Λόφος και… γκολ για την ΑΕΛ, που πέρασε με 5άρα από τον Πεντάλοφο (5-1την τοπική Δόξα) και συνέχισε
την προέλασή της στην κορυφή του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο η ΑΕΛ έκανε μια πειστική και- κατά διαστήματα – εξαιρετική εμφάνιση, σημείωσε 5 γκολ και έδωσε χαρά στους περίπου 100 φίλους της που βρέθηκαν στο πλευρό της. Οι βάσεις για τη νίκη μπήκαν  από το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Γκούρτσας άνοιξε το σκορ στο 26’ με κοντινή προβολή παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από ασταθή απόκρουση του Κορώνα σε σουτ του Στεφανίδη. Η αναγκαστική αποχώρηση του Ηλία Κυριακίδη λόγω τραυματισμού στο γόνατο στο 38ο λεπτό ήταν το μοναδικό μελανό σημείο για την ΑΕΛ, σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο απόγευμα. Στο 49’ πάλι το κεντρικό επιθετικό δίδυμο της ΑΕΛ πρωταγωνίστησε, αυτή τη φορά – όμως – ο σκόρερ ήταν ο Στεφανίδης, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Γκούρτσας από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων για να γράψει το 0-2. Η νίκη της ΑΕΛ πήρε διαστάσεις θριάμβου με 3 γκολ μέσα στο εκπληκτικό πεντάλεπτο 75’-80’, που ουσιαστικά έσβησε και τις όποιες ελπίδες της ομάδας του Πενταλόφου να παλέψει το ματς. Στο 75’ το 0-3 ο Πλιάγκας με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ από πλάγια θέση, ενώ το τέταρτο γκολ ήρθε στο 77’ με καταπληκτικό πλασέ του Νεμπεγλέρα, ο οποίος πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κορώνα. Είχε προηγηθεί μεγάλη διπλή ευκαιρία του Πλιάγκα, τα σουτ του οποίου σταμάτησαν διαδοχικά στον τερματοφύλακα του Πενταλόφου και το δοκάρι. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Γκούρτσας στο79’ κλέβοντας τη μπάλα και πλασάροντας άνετα τον Κορώνα. Ήταν το 2ο προσωπικό γκολ του Γκούρτσα, που έπιασε τον Στεφανίδη στην κορυφή των πρώτων σκόρερ της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα (με 8 γκολ) και τον ξεπέρασε στη συνολική συγκομιδή (10 έναντι 9)συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων του Κυπέλλου. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν το σκορ στο 82’ με κοντινή προβολή του Μίλτου Σαπάνη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία μεταξύ Σικαλιά και αμυντικών.

Δόξα Πενταλόφου: Κορώνας, Σεϊζης, Γαβριηλίδης, Καραφυλλίδης, Σαπάνης Ι. (84’ Σταμπουλής), Ταϊρης, Σαραμουρλής (53’ Σαπάνης Μ.), Δαλκίδης, Βακουφάρης, Γκρίλλας (68’ Φλαρούντζος), Ιβάνοφ.

ΑΕΛ: Σικαλιάς, Αραμπατζής, Μήτσης, Σιάκκας, Κυριακίδης (38’ Σαββίδης), Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (83’ Κόιτς), Ρούσσης, Στεφανίδης, Γκούρτσας (80’ Πιά), Μπλέντι.

Αναλυτικά η 9η αγωνιστική 2ου ομίλου Γ' Εθνικής 
Πυρσός Γρεβενών – Κάστορας 0-0
Κοζάνη – Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-2
Πρέβεζα – Θεσπρωτός 3-2
Δόξα Πενταλόφου – ΑΕΛ 1-5
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Εθνικός Φιλιππιάδας 0-0
Οδυσσέας Κορδελιού – Καμπανιακός 1-3
Δόξα Κρανούλας – Όλυμπος Κέρκυρας 4-0
Καστοριά – Τηλυκράτης (3-0 α.α.)

Η βαθμολογία (9 αγώνες)
1. ΑΕΛ 24
-------------------------------------------------
2. Οικονόμος Τσαριτσάνης 22
3. Καστοριά 19
4. Καμπανιακός 17
5. Οδυσσέας Κορδελιού 17
6. Εθνικός Φιλιππιάδας 15
7. Πυρσός Γρεβενών 14
8. Κοζάνη 13
-------------------------------------------------
9. Δόξα Πενταλόφου 13
10. Θεσπρωτός 12
11. Όλυμπος Κέρκυρας 10
12. Δόξα Κρανούλας 9
13. Κεραυνός Θεσπρωτικού 7
14. Πρέβεζα 7
15. Κάστορας 3
16. Τηλυκράτης Λευκάδας -

Η επόμενη 10η αγωνιστική 2ου ομίλου Γ' Εθνικής (08/12)
Κοζάνη – Πυρσός Γρεβενών
Κάστορας – Πρέβεζα
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Δόξα Πενταλόφου
Θεσπρωτός – Κεραυνός Θεσπρωτικού
ΑΕΛ – Οδυσσέας Κορδελιού
Εθνικός Φιλιππιάδας – Δόξα Κρανούλας
Καμπανιακός – Καστοριά
Όλυμπος Κέρκυρας – Τηλυκράτης (3-0 α.α.)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top