Διοικητικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα στη Λίγκα όπου αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση. Τι θέλει ο Συνεταιρισμός για το Κύπελλο Ελλάδας. Τα τρία σενάρια που κυκλοφορούν για τη φόρμουλα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, τέθηκαν επί τάπητος, σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στις (22/5), στα γραφεία του Συνεταιρισμού. - Το πρώτο έχει πλέι οφ για τις θέσεις 1-6 (Πρωταθλητής και ευρωπαϊκά εισιτήρια) και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14 (τις θέσεις του υποβιβασμού).

- Το δεύτερο πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 (ανάδειξη πρωταθλητή δηλαδή), για τις θέσεις 5-8 (ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο) και για τις θέσεις 9-14 τα εισιτήρια του υποβιβασμού δηλαδή.

- Το τρίτο είναι η πρόταση του Μηνά Λυσάνδρου για ενδιάμεσο γύρο αγώνων.

Η πρόταση του Μηνά Λυσάνδρου περιλαμβάνει δύο γκρουπ. Στο πρώτο θα συμμετέχουν οι ομάδες με κατάταξη σε μονό αριθμό της βαθμολογίας στον πρώτο γύρο, δηλαδή ο πρώτος, ο τρίτος, ο πέμπτος, ο έβδομος και ούτω καθεξής, ενώ στον δεύτερο όμιλο οι «ζυγές» ομάδες (δεύτερος, τέταρτος, έκτος κλπ.). Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα κάθε ομάδα θα δίνει έξι αγώνες έχοντας και ένα ρεπό. Στο τραπέζι όμως, έχουν πέσει αλλαγές όσον αφορά τον bonus round, με λιγότερα ντέρμπι, πρόταση όμως, που δεν την βλέπουν με καλό μάτι τα κανάλια.

Όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας η Λίγκα ζητάει οι ομάδες της να ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους από τη φάση των "32" (όπως ίσχυε δηλαδή μέχρι πέρσι) αλλά χωρίς ομίλους ή ακόμη και από τη φάση των "16". Όπως ειπώθηκε το καλοκαίρι του 2020 υπάρχει το Euro και τα πρωταθλήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν σχετικά νωρίς. Για το Κύπελλο Ελλάδας, ο πρόεδρος της Λίγκας Μηνάς Λυσάνδρου, είχε καταθέσει νωρίτερα, πρόταση στην ΕΠΟ με μονό τελικό.

Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα και για τις δύο διοργανώσεις.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top