Τέλος στα σενάρια αντικατάστασης του Ότο Ρεχάγκελ από τον πάγκο της Εθνικής έβαλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra fm». Μεταξύ άλλων ανέφερε:«Η εθνική ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και είναι λογικό να υπάχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Δε νομίζω όμως ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση. Στο ημίχρονο πράγματι ακούστηκαν διαφορετκές απόψεις από διάφορες πλευρές. Είναι λογικό να υπάρχει εκνευρισμός, ειδικά όταν είσαι πίσω στο σκορ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μας βγήκε σε καλό, τα παιδιά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έβαλαν τέσσερα γκολ».
Για τα σενάρια που θέλουν τον Ότο Ρεχάγκελ να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία τόνισε: «Το συμβόλαιο του κ. Ρεχάγκελ λήγει στις 31/12/2009 και ανανεώνεται αυτόματα μέχρι τις 30/06/2010 σε περίπτωση πρόκρισης. Αν τελικά πάμε στο Μουντιάλ, δε θα έχει μερίδιο ο κ. Ρεχάγκελ; Είμαστε μεσογειακή χώρα κι έχουμε διάθεση να δημιουργούμε συνέχεια θέμα για το αν θα μείνει ή θα φύγει. Η δική μου θέση είναι να είμαι πιο ψύχραιμος. Ο στόχος είναι να πάμε στο Μουντιάλ και να δίνουμε το παρών σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Εγώ είμαι εδώ για να ακούω τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Ο καθένας έχει τις δικές του ευθύνες και κρίνεται από εμένα και το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ τις επιλογές του προπονητή. Ο καθένας κρίνεται όταν κρίνουμε ότι πρέπει να κριθεί. Δεν μπορώ να μπω σ' αυτή τη διαδικασία όπως άλλοι έξι εκατομμύρια προπονητές που υπάρχουν σ' αυτή τη χώρα. Κι αν μπω σε μία τέτοια στη διαδικασία, θα την κρατήσω για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να σχολιάσω καμία ενδεκάδα, πόσο μάλλον όταν ένα παιχνίδι έχει τελειώσει 5-2 υπέρ της εθνικής. Ένας άνθρωπος που κάθεται πολλά χρόνια στο τιμόνι μιας ομάδας, θα υποστεί κριτική, θα υπάρξει σίγουρα φθορά αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το θέμα είναι, οποιοδήποτε αρνητικό θέμα δημιουργείται, να το λύνουμε και η ομάδα να πηγαίνει παρακάτω. Εγώ θέλω η εθνική να πάει στο Μουντιάλ άρα δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να λέω τι πάει καλά και τι δεν πάει».
Τέλος για τους πιθανούς αντιπάλους μας και το γήπεδο που θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα ανέφερε: «Η κάθε ομάδα έχει τα υπέρ της και τα κατά της. Η Βοσνία, από τη μέση και μπροστά είναι φωτιά αλλά έχει μέτρια άμυνα, η Σλοβενία έχει νέα παιδιά που τρέχουν συνέχεια, η Ουκρανία έχει τρεις πολύ έμπειρους παίκτες και η Ιρλανδία του Τραπατόνι είναι μία σφιχτή ομάδα. Ολες οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο. Και το Λουξεμβούργο την Τετάρτη ποδόσφαιρο θα παίξει. Θα το δούμε, δεν έχουμε αποφασίσει. Θα δούμε την κλήρωση, πού θα γίνει το πρώτο παιχνίδι και πού το δεύτερο...».