Η ΑΕΚ υποδέχεται για 30η φορά την ΑΕΛ και δεν έχει χάσει ποτέ. Υπάρχουν πέντε ισοπαλίες, αλλά οι τέσσερις μέχρι το 1989. Από εκεί και πέρα υπήρξε άλλη μια τον Οκτώβριο του 2008. Η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ ξέρει ότι φέτος τερματίζει τρίτη στο πρωτάθλημα. Και σε τρεις μέρες έχει να παίξει το δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου στη Λαμία.
Ωστόσο θα ήθελε να αποχαιρετίσει τον κόσμο της στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με καλή εμφάνιση και νίκη.
Μπορεί να μην έχει χορτάσει γκολ, αλλά μετά την ήττα από τον Άγιαξ, η ΑΕΚ έχει δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες στο "Σπύρος Λούης", με τον ΠΑΟΚ και με τον... "ομόσταυλο" Παναθηναϊκό.
Εκτός από τα ομαδικά κίνητρα, υπάρχουν και τα ατομικά, όπως αυτό του Εζεκίελ Πόνσε, να βγει πρώτος σκόρερ, αν και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος έχει τρία γκολ λιγότερα από τον Ευθύμη Κουλούρη. Δύσκολο έργο για τον κορυφαίο κεφαλο-σκόρερ της σεζόν, που θα χρειαστεί βοήθεια και από τους συμπαίκτες του.
Η ΑΕΛ έδειξε πόσο αποφασισμένη τελειώνει  το πρωτάθλημα. Μπορεί εκτός έδρας να μην εντυπωσιάζει, αλλά στο σπίτι της εξασφάλισε πολλούς βαθμούς.
Ακόμα και αυτός ο ένας που πήρε με τον ΠΑΟΚ, την ανακουφίζει, γιατί μετά την ΑΕΚ παίζει και με τον Ολυμπιακό. Εκτός έχει να κάνει νίκη από την πρεμιέρα, όταν πέρασε από τη Ριζούπολη.
Η ΑΕΚ υποδέχεται για 30η φορά την ΑΕΛ και δεν έχει χάσει ποτέ. Υπάρχουν πέντε ισοπαλίες, αλλά οι τέσσερις μέχρι το 1989. Από εκεί και πέρα υπήρξε άλλη μια τον Οκτώβριο του 2008.
Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα επτά τελευταία μεταξύ τους για τη μεγάλη κατηγορία και εννέα για όλα τα πρωταθλήματα. Υπολογίζοντας όλες τις διοργανώσεις, η ΑΕΛ έχει κάνει μια νίκη στα 13 τελευταία, πέρσι στον ημιτελικό του Κυπέλλου, αλλά δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 37
Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΑΕΛ: 11

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 24
Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΑΕΛ: 0

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top