Η νίκη του ΠΑΣ στη Λιβαδειά έχει βάλει αρκετές ομάδες στην πρίζα και ανάμεσα σε αυτές είναι πλέον και ο Πανιώνιος των 29 βαθμών και η ΑΕΛ των 30. Έτσι το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης θα αποτελέσει οριστική ανάσα για το νικητή του, εφόσον υπάρξει. Ο Πανιώνιος μετά την ήττα και από τον Απόλλωνα πριν από δύο μήνες, ανασυντάχθηκε, τουλάχιστον στην έδρα του, καθώς νίκησε Παναθηναϊκό και Ξάνθη. Μετά την ΑΕΛ παίζει με τρεις ακόμα ομάδες που τώρα βρίσκονται κάτω από αυτόν. Κάτι που σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι κρίσιμα και για τους αντιπάλους του.
Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα και έφτασε τα 40 γκολ παθητικό ήδη. Μάλιστα τα 20 γκολ τα δέχτηκε στα τελευταία 11 παιχνίδια. Πάντως στην έδρα του έχει δεχτεί μόνο τα 10 από τα 40.
Η ΑΕΛ είναι τέσσερα παιχνίδια αήττητη με δύο νίκες στην έδρα της και δύο ισοπαλίες εκτός, κλείνοντας τον κύκλο των αγώνων της με ομάδες της περιφέρειας. Έφτασε τους 30 βαθμούς, αλλά μετά τον Πανιώνιο έχει να παίξει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι στη Νέα Σμύρνη θα προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί.
Και το ιδανικό σενάριο θα ήταν να νικήσει, όπως έκανε για τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2010, 3-0 τότε στην προτελευταία αγωνιστική, για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Είναι και η μοναδική νίκη της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη τα τελευταία 30 χρόνια, που ωστόσο παίρνει σχεδόν στις μισές επισκέψεις της ισοπαλία. Έπαιξαν στη Νέα Σμύρνη και τον περασμένο Οκτώβριο στη φάση ομίλων του Κυπέλλου και ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0, αλλά προκρίθηκαν και οι δύο
Στον πρώτο γύρο η ΑΕΛ επικράτησε με 4-2 και ο Πανιώνιος απομάκρυνε τον Ζοζέ Ανιγκό μετά το παιχνίδι, για να αναλάβει ο Απόστολος Μάντζιος, που τώρα θα κλείσει ένα γύρο στον Πανιώνιο.

Η ιστορία
Νίκες Πανιωνίου: 17
Ισοπαλίες: 17
Νίκες ΑΕΛ: 21

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο
Νίκες Πανιωνίου: 13
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΛ: 4

Στον πρώτο γύρο
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018
ΑΕΛ – Πανιώνιος 4-2
(14’ κεφαλιά Νούνιτς, 53’ σουτ Μιλοσάβλιεβιτς, 58’ σουτ Μπαργκάν, 64’ σουτ Νούνιτς – 18’ σουτ Μασούρας, 90’ σουτ Ντουρμισάι. Στο 38’ κόκκινη Τσιλούλης του Πανιωνίου)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top