Σύσκεψη κορυφής υπό τον πρωθυπουργό έγινε την Παρασκευή (12/7) στο Μαξίμου για τις συμβάσεις των ΠΑΕ της Super League 1 και της Super League 2 με την ΕΡΤ. Σε αυτήν ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως για την για την έναρξη του πρωταθλήματος είναι αναγκαία συνθήκη να δοθούν τα χρήματα της κρατικής τηλεόρασης στις ΠΑΕ.

Θυμίζουμε ότι Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη και Λαμία, έχουν σε ισχύ συμβόλαιο με την ΕΡΤ, ενώ άλλες τρεις ΠΑΕ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, συμφώνησαν προεκλογικά χωρίς να έχουν πέσει υπογραφές.

Η παραδοχή Αυγενάκη αφορούσε το πρωτάθλημα της Super League 1. Παρόλα αυτά παραμένει ανοιχτό και το ζήτημα της Super League 2 που συστάθηκε με την προοπτική να έχουν οι ομάδες ετήσια έσοδα 800.000 ευρώ.

Το σενάριο που παίζει αυτή τη στιγμή είναι η νέα κυβέρνηση να καλέσει σε συζητήσεις τις ΠΑΕ και πιθανότατα να τους προταθεί νέο συμβόλαιο με άλλους όρους από αυτούς που συμφωνήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

Σύμφωνα με τη Live Sport, η πρόταση σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμένεται να είναι 6 εκατ. ευρώ και στις μικρότερες ΠΑΕ θα προταθεί μείωση 30%. Πάντως ο Άρης αναμένεται να ζητήσει αύξηση σε σχέση με τα 1,993 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνήσει για την περασμένη σεζόν.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με την Super League 2.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top