Η αντίστροφη μέτρηση των νικών για τον ΠΑΟΚ μέχρι να γίνει πρωταθλητής θα σταματήσει στη Λάρισα, εφόσον ο ΠΑΟΚ νικήσει εκεί. Με πέντε νίκες από τις αρχές Μάρτη, ο ΠΑΟΚ περίμενε να σκοντάψει κάπου ο Ολυμπιακός για να τελειώσει πιο γρήγορα, κάτι που δεν έγινε, έτσι η ομάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου έφτασε στην 28η αγωνιστική για να ελπίζει ότι μπορεί να το τελειώσει. Φυσικά μια νίκη θα φέρει και το πανηγύρι για ένα πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, αλλά και το κυνήγι του αήττητου, 55 χρόνια μετά το ανάλογο κατόρθωμα του Παναθηναϊκού. Βέβαια αν δεν νικήσει ο ΠΑΟΚ, το πολύ πολύ να καθυστερήσει τη μαθηματική στέψη μέχρι το επόμενο ματς της Τούμπας με τον Λεβαδειακό. Αλλά το γόητρο και τα ρεκόρ ζητούν τη νίκη στη Λάρισα.
Από την πλευρά της η ΑΕΛ έχει τα δικά της προβλήματα πλέον, καθώς οι 30 βαθμοί δεν εξασφαλίζουν την παραμονή της στην κατηγορία. Μπορεί να έχει τρεις ομάδες σε χειρότερη βαθμολογική θέση, αλλά έχοντας να παίξει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ξέρει ότι μπορεί να ζήσει την αγωνία στο τέλος.
Έχει κάνει μόνο μια ήττα στα 10 τελευταία της έδρας της, αυτή από τον Ατρόμητο, και πέντε νίκες. Ουσιαστικά ο Μάρτιος ήταν ένας σωτήριος μήνας, με τους οκτώ βαθμούς που μάζεψε από τις δύο νίκες και τις δύο ισοπαλίες. Ο Απρίλης μπήκε με την ήττα από τον Ατρόμητο.
Εννέα χρόνια έχει να νικήσει η ΑΕΛ τον ΠΑΟΚ. Ήταν στις 28 Μαρτίου 2010, πάλι 28η αγωνιστική, στο Αλκαζάρ και με γκολ του Πούρι στο 90’ έκανε βήμα παραμονής, σε μια μάχη πολλών ομάδων για τη σωτηρία.
Από τότε τα παιχνίδια γίνονται στο ΑΕΛ Αρένα. Μάλιστα τα εγκαίνια του γηπέδου έγιναν στις 5 Δεκεμβρίου 2010, με τον αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-2 (18’ Κουζέν – 11’ Πάμπλο Κοντρέρας, 73’ Αθανασιάδης). Σε τρεις επισκέψεις στο γήπεδο αυτό ο ΠΑΟΚ έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 12
Ισοπαλίες: 16
Νίκες ΠΑΟΚ: 31

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 10
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΠΑΟΚ: 9

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018
ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-1
(44' πέναλτι Πρίγιοβιτς, 69' σουτ Άπκομ - 36' κεφαλιά Νούνιτς. Στο 43' 2η κίτρινη Καρανίκας της ΑΕΛ)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top