Στο πρωτάθλημα της Super League έχουμε φτάσει τα 458 γκολ σε 207 αγώνες, 18 πέναλτι δεν έγιναν γκολ, ενώ ο Ντάνιελ Ποντένσε προηγείται στον πίνακα των ασίστ με επτά. Σας παρουσιάζουμε πρόσωπα και γεγονότα που ξεχώρισαν. - Από το καλοκαίρι του 2016, που ήλθε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην Ξάνθη, η ομάδα έχει παίξει 103 επίσημα παιχνίδια. 86 για τη Super League Σουρωτή και 17 για το Κύπελλο. Ο Σέρβος τερματοφύλακας έχει χάσει μόλις τρία για το Κύπελλο, έφτασε δηλαδή τα 100 παιχνίδια με τη φανέλα της.
- Ο Ματίγια του Άρη έφτασε τα τρία γκολ με εκτέλεση φάουλ. Τόσα γκολ παίκτης είχε να βάλει στη Super League από τη σεζόν 2015-16 και τότε ήταν ο Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού. Τελευταίος παίκτης του Άρη που έβαλε τρία γκολ με φάουλ σε μια σεζόν ήταν ο Νταρσί Νέτο, την περίοδο 2009-10.
- Ο Ευθύμης Κουλούρης σκόραρε και στα δύο φετινά παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τελευταίος παίκτης που κατάφερε κάτι τέτοιο είναι ο Γιώργος Μανούσος τη σεζόν 2016-17, πάλι 11η και 26η αγωνιστική, όπως και ο Κουλούρης. Ο Κουλούρης επίσης έφτασε τους 100 αγώνες πρωταθλήματος στην καριέρα του, 79 στην Ελλάδα και 21 στην Κύπρο.
- Ο Νίκος Καλτσάς έγινε ο 14ος παίκτης στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, που φτάνει τα 10 γκολ με τη φανέλα του στην Super League Σουρωτή. Ωστόσο μόνο ο τρίτος Έλληνας, μετά τον Μιχάλη Μανιά (26) και τον Απόστολο Γιάννου (13). Οι άλλοι 11 είναι ξένοι.
- Ο Μπόγιαν Σαράνοφ έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της Λαμίας που απέκρουσε πέναλτι στην ιστορία της ομάδας στη Super League Σουρωτή. 
- Για πρώτη φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε δύο φορές στην ίδια σεζόν τον Λεβαδειακό. Ήταν και η δεύτερη νίκη του σε δέκα επισκέψεις στην πόλη της Βοιωτίας για τη μεγάλη κατηγορία.
- Μετά από 10 χρόνια έβαλε γκολ ο ΟΦΗ στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Από τις 5 Απριλίου 2009, που είχε σκοράρει ο Στέλιος Σφακιανάκης, στη νίκη του Άρη με 4-1, ο ΟΦΗ δεν σκόραρε σε 516 αγωνιστικά λεπτά εκεί, μέχρι να σκοράρει ο Ρικάρντο Βαζ.
- Η νίκη της ΑΕΛ επί του Αστέρα Τρίπολης ήταν η 100η για γηπεδούχο ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Το 50% των αγώνων φέτος έχουν κριθεί υπέρ των γηπεδούχων.
- Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ κάνει 11 νίκες εκτός έδρας σε πρωτάθλημα 16 ομάδων. Το ρεκόρ του σε πρωτάθλημα 18 ομάδων είναι 12 νίκες και προλαβαίνει να το καταρρίψει και αυτό, αν νικήσει σε Λάρισα και Γιάννινα.
- Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την 47η νίκη της ιστορίας του στην Α' Εθνική και τη Super League Σουρωτή. Ποτέ όμως δεν είχε νικήσει σε αγώνα που είχε μείνει με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, χωρίς να είναι ήδη μπροστά στο σκορ. Έχει νικήσει και να έχει αποβολή, αλλά ήδη είχε προηγηθεί στο σκορ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top