβεί από το παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο και μετά, όταν έπαιρνε την μπάλα στη γραμμή και πήγαινε και τράκαρε πάνω στους παίκτες της ΑΕΚ χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Αυτή είναι η εικόνα του μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν ξένο σώμα στα αποδυτήρια και τελευταία είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των οπαδών με τον τρόπο που έπαιζε. Τέτοιους παίκτες δεν τους χρειάζομαι στην ομάδα και, όπως τόνισα, δεν είμαι προπονητήριο κανενός. Γι' αυτό και δεν παίρνω δανεικούς παίκτες.»

Γνωρίζετε το συμβόλαιό του στην ΑΕΚ; 
«Δεν γνωρίζω πόσα πήρε στην ΑΕΚ, αλλά εμείς του δίναμε εξαιρετικά χρήματα για τα δεδομένα της ΑΕΛ. Κι αν θέλετε να κάνω και μια πρόβλεψη, το μέλλον του είναι δανεικός στη Λαμία. Σε 90 παιχνίδια με εμάς, είχε βάλει 3 γκολ στη Λαμία, 2 στον Απόλλωνα, 1 στον ΠΑΣ Γιάννενα και 1 στον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα μας ήταν πολύ χρήσιμος, γιατί για τον ρόλο του στράικερ υπήρχαν άλλοι παίκτες. Όμως ουδείς είναι αναντικατάστατος.»

Πιστεύετε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που υπάρχουν στην ΑΕΚ;
«Είμαι βέβαιος ότι δεν μπορεί να παίξει στην ΑΕΚ, όπως είμαι βέβαιος ότι τον απέκτησαν μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ΑΕΛ. Γιατί είναι γνωστή η εχθρότητά μου με τον Μελισσανίδη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Επίσης, και θέλω να το τονίσω αυτό, δεν θέλω να πιστέψω ότι η κακή του εικόνα από τα Χριστούγεννα και μετά δεν είναι τυχαία. Μη βλέπετε τις φάσεις που δείχνει η τηλεόραση από ατομικές προσπάθειες, από τα Χριστούγεννα και μετά δεν έχουμε πάρει τίποτα από τον παίκτη.»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top