«Ταξίδι πάλι ευρωπαϊκό»Αυτό ήταν το σύνθημα που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν οι περίπου 4.000 φίλαθλοι της Λάρισας που βρέθηκαν στη Λιβαδειά για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.
Και το ταξίδι τους έπιασε τόπο, αφού οι «βυσσινί» επικράτησαν χάρη σε γκολ του Τουμέρ Μετίν στο 12ο λεπτό με 1-0 Λεβαδειακού και κατέκτησαν την πέμπτη θέση που τους έδωσε τη συμμετοχή στα πλέι οφ της Super League και ταυτόχρονα την έξοδο στην Ευρώπη.
Με τους φίλους της ομάδας να δίνουν τεράστια ώθηση στέλνοντας τη θετική τους ενέργεια από την εξέδρα και τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να «τρώνε σίδερα» στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΛ πήρε νωρίς προβάδισμα διώχνοντας το άγχος και κατακτώντας μια νίκη που της δίνει τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και την καλύτερη θέση μετά από το 1988, όταν και η "Βασίλισσα" στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. 8ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Μετίν να βγάζει βαθιά σέντρα, τον Ζουράφσκι να στρώνει, τον Σαρμιέντο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Καρακώστα.
9ο: Σουτ του Λέχτινεν η μπάλα φεύγει άουτ.
10ο: Γκολ! Η ΑΕΛ ανοίγει το σκορ με κεφαλιά του Μετίν μετά από ιδανική σέντρα του Βενετίδη.
19ο: Ο Ζουράφσκι βγαίνει σε πλεονεκτική θέση, αλλά πριν κάνει το σουτ παρεμβαίνει ο Γιαννακόπουλος, μπερδεύονται και η μπάλα χάνεται.
19ο: Παράλληλη μπαλιά του Γιαννακόπουλου, ο Μουλόπουλος παραλίγο να κάνει το αυτογκόλ, στην προσπάθειά του να διώξει.
31ο: Σωτήρια ενστικτώδης απόκρουση του Κοτσόλη σε κοντινή κεφαλιά του Κιάσσου.
32ο: Ο Μπουκουβάλας βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Φωτάκη, ο Καλαματιανός πλασάρει, ο Καρακώστας αλλοιώνει την πορεία της μπάλας, η οποία κατευθύνεται στα δίχτυα, αλλά ο Μουλόπουλος διώχνει με κεφαλιά πάνω στη γραμμή.
55ο: Μακρινό συρτό σουτ του Κυριακίδη, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.
70ο: Ωραίος συνδυασμός Μετίν-Βενετίδη, σέντρα του τελευταίου στο 2ο δοκάρι, ο Κόλτζος διώχνει προ του Γιαννακόπουλου.
72ο: Σουτ-φωτοβολίδα του Μετίν έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρακώστα.
76ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Κόρνερ του Μετίν, κεφαλιά του Ααράμπ, ο Καρακώστας αποκρούει με τη βοήθεια του δοκαριού.
82ο: Κεφαλιά του Βασιλείου από πλεονεκτική θέση, η μπάλα φεύγει πολύ πλάγια.
83ο: Φάουλ του Λεονάρντο από πλεονεκτική θέση, η μπάλα φεύγει άουτ.
87ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μετίν να τρυπώνει στο κέντρο της άμυνας, αλλά να πιάνει αδύναμη κεφαλιά.
88ο: Με 9 παίκτες ο Λεβαδειακός. Αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Κόλτζου και με απευθείας κόκκινη του Κιάσσου, για εκτός φάσης χτύπημα στον Κυριακίδη.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά πίεσε και κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την δεύτερη μόλις ευκαιρία της στο παιχνίδι. Στη συνέχεια, περισσότερο με παιχνίδι σκοπιμότητας κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να φτάσει έτσι στην πολυπόθητη νίκη.
MVP
Ο Τουμέρ Μετίν ήθελε πολύ αυτό το γκολ, γεγονός που φάνηκε και με τον έξαλλο πανηγυρισμό του Τούρκου. Από τη στιγμή που αυτό το τέρμα έκρινε και την αναμέτρηση δεν μπορεί παρά ο άσος της ΑΕΛ να κερδίσει άξια τον τίτλο του MVP.
Ουζουνίδης:
Σήμερα επισφραγίσαμε την πολύ καλή πορεία μας σε όλο πρωτάθλημα. Συνήθως σε έναν μαραθώνιο όπως αυτός, όταν έρχεται το τέλος κάθε ομάδα παίρνει αυτό που της αξίζει και εμείς αυτό ακριβώς κάναμε. Επισφραγίσαμε την καλή εικόνα που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τους είχα πει πριν από τον αγώνα ότι σήμερα έπρεπε να βγάλουν τον εγωισμό, τη θέληση και την αποφασιστικότητα γιατί αυτοί ήταν που άξιζαν την 5η θέση. Να ευχαριστήσω επίσης τους συνεργάτες μου, που βοήθησαν πάρα πολύ να φτάσουμε την ομάδα εδώ. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που κάναμε ευτυχισμένο αυτόν τον κόσμο που ήρθε κοντά μας για ακόμη ένα παιχνίδι. Ίσως να μην τους δώσαμε πολλές χαρές στο Αλκαζάρ, αλλά εκτός έδρας κάναμε εντυπωσιακή πορεία. Κανένας μας, ωστόσο, δεν θεωρεί ότι τελείωσε η δουλειά μας εδώ. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πλέι οφ. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες. Κι εγώ και οι παίκτες μου πιστρεύουμε, όμως, ότι έχουμε κι εμείς καλή ομάδα. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Μπορεί να είμαστε η ομάδα με το λιγότερο άγχος, αλλά όχι με το λιγότερο ενδιαφέρον. Σήμερα κάναμε την τούρτα, στα πλέι οφ ελπίζω να βάλουμε το κερασάκι», δήλωσε πανευτυχής ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Λιβαδειά και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
-Τι μπορεί να πετύχει η ομάδα στα πλέι οφ;
«Τα πλέι οφ θέλουν διαφορετικό χειρισμό. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Στα τελευταία 19 ματς έχουμε μόνο 1 ήττα. Μόνο τυχαίο δεν είναι. Τα παιδιά έχουν δυνατότητες. Χωρίς το ίδιο άγχος, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».
-Πως νιώθετε για την αποθέωση που γνωρίσατε από τον κόσμο;
«Εγώ ήρθα στην ομάδα για να προσπαθήσω όσο μπορώ να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Κανείς προπονητής δεν μπορεί να πετύχει κάτι μόνος του αν δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία, την εμπιστοσύνη της διοίκησης και τη στήριξη από τον κόσμο. Τα είχα όλα αυτά τη φετινή χρονιά. Ευτυχισμένος. Αυτό που έχει σημασία είναι τι κατακτά η ΑΕΛ και όχι τα πρόσωπα.»
-Πως οριοθετείτε το… κερασάκι;
«Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε, αλλά θα το επιδιώξουμε. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και οι παίκτες σε αυτήν. Δεν ήταν εύκολη χρονιά. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε στον α’ γύρο όταν με όλες τις αλλαγές η ομάδα έμεινε ψηλά, και στον δεύτερο με τις μεταγραφές και τη συνοχή που ήρθε με το πέρασμα του χρόνου κάναμε ένα βήμα παραπάνω».
-Για τις μεταγραφές;
«Αφήστε μια δυο μέρες να χαρούμε. Έχουμε χρόνο. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα για το μέλλον της ομάδας, από τη στιγμή που μπήκαμε στα πλέι οφ».
-Το πρόγραμμα των πλέι οφ θα παίξει ρόλο;
«Σε μια τέτοια φάση αγώνων σημαντικό είναι και το πρόγραμμα και το πως θα χειριστούμε ομάδα σε συνεχόμενα παιχνίδια, ώστε να έχουμε φρέσκους παίκτες. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν».
Βούκοτιτς: «Δεν ξέρω αν θα μείνω»
Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς, ενώ αναφερόμενος στην παραμονή του στον πάγκο του Λεβαδειακού, ήταν αινιγματικός… «Τελειώσαμε άσχημα το πρωτάθλημα και δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι σήμερα γιατί είχαμε κάποια προβλήματα. Είμαι ευχαριστημένος όμως από την ομάδα μου γιατί φέτος είχαμε μία σταθερή πορεία και δίκαια παραμένουμε στην κατηγορία», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και συγχαρητήρια στην Λάρισα που μπήκε στα πλέι οφ. Είχαμε τραυματισμούς και αυτός είναι ο λόγος που δεν παρατάξαμε αξιόμαχη ομάδα. Δεν ξέρω αν θα μείνω τη νέα σεζόν».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κώστας Πηλαδάκης: Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, όπου είχε θερμό εναγκαλισμό με τον προπονητή της ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη, τον οποίο και... σήκωσε στους ώμους του, αποδίδοντάς του τα εύσημα για τα όσα πέτυχε τη φετινή σεζόν η λαρισινή ομάδα.
Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί" απευθυνόμενος προς όλους όσοι βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια τους είπε φανερά χαρούμενος: "Μπράβο σε όλους σας. Ησασταν παλικάρια καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και αξίζατε με το παραπάνω την πέμπτη θέση" και ολοκλήρωσε με μια... ατάκα όλο νόημα: "τα καλύτερα έρχονται..."
Στέφανος Κοτσόλης: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Το επιστέγασμα των κόπων μιας πολύ επιτυχημένης χρονιάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Θέλουμε να χαρούμε τη σημερινή μέρα και να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε πως είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα που μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιονδήποτε».
Ηλίας Κυριακίδης: «Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την έξοδο στην Ευρώπη, έναν στόχο που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς. Θα παλέψουμε και στους επόμενους έξι αγώνες δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό».
Γιώργος Φωτάκης: «Οι κόποι μιας χρονιάς επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εμάς. Από δω και πέρα έχουμε έξι δύσκολα παιχνίδια. Δεν θα πάμε για τουρισμό στα πλέι οφ και θέλω να πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε πολύ καλοί. Το βασικότερο είναι να χαρούμε αυτή τη μέρα που η ομάδα πέτυχε το βασικό της στόχο».
Τάσος Κυριάκος: «Είχαμε βάλει εξαρχής τον στόχο να μπούμε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Επρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να τον εξασφαλίσουμε, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε εδώ για να μας συμπαρασταθεί. Τώρα θα αγωνιστούμε στα πλει οφ για ό,τι καλύτερο».