Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ μίλησε ξανά για τον διερμηνέα του Ράτκο Ντόστανιτς, Θόδωρο Σκύφτα, μετά την αποχώρηση του Σέρβου προπονητή, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος σπανίως απολύει προπονητές και ότι το μόνο που απέλυσε είναι τον Ηλία Φυντάνη που είπε χαρακτηριστικά: "Προπονητής Φυντάνης στην πρώτη εθνική δεν υπάρχει. Εγώ τον έκανα προπονητή. Ήταν στα αζήτητα". Διαβάστε όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον Sport24 Radio 103.3. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
Για τον συνεργάτη του πρώην προπονητή της ΑΕΛ, Ράτκο Ντόστανιτς, Θόδωρο Σκύφτα:
«Τον κ. Ντόστανιτς τον είχα προπονητή στη Football League και ο συγκεκριμένος δεν ήταν καν στο περιβάλλον του. Τον (σ. σ. κ. Σκύφτα) γνωρίζω πολλά χρόνια, ήταν ένας άνθρωπος που ασχολείτο με μικρά παιδιά και είχε έναν φούρνο, από τους καλύτερους στη Λάρισα. Πάντα τον αντιμετωπίζαμε με συγκαταβατικό ύφος. Είχε άλλο επάγγελμα και δεν είχε εργαστεί ποτέ σε μικρότερα σωματεία της Λάρισας, ενώ στην πόλη διηγούνται και διάφορα ανέκδοτα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όταν προσέλαβα τον κ. Ντόστανιτς φανταζόμουν ότι τον είχε δίπλα του ως μεταφραστή, αλλά στην πρώτη προπόνηση φόρεσε μία φόρμα της ΑΕΛ, άρχισε να βάζει κώνους και να μιλάει για το πώς θα γίνει η προπόνηση, αγνοώντας όλους τους άλλους του προπονητικού επιτελείου. Με αποκορύφωμα τη χθεσινή (10/3) ημέρα που δεν είπε τη σύνθεση της ομάδας, η οποία είχε πολλές εκπλήξεις, ούτε στους συνεργάτες του. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει προσληφθεί από εμένα. Δεν έχω κάνει καμία συμφωνία μαζί του. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε και μία σύσκεψη για να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι. Ο κ. Ντόστανιτς μιλάει τέλεια ελληνικά, με τους Σέρβους μπορεί να συνεννοηθεί στη μητρική του γλώσσα, ενώ και οι λατίνοι μας μιλούν ελληνικά. Δεν μπορούσα να καταλάβω την επιμονή του κ. Ντόστανιτς στον κύριο αυτόν. Του το είπα ξεκάθαρα ότι δεν θα ήθελα να μπαίνει ούτε στα αποδυτήρια, ούτε στο γήπεδο. Η εικόνα να έχει δαγκώσει ένα σταυρό σε αγώνα μας και να κάνει προσευχές, είναι γραφική. Είναι ένα γραφικό πρόσωπο, το ξέρει όλη η Λάρισα. Η μόνη αιτία που συνεργάζεται με τον κ. Ντόστανιτς είναι η προσωπική σχέση που έχουν οι γυναίκες των δύο ατόμων. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Για τις συνεχείς αλλαγές προπονητών:
«Σπανίως απολύω προπονητές. Ούτε τον κ. Ντόστανιτς απέλυσα, ούτε τον κ. Τσιώλη, ούτε τον κ. Αναστασιάδη. Τον κ. Φυντάνη τον απέλυσα για λόγους που ξέρουμε και οι δύο. Προπονητής Φυντάνης στην πρώτη εθνική δεν υπάρχει. Εγώ τον έκανα προπονητή. Ήταν στα αζήτητα. Πρέπει να τονίσω πως οτιδήποτε δεν πάει καλά είναι λάθος του ιδιοκτήτη, από τον προπονητή ως τις μεταγραφές. Το θέμα είναι ότι ξέρω το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι παίκτες παίζουν κάρτες ή κόρνερ στο στοίχημα; Και δε μιλάω για παίκτες της δικής μου ομάδας. Ένας ιδιοκτήτης όταν δει ότι κάτι πάει στραβά ή ότι δηλητηριάζεται η ατμόσφαιρα, πρέπει να δρα. Η θέση του ιδιοκτήτη είναι εκ προοιμίου δύσκολη. Παίκτες δεν μπορείς να αλλάξεις παρά μόνο στη μεταγραφική περίοδο. Πάντως, καμία ομάδα δεν προοδεύει αν δεν έχει ένα σταθερό προπονητή. Δεν το θέλω να αλλάζω τόσους προπονητές, αλλά αναγκάζομαι. Ξέρω πως πρέπει να διοικήσω μία ομάδα και ειδικά μία μεγάλη ομάδα, όπως την ΑΕΛ πρέπει να την υπηρετείς με σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια. Από την άλλη δεν έχω χρόνο. Δουλεύω 12 με 15 ώρες την ημέρα στα δικαστήρια και πρέπει να εμπιστεύομαι ανθρώπους. Επίσης, κατοικώ στην Αθήνα και η Λάρισα απέχει και δεν έχω άμεση σχέση. Είναι δύσκολο να απολύσεις έναν προπονητή, ειδικά όταν υπάρχει μία πρόκληση μπροστά μας. Μιλάω για τον ημιτελικό Κυπέλλου, όπου έχουμε πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Οπότε πρέπει να πάρουμε έναν προπονητή, αφού ο κ. Τροΐζι είναι ένας έντιμος άνθρωπος, που μου είπε ότι δεν έχει προπονήσει μεγάλη ομάδα και θα ήθελε να πάρουμε έναν άλλον προπονητή».
 
ΑΕΛ © 2019. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top