Με παρέμβαση Φούσεκ που με τον Μηνά Λυσάνδρου να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια, η κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών και οι υπόλοιπες αλλαγές στους κανονισμούς μπλοκάρονται μέχρι νεωτέρας. Σοβαρή εξέλιξη προέκυψε την Τετάρτη (26/06) στο θέμα των τροποποιήσεων του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ που προωθούσε η Super League και η ΕΠΟ. Οι κυριότερες από αυτές, σύμφωνα με το sport-fm, ήταν η πλήρης κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια και για κάθε άλλη παράβαση, καθώς και η «φωτογραφική» διάταξη που μείωνε σε ένα χρόνο απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο την ποινή για «απειλές» και «εκφοβισμό» αξιωματούχου αγώνα (από 3 έως 5 έτη που ισχύει σήμερα).
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ την Τετάρτη το πρωί, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που έχει τοποθετήσει η FIFA στη χώρα μας, Πετρ Φούσεκ, είπε πως κάποιες από αυτές τις αλλαγές στις διατάξεις, τις θέλει μεταφρασμένες για να τις μελετήσει με τους ανθρώπους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.
Και όλα αυτά, 24 ώρες πριν την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και 48 ώρες πριν την Τακτική Γενική Συνέλευση, απ’ όπου και θα εγκρίνονταν οι αλλαγές στους κανονισμούς.
Η στάση Φούσεκ και το «πάγωμα» των αλλαγών, προκάλεσε δυσαρέσκεια στον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, καθώς η FIFA ήταν ενήμερη για τις τροποποιήσεις που προωθούνταν και τελευταία στιγμή άναψε «κόκκινο».
Αποφασίστηκε εν τέλει να αναβληθεί τελείως το θέμα των αλλαγών στους κανονισμούς και να μην τεθεί καθόλου, ούτε στην αυριανή Εκτελεστική ούτε στην Γ.Σ. της Παρασκευής, ενώ είναι άγνωστο τελικά πότε και αν θα εγκριθούν οι αλλαγές που προωθούνταν.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top