Λάβαμε ένα μήνυμα από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ με τίτλο: "Ραδιοφωνικές Παραστάσεις" και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς… Διαβάστε τι μας έστειλε
«Οι θύμισές μου πάνε χρόνια πίσω. Τότε που αμέσως μετά τον αγώνα περίμενα με αγωνία να έρθει ο επόμενος. Τότε που στους εκτός έδρας αγώνες περίμενα έξω από το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ να δω το αποτέλεσμα τής ομάδας. Τότε που στη διαδρομή προς το γήπεδο περνούσα από τα σκαλιά του Αλκαζάρ. Το οδοιπορικό περιελάμβανε στάση για νερό στην προτομή του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Κάτω από τον αετό που είναι η βάση της προτομής υπάρχει μαρμάρινη σκαλιστή επιγραφή μέρους αποσπάσματος από τον «Σταυραητό», «πάρε με απάνω στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος!».
Σύμφωνα με τον ιστοριοδίφη κ. Νικ. Παπαθεοδώρου η προτομή και η ακανόνιστη βάση της, με το γλυπτό σύμπλεγμα σε μορφή αρχαίας άρπας κάτω από το οποίο τρέχει το νερό, αποκαλύφθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 1940.


Τα χρόνια όμως περνούν. Οι παραστάσεις της ζωής αμέτρητες. Τα τεκταινόμενα στην Α.Ε.Λ. ποικίλα, αφήνουν έντονα χαραγμένες μοναδικές παραστάσεις που ανήκουν στο παρελθόν.

Ερχόμενοι στο σήμερα και έχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως ότι οι προσωπικές παραγοντικές δηλώσεις και οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ την τελευταία τετραετία είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, βιώνουμε άλλη μια παράσταση. Μια παράσταση που από προσωπική εξελίσσεται σε συλλογική με την εμπλοκή ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, η οποία εδρεύει στη Λάρισα (σύμφωνα με το καταστατικό της) και της οποίας τα μέλη του Δ.Σ. φέρονται να είναι Λαρισαίοι.

Άλλη μια συνηθισμένη κίνηση, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την 55η επέτειο από την ίδρυση της ομάδας που φέρει στο μέσον του διακριτικού της τίτλου το γράμμα Ε.
Άλλη μια φορά που πρωτοστατεί το εγώ και όχι το εμείς ή το όλοι μαζί!
Άλλη μια απόδειξη του ξεθωριάσματος της «ιδέας» που άκουγε στο όνομα Α.Ε.Λ!
Πόσοι άραγε νιώθουν περηφάνια με αυτή την κατάντια;

Αυτή τη φορά τα πυρά ενός «ατύπου» εξωδίκου έχουν παραλήπτη νεοσυσταθέντα ραδιοφωνικό σταθμό. Σε καμία των περιπτώσεων δεν προτίθεμαι να υπερασπιστώ τα όποια συμφέροντα του ραδιοφωνικού σταθμού ή τις τοποθετήσεις/θέσεις των συντελεστών του, τις οποίες αγνοώ, καθότι δεν είμαι ακροατής του εν λόγω μέσου. Ωστόσο...

22 Μαρτίου 2016. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι οι μέτοχοί της ήρθαν σε οριστική συμφωνία με τον κ. Απόστολο Νταχμίρη, αποκλειστικό ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «OK RADIO», για την αγορά από αυτόν του 90% του συγκεκριμένου ραδιοφώνου.

7 Μαΐου 2016. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει το πρόγραμμα και τη στελέχωση ραδιοφωνικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «ΑΕΛ Radio».

17 Μαΐου 2016. Πραγματοποιείται η έναρξη λειτουργίας του σταθμού, γεγονός που επισημοποιείται από σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, χρονικό διάστημα κατά το οποίο τυγχάνει να με βρίσκει εκτός χώρας.

7 Ιουλίου 2016. Ανακοινώνεται η αδειοδότηση της ΠΑΕ.

8 Ιουλίου 2016. Δημοσιογράφος του παραπάνω σταθμού συνομιλώντας τηλεφωνικά με εκπρόσωπο της εταιρείας με τίτλο «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.», προβαίνει σε χαρακτηρισμούς εις βάρος μου, παρότι γνωρίζει ότι απουσιάζω στο εξωτερικό και χωρίς να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί μου. Ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει τοποθετηθεί κατά άλλων επισημαίνοντας την καταρράκωση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τη σπίλωση, την υπονόμευση, την παραπληροφόρηση. Θεωρώντας τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα, προφανώς διέλαθαν της προσοχής του κάποιες από τις αρχές δεοντολογίας!

9 Ιουλίου 2016. Πληροφορούμαι το παραπάνω γεγονός.

10 Ιουλίου 2016. Αποστέλω ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας του σταθμού «ΑΕΛ Radio» ζητώντας αντίγραφο της εκπομπής, προκειμένου να επιβεβαιώσω τη ληφθείσα πληροφορία, χωρίς ωστόσο να λάβω απάντηση.

11 Ιουλίου 2016. Επικοινωνώ τηλεφωνικά με τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ και τον ενημερώνω για τις πληροφορίες μου.

15 Ιουλίου 2016. Μέσω του προσωπικού μου λογαριασμούαποστέλω νέο ηλεκτρονικό μήνυμα στο σταθμό ζητώντας εκ νέου τη χορήγηση αντιγράφου, αλλά και πάλι δεν λαμβάνω απάντηση.

23 Αυγούστου 2016. Αμέσως μετά τον επαναπατρισμό μου, προσπαθώ να αποστείλω μέσω τηλεομοιοτυπίας υπογεγραμμένη αίτηση για το ίδιο θέμα, αλλά η συσκευή του σταθμού δεν ανταποκρίνεται. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σταθμό με παραπέμπουν στον αριθμό τηλεομοιοτυπίας της ΠΑΕ, η οποία θα αναλάμβανε την προώθηση του εγγράφου στο σταθμό, αλλά ούτε αυτή η συσκευή ανταποκρίνεται. Η προσπάθειά μου να επικοινωνήσω με τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ προκειμένου να τον ενημερώσω αποβαίνει άκαρπη.

Την ίδια ημέρα (23.08.2016), επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, αποστέλω την προαναφερθείσα αίτηση χορήγησης αντιγράφου:
α. Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), από το οποίο έλαβα αριθμό πρωτοκόλλου, και
β. στη διεύθυνση του σταθμού, όπως αυτή αναφέρεται στο διαδίκτυομέσω ΕΛΤΑ, με συστημένη επιστολή.

Το ΕΣΡ επικοινωνεί μαζί μου, μέσω της κυρίας Αγγελικής Φλυτζάνη, η οποία τονίζει ότι δεν υφίσταται ραδιοφωνικός σταθμός με διακριτικό τίτλο «ΑΕΛ Radio», ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η όποια λειτουργία του θεωρείται παράνομη και τυχόν καταγγελία θα οδηγήσει σε διερεύνηση και κλείσιμο του σταθμού.

2 Σεπτεμβρίου 2016. Έχοντας παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημαχωρίς να λάβω το αιτούμενο αντίγραφο, αλλά ούτε επίσημη απάντηση ή οποιαδήποτε όχληση είτε από το σταθμό ή την ΠΑΕ, κατόπιν προσωπικής μου πρωτοβουλίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ ενημερώνομαι ότι:
α. Η αίτησή μου περιήλθε σε αυτόν, εκφράζοντας την απογοητευσή του για την κοινοποίηση τής αίτησής μου στο ΕΣΡ, και
β. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία (8 Ιουλίου 2016) ο σταθμός ΔΕΝ διέθετε καταγραφική συσκευή, ως όφειλε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Λειτουργώντας καθαρά συναισθηματικά και με γνώμονα την ύπαρξη στο σταθμό οικογενειαρχών εργαζομένων, αποφασίζω να μη δώσω συνέχεια στο θέμα με την αποστολή στοιχείων του σταθμού στο ΕΣΡ με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του, ενημερώνοντας τσυτόχρονα τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ. Μη υφισταμένων των προαναφερθέντων λόγων και με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επιστολής προς τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, με υπογραφή «Για το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ», έκρινα σκόπιμο να παραθέσω τα στοιχεία προς ενημέρωση του κόσμου.

Δεκατρείς μήνες αργότερα έγιναν γνωστοί οι λόγοι διακοπής λειτουργίας του σταθμού «ΑΕΛ Radio», οι οποίοι προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν, όπως δεν με ενδιέφερε και το περιεχόμενο των εκπομπών του από τη στιγμή που αντιλήφθηκα πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και γενικότερα τον ρόλο του. 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα τής ΠΑΕ, οι αυτοαποκαλούμενοι ιδιοκτήτες του εν λόγω σταθμού επιμένουν ακόμα και σήμερα να προσπαθούν να πείσουν ότι η επανέναρξη λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί στις...12 Απριλίου 2018. Τέλος, στην ιστοσελίδα του σταθμού και στην ομάδα του «ΑΕΛ Radio» υπάρχει δημοσιογράφος του νέου ραδιοφωνικού σταθμού ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στα αιτούμενα από την ΠΑΕ στοιχεία!

Αναλύοντας τα τελευταία στοιχεία του ΕΣΡ, όπως αυτά είναι καταχωρημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής, για τον σταθμό «ΑΕΛ Radio», προκύπτει ότι:
α. Το 100% των μετοχών ανήκει στον κ. Απόστολο Νταχμίρη, αριθμός αδείας ΕΣΡ 1/09.02.2015,
β. η νομική μορφή του φορέα είναι ατομική,
γ. η δηλωθείσα διεύθυνση του υπόψη σταθμού ανήκει στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου Λάρισας,
δ. η δηλωθείσα κατάστασή του ανήκει στους λειτουργούντες σταθμούς (με ότι αυτό συνεπάγεται) και
ε. η επικαιροποίηση των στοιχείων έγινε στις 21.10.2016, ενώ η αλλαγή τους στις 16.08.2018.

Μήπως μπορεί η ΠΑΕ να απαντήσει σε αλήθειες ή ψέματα για όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω;
Μήπως έχει κάτι να πει επί όλων όσων τον αφορούν ο κ. Νταχμίρης;
Μήπως υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η ΠΑΕ δεν γνωρίζει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει στην επιστολή της προς τον ραδιοφωνικό σταθμό;
Μήπως υπάρχει κάποιος ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να σταματήσει η κατρακύλα της διχόνοιας του κόσμου ελέω του ενός και μοναδικού ταγού και των «Λαρισαίων» συνοδοιπόρων του;
Μήπως υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει ή αγνοεί ότι ο one man show έχει θέσει το δικό του «εγώ» πολύ πιο ψηλά από το έμβλημα και την ιστορία της ομάδας;
Τέλος, γιατί η ΠΑΕ δεν δημοσιοποίησε ποτέ τα αιτούμενα από τον ραδιοφωνικό σταθμό στοιχεία από τη σύσταση τού «δικού της» σταθμού μέχρι σήμερα;

Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα τόσο κατά της βίας και των υβριστικών συνθημάτων, όσο και όλων αυτών που επί δεκαετίες ήταν οι επιφανείς πρόξενοι δυσμενών και επιζημίων καταστάσεων εις βάρος της ομάδας και των παραγόντων αυτής. Η επανάσταση του Μαρτίου του 1988 με τα Δεκεμβριανά του ίδιου έτους απέχουν πολύ λίγο. Οι αρνητικές πρακτικές που ακολουθήθηκαν από τον κόσμο έχουν καταγραφεί στην ιστορία και δεν παραγράφονται. Οι αντίστοιχες των παραγόντων από την εποχή του πρώτου ξενόφερτου κατόχου πλειοψηφικού πακέτου μετοχών βρίσκονται πλέον στο απόγειό τους, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν υπάρχει και άλλο ύψος ή βάθος.
Στην 55χρονη ιστορία τής Α.Ε.Λ. μετρημένοι είναι αυτοί που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν, αλλά είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν ή ασέλγησαν στο όνομά της.

Την παρούσα χρονική περίοδο είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε η ρήση του Σωκράτη προς τον Αλκιβιάδη:
«Ει δη μέλλεις τα της πόλεως πράξειν ορθώς και καλώς, αρετής σοι μεταδοτέον τοις πολίταις».
(Αν πρόκειται να διοικήσεις την πόλη σωστά και καλά, αρετή πρέπει να μεταδόσεις στους πολίτες)»

Δημήτρης Κ. Κούρος
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top