Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΕ ΑΕΛ 1964

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 διακατέχεται από αντιλήψεις που της επιτρέπουν να συγχαίρει τον αντίπαλό της για την πορεία του και τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα, διαχωρίζοντας τα αγωνιστικά κριτήρια από τις ενστάσεις της για κάθε τι εξωαγωνιστικό (όπως π.χ. η διαιτησία, για την οποία δεν πρόκειται να κάνουμε λόγο επί του παρόντος). Εξάλλου, η διάκριση ομάδων πέραν εκείνων που μονοπωλούν τα τελευταία χρόνια την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, μπορεί να εκληφθεί και ως δικαίωση της προσπάθειάς μας για ένα πιο ανταγωνιστικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.



Αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε τι μπορεί να είναι εκείνο που μας χωρίζει με την επίσημη ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πέραν της 90λεπτης διεκδίκησης της νίκης, ώστε να στερείται ακόμη και της στοιχειώδους ευαισθησίας, να καταδικάσει δημόσια την επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο της αποστολής μας κατά την αναχώρηση από την Τούμπα.
Η σοβαρότητα του γεγονότος δεν ορίζεται άλλωστε από τις συνέπειες, που δεν ήταν οδυνηρές λόγω της ψυχραιμίας του οδηγού μας, να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος χωρίς ορατότητα, παρά την ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα σε βρεγμένο οδόστρωμα.
Ορίζεται από το μέγεθος της ειλικρίνειας που πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι στο συνολικό αγώνα μας εναντίον της βίας, ο οποίος φυσικά κάθε άλλο παρά προάγεται με επικρότηση συνθημάτων περί τρομοκρατίας και άλλων πρακτικών, που με λύπη μας βλέπουμε διαχρονικά να νομιμοποιεί και σημαντική μερίδα του Τύπου. Απέναντί τους, προτείνουμε ως φωτεινό φάρο και παράδειγμα προς μίμηση τον κύριο Φερνάντο Σάντος, για την στάση του μέσα στα αποδυτήρια.Αναφορικά τέλος με δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή μας, Μπακαγιόκο, υπενθυμίζουμε ότι η λύση της συνεργασίας μας επήλθε μετά από επίθεσή του στον πρώην προπονητή μας, επιδεικνύοντας συμπεριφορά που ουδέποτε θα νομιμοποιούσαμε στη δική μας ομάδα.

Ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών

Με αφορμή όσα διαδραματίσθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας και τον τρόπο που διοχετεύθηκαν προς την κοινή γνώμη και μάλιστα, δια διαπιστευμένου ρεπόρτερ της κρατικής ΜΑΣ τηλεόρασης, εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Αν η κλωτσιά σ’ έναν κάδο απορριμμάτων, μετά από έναν αγώνα γεμάτο ένταση και «αμφισβητούμενες φάσεις» (σ.σ. γι’ αυτές συνηθίζουμε να μιλάμε μόνο όταν νοιώθουμε πως ευνοούμαστε), αλλά και μια άδικη με αγωνιστικά κριτήρια ήττα, θεωρείται προκλητική συμπεριφορά και καταγράφεται ως «σπάσιμο αποδυτηρίων», το αποδεχόμαστε και οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη.Οφείλουμε όμως παράλληλα, λόγω της μειωμένης μας αντίληψης και της μη γνώσης των τοπικών χαρακτηριστικών, να ρωτήσουμε προσωπικά τον αδέκαστο Γιώργο Μίνο, πως μεταφράζεται στα ελληνικά η φράση «εδώ θα είστε πούδρες», με την οποία μας υποδέχθηκαν εντός των αποδυτηρίων κάποιοι άνευ διακριτικών, αλλά διακριτής σωματικής διάπλασης τύποι, για τους οποίους δεν συνέβη ποτέ να ακούσουμε σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του.Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι ανάλογη αντιμετώπιση των γεγονότων, εξασφαλίζει στον εν λόγω κύριο περίοπτη θέση σε μια ΠΑΟΚ TV, αλλά δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιείται και να υιοθετείται από την κρατική ΜΑΣ τηλεόραση, την αντικειμενικότητα ή έστω την σοβαρότητα της οποίας θα θέλαμε να θεωρούμε δεδομένη.
Παρακαλούμε πολύ, να μην συνδέσει κανείς την ποιότητα του περί «σπασμένων αποδυτηρίων» ρεπορτάζ, που ακούστηκε στις 22.20, κατά τη διάρκεια της «Αθλητικής Κυριακής», με την εναντίον των ζωών μας απειλή από τον λιθοβολισμό του λεωφορείου της αποστολής μας, μισή ώρα μετά. Από πού κι ως που η γραφικότητα, ακόμη και πέραν των ορίων της παραπληροφόρησης, μπορεί να γίνει γενεσιουργός αιτία βίας; Αφήστε που πουλάει και περισσότερο από ένα σπασμένο παρμπρίζ.
 
ΑΕΛ © 2026. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top