Το VAR μπαίνει και επίσημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού υπογράφτηκε η σύμβαση για τη χρήση του στο πρωτάθλημα μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το VAR είναι γεγονός, καθώς μπαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι επίσημα, μιας και υπογράφτηκε η σύμβαση της νέας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, οι υπογραφές έπεσαν στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τις δύο εταιρίες που θα συνεργαστούν για την εγκατάσταση και χρήση του Video Assistant Referee στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να ολοκληρώνουν τη συμφωνία για τα επόμενα 5 χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί πως το VAR θα ξεκινήσει κι επίσημα στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όπου θα λειτουργήσει συνολικά με 16 κάμερες! Παράλληλα, όλοι συμφώνησαν η χρήση του βίντεο να ισχύσει σε όλους τους αγώνες της Super League από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράπτης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INDIGITAL, Κώστας Ρούπτσος και ο νόμιμος εκπρόσωπος – διαχειριστής της MEDIA LUSO, Φρανσίσκο Ντε Λα Φουέντε Ρουθ.
Η σύμβαση αφορά 1205 αγώνες πρωταθλήματος της Super League και της Super League 2, πέντε τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας και 16 γήπεδα που θα διασυνδέονται με οπτικές ίνες.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top