Σε όλους και όλα αναφέρθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog, με αφορμή τα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΛ. Αποσπάσματα από συνέντευξη Αλέξη Κούγια
"Είναι παιχνίδια των μάνατζερ αυτά. Ουδέποτε υπήρξε ενδιαφέρον για τον Τάτο, που βέβαια είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Εμείς, όμως, έχουμε ανακοινώσει ήδη τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη. Οπότε δεν είναι δυνατόν να έχουμε στόχο και τον Τάτο. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούν την ΑΕΛ για να προωθήσουν τους παίκτες τους. Είναι γεγονός ότι ενδιαφερόμαστε για δύο ακόμα παίκτες. Αλλά πέσαμε πάνω στον Παναθηναϊκό. Λες και ο Παναθηναϊκός βλέπει τη μεταγραφική λίστα μας και πηγαίνει στους παίκτες που θέλουμε", ήταν το αρχικό σχόλιο του Α. Κούγια στο sportdog.

Θέλετε να μας πείτε τα ονόματα των παικτών που αναφέρεστε;
"Δεν θα ήθελα να πω κάτι τέτοιο. Μονάχα ότι σέβομαι απόλυτα τον κύριο Αλαφούζο, που οι συνεργάτες του τον έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Σέβομαι απόλυτα ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση. Πρέπει να καταλάβουν όλοι στον Παναθηναϊκό ότι μια ομάδα που δεν έχει υγιή οικονομικά, δεν είναι ομάδα. Ο Αλαφούζος έκανε το μοιραίο λάθος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό όταν η ομάδα είχε χρέη 80 εκατ. ευρώ. Τον παρέσυραν αυτοί που τον υποσκάπτουν τώρα. Όμως εκτιμώ πολύ την προσπάθειά του και καλά θα κάνει να κλείσει τα αυτιά του σε όλους αυτούς που του κάνουν κριτική. Θέλω να πιστεύω ότι έχει καταλάβει ποιος κρύβεται από πίσω, και δεν είναι άλλος από αυτόν που δημιούργησε τα χρέη. Αυτός που διαχειρίστηκε 100άδες εκατομμύρια ευρώ. Και δημιούργησε τεράστια χρέη, γνωρίζοντας προσωπικά ότι ήθελε η ομάδα να πάει στα τοπικά, σε συνταγή Μελισσανίδη, και να εμφανιστεί ως σωτήρας για να διαχειριστεί τη συνέχεια όπως ο Μελισσανίδης. Στη Β και στη Γ Εθνική ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα είχε έσοδα πάνω από 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο, εδώ η ΑΕΚ με 500.000 ευρώ μπάτζετ και είχε μόνο από τον ΟΠΑΠ χορηγία 3 εκατ. ευρώ τότε".

Να κλείσουμε με την ΑΕΛ;
"Οι γνωστοί-άγνωστοι του παρασκηνίου την είχαν πρώτο φαβορί για να πέσει δύο χρόνια, σε βαθμό που χρειάστηκε να κάνω φοβερές παρεμβάσεις με ανακοινώσεις για να τους πως ότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Δύο χρόνια μετά καταφέραμε, πληρώνοντας 2 εκατ. ευρώ για το γήπεδο (που ήταν το 1/3 του προϋπολογισμού μας) και χωρίς τη βοήθεια του κόσμου, να έχουμε δημιουργήσει έναν καταπληκτικό κορμό. Μοναδική απώλεια είναι ο Ντέλετιτς. Στη θέση του οποίου πήραμε τον Φιλίποβιτς που είναι μεγάλος παίκτης. Με τις κινήσεις που έχουμε κάνει και με όσες θα κάνουμε ακόμα, θα καλύψουμε όλα τα κενά. Ο στόχος φέτος είναι πολύ ψηλά, η 6άδα. Δεν βλέπω ποιος μπορεί να μας χαλάσει τα σχέδια".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top