Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος με ευτράπελα και παράξενες ιστορίες. Σήμερα μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα στοιχηματικό λογαριασμό online, να χρησιμοποιήσει κάποιον κωδικό προσφοράς όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το link και να αρχίσει να ποντάρει, ακόμα και σε ποδοσφαιρικά γεγονότα το φαντάζουν πολύ δύσκολα έως αδύνατα.

Ωστόσο, ούτε για πλάκα δεν θα μπορούσε κάποια στοιχηματική ιστοσελίδα να ζητήσεις από τους παίκτες να στοιχηματίσουν σε ενδεχόμενα όπως αυτά που ακολουθούν και τα οποία πραγματικά συνέβησαν. Πραγματικά μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να τα φανταστεί και να στοιχηματίσει σε αυτά.

 



Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που αναβλήθηκε 15 φορές

Η αναβολή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δεν αποτελεί σπάνιο γεγονός. Το να αναβληθεί όμως ένας αγώνας 15 φορές είναι πραγματικά εξωφρενικό. Κι όμως συνέβη και μάλιστα στην Αγγλία. Πρόκειται για τον αγώνα Της Λίνκολν με την Κόβεντρι που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 5 Ιανουαρίου 1963.Ο  δύσκολος χειμώνας στο νησί είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται συνεχώς αναβολή του αγώνα, ο οποίος τελικά πραγματοποιήθηκε 66 μέρες μετά την αρχική ημερομηνία.

 

40 γκολ από πέναλτι και μάλιστα συνεχόμενα στον ίδιο αγώνα

Έχουμε παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες, κυρίως σε μεγάλες διοργανώσεις και σε κύπελλα να οδηγούνται στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Απαιτούνται συνήθως 10 με 20 πέναλτι για να αναδειχθεί τελικά η νικήτρια ομάδα. το ρεκόρ ωστόσο είναι 40 συνεχόμενα εύστοχα πέναλτι! Πρόκειται για τον αγώνα του κυπέλλου Αργαντινής ανάμεσα σε δύο ομάδες της τέταρτης κατηγορίας της Αργεντινής, της Γιουβεντούντ Αλιάνσα και της Παζ Τζούνιορς. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 3-3 στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Στη διαδικασία των πέναλτι η Παζ Τζούνιορς πήρε την πρόκριση με 21-20 στα πέναλτι, με τις 40 πρώτες προσπάθειες των δύο ομάδων να είναι εύστοχες! 

 

Τελικό αποτέλεσμα 2-2 με τον ίδιο σκόρερ σε όλα τα γκολ

Ένα εκπληκτικό ρεκόρ κατέχει ο αμυντικός της Άστον Βίλλα Κρις Νικολ. Πιο συγκεκριμένα, το 1976 κατάφερε να σκοράρει τέσσερα τέρματα, από τα οποία τα δύο ήταν υπέρ της ομάδας του και άλλα δύο ήταν αυτογκόλ υπέρ της αντιπάλου Λέστερ. Η διακύμανση του σκορ ήταν επίσης ενδιαφέρουσα, καθώς ο Νίκολ έβαλε τη ομάδα του δύο φορές πίσω στο σκορ για να ισοφαρίσει ισάριθμες φορές. Δήλωσε στο τέλος ιδιαίτερα ευτυχισμένος που κατάφερε τουλάχιστον η Άστον Βίλλα να μην ηττηθεί.

 

Το χατ-τρικ κόντρα σε διαφορετικούς τερματοφύλακες

Την εποχή του Ρονάλντο και του Μέσσι τα χατ τρικ δεν αποτελούν και τόσο σπουδαία υπόθεση. Ούτε άλλωστε και παλιότερα ήταν τόσο ασυνήθιστο γεγονός. Αυτό που είναι σίγουρα ασυνήθιστο είναι να σκοράρει κάνεις τρία γκολ κοντά σε τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακα. Το 1986 η Γουέστ Χαμ επικράτησε της Νιούκαστλ με σκορ 8-1. Τα τρία από αυτά τα γκολ σκόραρε ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ Άλβιν Μάρτιν. Το πρώτο ήταν κόντρα στο βασικό τερματοφύλακα της Newcastle, ο οποίος στη συνέχεια τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Τότε ήταν που πέτυχε το δεύτερο του γκολ ο Μάρτιν. Ωστόσο, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας τραυματίστηκε και εφόσον δεν υπήρχαν πλέον άλλες αλλαγές, τη θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο επιθετικός Πήτερ Μπίρντλι. Τα πράγματα ήταν πιο εύκολα αυτή τη φορά για τον Μάρτιν, ο οποίος και σκόραρε το τρίτο του γκολ για να ολοκληρώσει το χατ-τρικ.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top