Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών δεν θα αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων και της ανάδειξης του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα Κ19. Ετσι, ο τίτλος θα κρίνεται στα 26 παιχνίδια που θα δώσουν σε δύο γύρους οι 14 ομάδες του πρωταθλήματος. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα παιχθούν πλέι οφς και γενικώς δεν θα υπάρξει αλλαγή στη δομή του πρωταθλήματος. Ωστόσο, θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο σύνολο των αγώνων. Καθώς όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Axianews», η Super League, σε συνεννόηση με την ΕΠΟ, επεξεργάζονται τη θεσμοθέτηση κυπέλλου, για παιδιά κάτω των 18 ετών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δεύτερη διοργάνωση για τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής και η Λίγκα ενδιαφέρεται με τη δημιουργία Κυπέλλου, να αυξήσει τους αγώνες που υπάρχουν στο καλεντάρι, να μπει στο τραπέζι ένας ακόμη θεσμός, αλλά και να υπάρξει έξτρα κίνητρο σε όλες τις ομάδες, να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει καθαρά χαρακτήρα Κ18. Καθώς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τρεις παίκτες 19+, που μπορούν να χρησιμοποιούνται στα ματς του πρωταθλήματος.
Επίσης, είναι δεδομένο ότι σε αυτή τη διοργάνωση θα λάβουν μέρος και οι 12 ομάδες της Super League 2. Ενώ εξετάζεται σοβαρά να συμμετέχουν στο Κύπελλο Κ18 και οι 14 ομάδες της Football League.
Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχουν παρθεί με βάση το αρχικό πλάνο, είναι ότι οι αγώνες του Κυπέλλου Κ18 θα διεξάγονται σε ημερομηνίες που θα υπάρχουν κλήσεις σε εθνικές ομάδες. Μάλιστα, ανεξαρτήτως κλήσεων, ανεξάρτητα δηλαδή εάν ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός έχουν δώσει 5-6 βασικούς παίκτες στις Εθνικές, τα ματς θα διεξάγονται κανονικά. Κάτι που έχει ως στόχο να δίνονται ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά, που δεν παίρνουν χρόνο στα πρωταθλήματα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το οργανωτικό κομμάτι, τώρα, λέγεται ότι στην 1η φάση της διοργάνωσης θα γίνεται χωρισμός σε ομίλους με βάση γεωγραφικά κριτήρια και στόχος είναι κάθε ομάδα να δώσει σίγουρα τουλάχιστον 3 παιχνίδια στον θεσμό. Μετά την πρώτη φάση, όσοι περάσουν, θα παίζουν νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό, που θα είναι μονός.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top