Κάθε επάγγελμα έχει τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα επικεντρωθούμε στα θετικά που υπάρχουν όταν κάποιος ασκεί το επάγγελμα του δασκάλου. 

Βοηθάει την νέα γενιά
Είναι μεγάλη παρηγοριά το να γνωρίζει ένας δάσκαλος ότι συνεισφέρει στο μεγάλωμα και την καλλιέργεια της επόμενης γενιάς. 

Ο κάθε δάσκαλος, έχει την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του μαθήματός του στους μαθητές του, αλλά και να τους διδάξει την ηθική, την καλοσύνη, την ευγένεια και άλλες σημαντικές αρετές, για να γίνουν σωστοί ενήλικες που θα συνεισφέρουν στην κοινωνία, σε κάποια χρόνια που θα έχουν μεγαλώσει.

Μπορεί να επηρεάσει θετικά το εκπαιδευτικό σύστημα
Κάθε εκπαιδευτικό σύστημα, έχει τα θετικά του στοιχεία, αλλά έχει και τα αρνητικά του στοιχεία. Ο καθένας που είναι δάσκαλος, μπορεί με τον τρόπο διδασκαλίας του να βοηθήσει το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει καλύτερο, να προτείνει αλλαγές που μπορούν να γίνουν και τα σχετικά.

Κάνει μεγάλα διαλείμματα
Οι δάσκαλοι του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, έχουν πολύ μεγάλα διαλείμματα μέσα στον χρόνο, σε σχέση με άτομα που ασκούν άλλα επαγγέλματα. Οι τρεις μήνες των καλοκαιρινών διακοπών, είναι συνήθως μήνες ξεκούρασης για τους δασκάλους, από τις υποχρεώσεις τους. Επίσης, έχουν διάλειμμα κάθε φορά που τα σχολεία είναι κλειστά για διακοπές, όποτε είναι κλειστά λόγω αργιών και τα σχετικά.

Πάντα μαθαίνει κάτι καινούργιο
Όταν κανείς είναι δάσκαλος, δεν σημαίνει ότι μόνο δίνει γνώση, αλλά παίρνει κιόλας γνώση. Όλοι οι δάσκαλοι έχουν πάντα κάτι να μάθουν από τα βιβλία του μαθήματός τους, από τους μαθητές τους και από τους υπόλοιπους συνάδελφους καθηγητές τους.

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές από δασκάλους, ότι οι μαθητές τους τους έχουν βοηθήσει να δούνε κάποια πράγματα από μία νέα οπτική γωνία, που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ ξανά, ή ότι κάποιος μαθητής τους βρήκε μία λύση για μία άσκηση, που των ίδιων δεν τους είχε περάσει ποτέ από το μυαλό τους.

Λαμβάνει δώρα από μαθητές και γονείς
Όταν ένας δάσκαλος κάνει σωστά και καλά την δουλειά του, συνήθως είναι αγαπητός στους μαθητές του και στους γονείς των μαθητών του. Κάθε τόσο, είναι συνηθισμένο να δέχεται ευχαριστήρια δώρα από μαθητές και γονείς, όπως είναι διάφορα δώρα για δασκάλους και δώρα για δασκάλες ανάλογα, γραφική ύλη, βιβλία, λουλούδια, κάρτες, λαμπάδες, σελιδοδείκτες και πολλά άλλα.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top