«Λευκός καπνός» για τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος της Super League 1 καθώς και του κυπέλλου, αναμένεται να βγει την Τρίτη 28/05. Στις 16.30 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που αποτελείται από μέλη της ομοσπονδίας, της Super League 1 και τον πρόεδρο της Super League2 / Football League, για να αποφασίσει και να εισηγηθεί στην Ε.Ε. της ΕΠΟ τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου. Νωρίτερα στις 12.00 θα συνεδριάσει το ΔΣ της Super League 1 στο οποίο θα συζητηθεί ο τρόπος διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος.

Ενδιάμεσα, στις 13.00 θα συνεδριάσει το ΔΣ της  Super League2 / Football League.
Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος της Super League 1 έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις. Δύο με πλέι οφ και πλέι άουτ και μια με ενδιάμεσο γύρο μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.
Το πρώτο σχέδιο σύμφωνα με το soccerplus, περιλαμβάνει μετά την κανονική περίοδο, αγώνες από τις θέσεις 1-6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τους κατόχους των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Οι ομάδες από την 7η θέση μέχρι τη 14η θα παλέψουν για την παραμονή, δίνοντας αγώνες πλει άουτ.

Το δεύτερο σχέδιο που έχει συζητηθεί προβλέπει πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 από τα οποία θα προκύπτει ο πρωταθλητής και τα καλά ευρωπαϊκά εισιτήρια και πλέι οφ για τις θέσεις 5-8, με έπαθλο τη μία θέση που οδηγεί στο Europa League. Τέλος πλέι αόυτ από τις θέσεις 9-14 για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το τρίτο σχέδιο προβλέπει μετά το τέλος του πρώτου γύρου προβλέπεται να διεξαχθεί ένας ενδιάμεσος, γύρος όπου ο πρώτος θα αγωνίζεται με τις ομάδες που βρίσκονται στις ζυγές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά από την 4η θέση και κάτω και ο δεύτερος με τις ομάδες που βρίσκονται στις μονές θέσεις από την τρίτη θέση και κάτω. Οι βαθμοί θα μεταφέρονται στον δεύτερο γύρο. Αυτό το σχέδιο δεν προβλέπει πλέι οφ και πλέι άουτ.

Όσον αφορά στο κύπελλο η Super League δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή γύρου με ομίλους.

Η πρόταση της ΕΠΟ προβλέπει  ότι οι 14 ομάδες της Super League 1 θα μπουν στη διοργάνωση από την πέμπτη φάση, για τη διεξαγωγή της οποίας οι προτάσεις είναι δύο. Η παραδοσιακή με τη δημιουργία οκτώ ομίλων και τη διενέργεια τριών αγωνιστικών και η νέα πρόταση που προβλέπει οι ομάδες της Super League 1 και οι δύο πρώτες της Football League να δώσουν διπλούς αγώνες με τις υπόλοιπες ομάδες.

Στην έκτη φάση στην οποία θα έχουν προκριθεί 16 ομάδες προβλέπεται πάλι χωρισμός σε δύο γκρουπ «ισχυρών» – «ανίσχυρων» με βάση τη βαθμολογία των ομάδων στην προηγούμενη περίοδο.

Στην προημιτελική και στην ημιτελική φάση προβλέπονται διπλοί αγώνες και τέλος προτείνεται η καθιέρωση διπλού τελικού.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top