
Η μπλε κάρτα του 24χρονου μέσου έφτασε την Δευτέρα (13/7) στην ΕΠΟ, η οποία θα εκδώσει κανονικά δελτίο στον βραζιλιάνο παίκτη και έτσι, αποκτάει δικαίωμα συμμετοχής στους επίσημους αγώνες της λαρισινής ομάδας, λύνοντας κατά κάποιο τρόπο τα χέρια του 41χρονου τεχνικού, αφού οι απουσίες που αντιμετωπίζει ενόψει Ισλανδίας είναι πολλές και σημαντικές.
Σε αντίθεση με τον Ρομέου δεν συνέβη το ίδιο και με τον Αμπουχατζίρα, αφού δεν ήρθε η μπλε κάρτα του ισραηλινού. Αλλωστε η περίπτωση του 23χρονου επιθετικού είναι ιδιάζουσα. Αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (σ.σ. η ΑΕΛ μπορεί μέχρι και την Τετάρτη, παραμονή δηλαδή του αγώνα να τον δηλώσει), οι πιθανότητες να εκδοθεί, έστω και προσωρινό δελτίο για τον Αμπουχατζίρα είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
Δύσκολα ο Βενετίδης, στην Λάρισα ο Κατσιαρός
Από εκεί και ύστερα, όσον αφορά το ιατρικό δελτίο, ο Στέλιος Βενετίδης παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος για τον πρώτο αγώνα με την Ρέικιαβικ, αφού συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα, όντας ακόμη τραυματίας. Ο Παναγιώτης Κατσιαρός έχει τεθεί οριστικά νοκ άουτ και μάλιστα την Τρίτη (14/7) ο αριστεροπόδαρος μπακ θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει στην Λάρισα την αποθεραπεία του μαζί με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, που βρίσκεται στην θεσσαλική πόλη από την περασμένη εβδομάδα.
Ετσι γίνεται αντιληπτό, πως για τη θέση του αριστερού μπακ, ο Ουζουνίδης στρέφεται σε λύση ανάγκης, που ακούει πιθανότατα στο όνομα του δεξιοπόδαρου μπακ Μπουκουβάλα, με τον κεντρικό αμυντικό Τριποτσέρη να καλύπτει αντίστοιχα το δεξί άκρο. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί και ο Τουμέρ Μετίν, που είναι και αυτός αμφίβολος.