Δείτε αναλυτικά τι είπε ο αρχηγός της ΑΕΛ, Βαγγέλης Μόρας, για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι. Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μόρας
Ένα δύσκολο παιχνίδι για εσάς. Πίεσε πάρα πολύ ο ΠΑΣ με δεδομένο έφθασε κοντά στις 20 τελικές. Μια ΑΕΛ, η οποία χρησιμοποίησε το αμυντικό της παιχνίδι:
«Το να σου πω ότι παίξαμε καλά θα είναι ψέμα. Ήμασταν πάρα πολύ κακοί η αλήθεια είναι, αλλά το έχουμε ξαναπεί  σ' αυτή τη φάση που βρισκόμαστε εφόσον δεν καταφέραμε, να κερδίσαμε τις δεύτερες μπαλιές στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπήκαμε και πολύ καλά, είπαμε ότι θα αμυνθούμε όσο καλύτερα γίνεται για να κρατήσουμε το σκορ, να μη δεχθούμε κάποιο γκολ. Στη φάση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και να καταστρέψω το παιχνίδι του αντιπάλου, θα το κάνω. Δεν μπορούμε να παίξουμε. Είμαστε πολύ καλύτεροι στην έδρα μας, εκτός έδρας δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να έχουμε κατοχή μπάλας. Είναι φυσιολογικό γιατί η άλλη ομάδα πιέζει πολύ περισσότερο. Δυσκολευόμαστε αλλά η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, γιατί παλεύει και κρατάει το σκορ στο μηδέν.
Είναι πολύ σημαντικό γιατί για ακόμα ένα ματς το καταφέραμε, αυτό που είπα σημαντικό είναι να παίρνεις βαθμούς. Το ξέραμε από την αρχή ότι πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε την απόσταση ασφαλείας από τα Γιάννενα. Το καταφέραμε, υπάρχει ξεκούραση αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε ένα ματς που θα είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό με τον Αστέρα Τρίπολης, μέσα στην έδρα μας, το όποιο θα πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε, έτσι ώστε να τελειώνει κατά μεγάλο ποσοστό το θέμα της παραμονής.»

Δημιουργεί μια ασφάλεια, κρατήσατε αυτή τη διαφορά ασφαλείας από τον ΠΑΣ Γιάννινα, γενικότερα αυτός ο βαθμός εξαργυρώνει και την προηγούμενη νίκη απέναντι στο Λεβαδειακό: 
«Εννοείτε είχαμε πει από το ματς με τον ΟΦΗ, δεν πρέπει να χάσουμε, να κρατήσουμε την απόσταση από τον ΟΦΗ, έτσι ώστε να πάμε στην έδρα μας, να κερδίσουμε το Λεβαδειακό, το καταφέραμε οπότε είχαμε την ίδια νοοτροπία, να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, γιατί αυτό που είπα στη φάση που βρίσκεσαι δεν μπορείς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτή τη στιγμή. Δεν το κάναμε όταν ήμασταν πιο ήρεμοι, φαντάσου τώρα που έχεις και μια πίεση ολόκληρης κατηγορίας. Αυτό που είπα είναι χαρακτήρας, ότι τα παιδιά το πιστεύουνε, όλοι μας το πιστεύουμε και στην άσχημη μέρα μας, καταφέραμε και πήραμε ένα βαθμό, ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός. Όταν το πιστεύεις και δουλεύεις ακόμα και στην άσχημη σου μέρα, είναι σίγουρο ότι θα πάρεις κάτι. Οπότε εμείς καταφέραμε πήραμε ένα βαθμό πολύτιμο, που μας δίνει μια ασφάλεια, πέντε βαθμών και θα πάμε μ' αυτήν την ασφάλεια ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε στο ματς στην έδρα μας, το οποίο αυτό που είπα ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα σου εξασφαλίσει την κατηγορία.»

Όταν έφυγε ο Νούνιτς, με την κόκκινη, εκείνη τη στιγμή, τι σκεφτήκατε, πως αντιδράσατε, πως λειτουργήσατε: 
«Καμία φορά και ένας παίκτης λιγότερο, ξέρεις ότι θα πιεστείς παραπάνω, θα ρισκάρει και ο αντίπαλος περισσότερο, οπότε θέλεις δε θέλεις μαζεύεσαι ακόμα περισσότερο. Συγκεντρώνεσαι ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι σου και στην αμυντική σου διάταξη. Οπότε τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα παιδιά, γιατί προσπαθήσανε, κρατήσαμε το μηδέν, που ήταν σημαντικό να το ξανακάνουμε και να κρατήσουμε το παθητικό στην άμυνα, το καταφέραμε και αυτό που είπα, πάμε στο επόμενο ματς, το όποιο είναι το πιο σημαντικό.»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top