Ήταν μια όμορφη βραδιά. Το φεστιβάλ «ΩΠΑ» ήταν σε πλήρη εξέλιξη, το ίδιο και η ΑΕΛ Καναδά. Το πρώτο παιχνίδι στις 18:30 με μονομάχους την ΑΕΛ Β και τους Αστέρες της Καραϊβικής έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με αποτέλεσμα οι «βυσσινί» να μην μπορέσουν να φτάσουν τους αντιπάλους τους στον βαθμολογικό πίνακα. Στις 20:30 ήρθε η σειρά της ΑΕΛ Α να ριχτεί στη μάχη απέναντι στην London English, με την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου της περιόδου για να παρακολουθήσει την πολυαγαπημένη ΑΕΛ.
Η έναρξη του αγώνα δεν ήταν ιδανική για τους «βυσσινί», αφού μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο αμυντικός της Πατσέκο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για βίαιη συμπεριφορά. Ο προπονητής της ομάδας αμέσως αναπροσάρμοσε τα σχέδιά του με αλλαγές σχηματισμού και θέσεων παικτών. Ο Χαλμπουνί βρήκε τον Σάρεϊντορ ο οποίος πέρασε τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του αντίπαλου τερματοφύλακα, επιτυγχάνοντας το 1-0 για την ΑΕΛ, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοι εμφανίστηκαν με τρεις επιθετικούς ελπίζοντας να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, αλλά ήταν οι παίκτες της ΑΕΛ που χτύπησαν ξανά ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Οι «Λονδρέζοι» κέρδισαν πέναλτι και μείωσαν σε 2-1, αλλά οι παίκτες του Γουγουλιά ήταν ασταμάτητοι αφού πέντε λεπτά αργότερα το σκορ έγινε 3-1. Η ΑΕΛ συνέχισε την πίεση και επιβραβεύτηκε με άλλο ένα τέρμα (4-1). Στη συνέχεια έγινε το αναπάντεχο! Ο επιθετικός της ΑΕΛ Άντριου έχει τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, βλέπει ότι ο αντίπαλος τερματοφύλακας βρίσκεται εκτός θέσης, εξαπολύει την «κανονιά» του και η μπάλα αναπαύθηκε στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας! Με 10 παίκτες για σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα, τελικό σκορ 5-1 για την ΑΕΛ, η οποία παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα της κατηγορίας.
«Ο Κιθ (Άντριου) έκανε ακριβώς το ίδιο, από το ίδιο σημείο, στον ίδιο τερματοφύλακα, τρία χρόνια πριν! Ήταν σαν ποίηση σε κίνηση», δήλωσε ο Μίλτον Γουγουλιάς.
Για την ΑΕΛ σκόραραν Μπέντλεϊ (2), Άντριου, Γιούζ, Σάρεϊντορ.
Την επόμενη Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 20:30 η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την PCL στο γήπεδο της πορτογαλικής λέσχης.


 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top