H Google τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχτεί πολύ και μέρος της ανάπτυξης είναι και οι υπηρεσίες που παρέχει στο κοινό. Εάν λάβουμε υπόψη μας τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που πραγματοποιούν καθημερινά αναζητήσεις θα δείτε πόσο μεγάλη είναι η ευκαιρία να αναπτύξετε την επιχείρηση σας μέσω μιας διαφήμισης Google. Υπάρχουν δυο γνωστοί τρόποι για να αναπτύξετε την επιχείρηση σας μέσω της Google και παρακάτω θα τους αναλύσουμε.

Google Ads (πρώην Google AdWords)

Αν έχετε παρατηρήσει κατά την αναζήτηση στο Google, θα δείτε διαφημίσεις που εμφανίζονται με τίτλο ‘’Χορηγίες’’. Αυτές είναι διαφημίσεις που εμφανίζονται από το Google AdWords. Πέρα από αυτές τις διαφημίσεις, οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στο Gmail εμφανίζονται επίσης από το AdWords. Η Google προβάλλει διαφημίσεις επίσης σε πολύ διάσημους ιστότοπους ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης, ιστοσελίδες περιοδικών κ.λπ. Εάν λοιπόν επιθυμείτε η ιστοσελίδα με την διαφημιστική επωνυμία σας  να εμφανίζεται σε όλα αυτά τα μέρη, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Google AdWοrds.
Λειτουργεί με καμπάνιες Pay per Click. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρυθμίσετε το περιεχόμενο σας με τις απαραίτητες λεπτομέρειες και η Google θα εμφανίσει τις διαφημίσεις σας σε όλα τα πιθανά μέρη που αναφέραμε παραπάνω. Σε αυτό το σύστημα θα πρέπει να πληρώσετε ένα ποσό στην Google το οποίο όμως αντιστοιχεί στα κλικ που έχουν γίνει στην διαφήμιση σας. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί το Google AdWords και ενδείκνυται κυρίως σε επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα.

Google AdSense

Ένας δεύτερος τρόπος που χρησιμοποιείται από κάποιον που θέλει να αναπτύξει την επιχείρηση του μέσω της Google είναι το AdSense.  Θα έχετε παρατηρήσει σε πολλές ιστοσελίδες εμφανίζονται διαφημίσεις κειμένου ή με οπτικοακουστικό περιεχόμενο ,όπου αναφέρουν το μήνυμα’’ Διαφημίσεις Google’’. Όταν κάνετε κλικ σε μια τέτοια διαφήμιση, ο κάτοχος της ιστοσελίδας που εμφανίζει αυτές τις διαφημίσεις  πληρώνεται από την Google. Αυτή είναι μια υπηρεσία που η Google προσφέρει δωρεάν σε όλους τους κατόχους μιας ιστοσελίδας σε όλο τον κόσμο. Εάν λοιπόν έχετε δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και ενδιαφέρεστε να κερδίσετε επιπλέον χρήματα μεταβείτε στο Google AdSense και εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία. Μπορεί η διαδικασία να διαρκέσει ορισμένες ημέρες μέχρι να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία σας. Μόλις ολοκληρωθεί η επαλήθευση μπορείτε να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις σας σύμφωνα με το πρότυπο της ιστοσελίδας σας και οι διαφημίσεις σας είναι έτοιμες να προβληθούν.
Πρόκειται λοιπόν για δυο από του πιο διάσημους τρόπους να επωφεληθείτε από την διαφήμιση Google και με αυτόν τον τρόπο να αναπτύξετε την ιστοσελίδα σας και κατ’ επέκταση την επιχείρηση σας.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top