Λάβαμε μια επιστολή από έναν αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ
στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε 

Ανοιχτή Επιστολή #2
(Αποδέκτες : ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, aelole.gr)
Λάρισα 28 Απριλίου 2013
Προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964


Κύριε Πηλαδάκη,
κάπου εδώ το ταξίδι της ΑΕΛ τελείωσε, άσχετα αν κάποιοι ισχυριστούν ότι ακόμα υπάρχουν ελπίδες Ταξίδι θαρρώ πως είναι αυτή η απόδοση της ΑΕΛ που είδαμε σήμερα, γιατί η ΑΕΛ έπαιζε εκτός έδρας με μια άλλη… ΑΕΛ! Μέχρι να έρθει η ώρα για το ταξίδι της επιστροφής από τη… Μυτιλήνη, αποφάσισα να γράψω κάποια πράγματα υπό μορφή τίτλων ασμάτων απευθυνόμενος στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Αν στην πρώτη ανοιχτή επιστολή σου μιλούσα στον πληθυντικό, τώρα δεν μπορώ να κάνω ούτε αυτό.
Άσμα 1ο : «Όνειρο ήτανε». Ερμηνευτής: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ένα όνειρο που τελείωσε πρόωρα και αναπάντεχα. Ένα όνειρο που το χτίσαμε όλοι εμείς με βάση την αγάπη μας για αυτή την ομάδα. Μόνο που οι δικές μας ελπίδες χτίζονται με βάση τις επιλογές κάποιου/κάποιων άλλων και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Αυτό που επεσήμανα στο «Ώρα μηδέν…» ήταν ότι «…τόσα γράφει το κοντέρ…». Απλά οι δικές μας προσδοκίες ήταν εξωπραγματικές για την ποιότητα του συνόλου των παικτών που διαθέτει η ομάδα. Τέλος τα όνειρα…
Άσμα 2ο : «Ναι, σε σένανε μιλάω». Ερμηνευτές : Άννα Βίσση, Νίκος Καρβέλας
Μιλάω σε σένανε που ξενιτεύτηκες και ευρισκόμενος χιλιάδες μίλια μακριά φροντίζεις για όλα. Που έβγαλες την ομάδα στην Α’ εθνική και για τους μύριους λόγους που σχετίζονται με τις κινήσεις σου τα τελευταία πέντε (5) χρόνια κατάφερες - προς στιγμή – να μας πείσεις ότι όλα ήταν σχεδιασμένα και στημένα να πέσει η ομάδα κατηγορία. Τα δικά σου λάθη – ως συνήθως – τα έβαλες στο περιθώριο, προσπαθώντας να τα φορτώσεις στην καμπούρα της καμήλας και να αποποιηθείς αυτά της δικής σου καμπούρας. Και επειδή τα θετικά που έχεις προσφέρει τα έχει αναγνωρίσει η πλειοψηφία, θα σου επισημάνω άλλη μια φορά τα λάθη σου, μήπως και καταλάβεις…
1. Το ποδόσφαιρο – και όχι μόνο – στην Ελλάδα έχει αφεντικά. Δεν έζησες – δυστυχώς – την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1988 και επομένως δεν μπορείς να διανοηθείς τι σημαίνει αυτό. Ούτε μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο μια ομάδα του τέως ΠΟΚ βγαίνει μετά από είκοσι πέντε (25) χρόνια και κάνει δηλώσεις για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, γιατί και τότε ήσουνα κάποιες δεκάδες μίλια μακριά.
2. Κανέναν δεν ενδιαφέρουν οι ατομικές σου επιχειρήσεις, παρά μόνο την αφεντιά σου και την εφορία. Κανέναν δεν ενδιαφέρει η όποια επιστροφή ΦΠΑ περιμένεις, αφού ποτέ δεν δήλωσες ότι μέσω αυτής θα βοηθηθεί η ομάδα και με ποιον τρόπο. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο της ΑΕΛ είναι η καθαρότητα του ονόματος της ομάδας και που προς τιμή σου όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούστηκε το παραμικρό, καθώς και οι υγιείς βάσεις της ομάδας να μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται.
Μιλάω σε σένα που πιστεύεις ότι μια ομάδα μπορεί να πορευτεί με αυτόματο πιλότο…
Άσμα 3ο : «Φταις εσύ…». Ερμηνευτής : Βασίλης Καρράς
1. Φταις εσύ για την οικονομική και επικοινωνιακή ανυπαρξία υγιών βάσεων σε κάθε επίπεδο.
2. Φταις εσύ για τη συνεχή ταπείνωση του κόσμου της ΑΕΛ, με αποκορύφωμα τη σημερινή παρωδία που το ποτήρι ξεχείλισε.
3. Φταις εσύ για τις όποιες οφειλές προς κάθε κατεύθυνση, με κυριότερη αυτή προς τους ποδοσφαιριστές. Και μη μου πεις ότι όλοι πληρώνονται όπως πρέπει γιατί όλα μαθαίνονται. Κανένας δεν δουλεύει για τις ψυχές των αποθανόντων συγγενών ή φίλων του. Την καραμέλα ότι όλες οι ομάδες έτσι λειτουργούν καλύτερα να την αφήσεις στην άκρη.
4. Φταις εσύ που – αφού τα έκανες μπάχαλο στον οικονομικό τομέα – δεν βρήκες λύσεις να ενισχυθεί η ομάδα για να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό και να ανέβει κατηγορία. Και όταν μιλάμε για ενίσχυση δεν αναφερόμαστε στην περίοδο του Γενάρη, αλλά την καλοκαιρινή, τότε που μπαίνουν οι βάσεις της ομάδας.
5. Φταις εσύ που δεν έμαθες τίποτα από τα λάθη σου, παρά μόνο αυτό που σου έλαχε με τον Λυράκη.
6. Φταις εσύ που η ομάδα δεν έχει αποκτήσει τις υποδομές για ανάδειξη ταλέντων.
7. Φταις εσύ για την οργάνωση και διοίκηση της ΠΑΕ σε κάθε επίπεδο, με κυριότερο τον τομέα σχεδιασμού.
Άσμα 4ο : «Δεν με νοιάζει…». Ερμηνεύτρια : Ελένη Δήμου
1. Δεν με νοιάζει που στο Arena δεν έχει ελεύθερο ασύρματο δίκτυο.
2. Δεν με νοιάζει που όταν πάω στις τουαλέτες δεν έχει χαρτί να σκουπιστώ.
3. Δεν με νοιάζει που δεν έχω σουίτα.
4. Δεν με νοιάζει αν το Arena έχει κατασκευαστικές ατέλειες.
5. Δεν με νοιάζει η γνώμη των αντιπάλων για το γήπεδο.
6. Δεν με νοιάζει αν οι αντίπαλοι προπονητές δηλώνουν ότι η θέση της ομάδας δεν είναι σε αυτή την κατηγορία.
Εκείνο που με νοιάζει είναι να βλέπω την ομάδα που αγαπάω να αγωνίζεται, να παλεύει και αυτό δεν γίνεται στην τύχη.
Άσμα 5ο : «Σε παρακαλώ σήκω και φύγε…». Ερμηνεύτρια : Τζένη Βάνου
Λαρισαίος δεν έγινες ποτέ επειδή εσύ δεν το θέλησες, παρά τις όποιες δηλώσεις σου περί ερωτισμού της πόλης.
Τα επιχειρηματικά σου σχέδια δεν ενδιέφεραν τον κόσμο της ΑΕΛ και ούτε τα εισοδήματά σου. Εισέπραξες αμέριστα την εγκάρδια αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου στο Αλκαζάρ και αυτό είναι το μεγαλύτερο έσοδό σου.
Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012, AEL FC ARENA. «Μπορεί η ομάδα να μην ανέβει φέτος, παρόλα που η προσπάθεια συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει ούτε λεπτό. Θα ανέβουμε του χρόνου. Δεν θα ανέβουμε του χρόνου. Θα είμαι εδώ πάλι. Θα κάνω ό,τι προσπάθεια υπάρχει, όσο χρειάζεται θα ματώνω, εκτός εάν βρεθεί άλλη λύση, βιώσιμη και αξιοπρεπής».
Κανένας δεν έχει καταλάβει αυτές τις δηλώσεις σου, όπως κανένας δεν ζητάει να δώσεις νέα συνέντευξη. Όντας απών επί μεγάλο χρονικό διάστημα, τον κύκλο σου στην ομάδα τον έκλεισες μόνο σου.
Γι’ αυτό, σε παρακαλώ, σήκω και φύγε. Έχεις υποχρέωση να αφήσεις την ομάδα στην οικονομική κατάσταση που την παρέλαβες και να πας στην ευχή της Παναγίας.
Δημήτρης Κ. Κούρος
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top