Με τον Μετίν να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ με μονοκόμματο δεξί σουτ εντός περιοχής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ΑΕΛ και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Και τα δύο γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Μετίν (66' με πέναλτι και 90'), ενώ τα τέρματα των φιλοξενούμενων, που αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 65' λόγω αποβολής του Ομο, ο Γουνδουλάκης (52', 59'). Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε πιο οργανωμένος στο γήπεδο και ήταν αυτός που απείλησε πρώτος. Στο 8' και από λάθος έξοδο του Μάλαρτζ σε μπαλιά του Σκούφαλη, ο Ριέρα πλάσαρε άουτ σε κενή εστία. Η ΑΕΛ «απάντησε» στο 15' με τον Αμπουχατζίρα να σουτάρει από εξαιρετική θέση ελάχιστα άουτ. Στο 21' ο Μετίν με εκτέλεση φάουλ υποχρέωσε τον Ανδριόλα σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 35' ο Μάλαρτζ εξουδετέρωσε αρχικά την κεφαλιά του Κουμορτζί και στην επαναφορά ο Καστελιόνε την έστειλε στο δοκάρι.Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Πανιώνιος «πάγωσε» το Αλκαζάρ και μάλιστα δύο φορές. Στο 52' ο Γουνδουλάκης εκμεταλλεύθηκε την αποτυχία του Κουμορτζί να σουτάρει και με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 59' και σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο ίδιος παίκτης μετά από πάσα του Κουμορτζί, διπλασίασε τα τέρματα. Η ΑΕΛ ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 65', όταν ο Ομο ανέτρεψε τον Βενετίδη, ο Δαλούκας έδωσε πέναλτι και ο Μετίν ευστόχησε. Μάλιστα, ο αμυντικός του Πανιωνίου αποβλήθηκε σ' αυτή τη φάση κι έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση ακριβώς στο 90', πάλι με τον Μετίν, ο οποίος έπιασε το μονοκόματο σουτ σε σέντρα του Βενετίδη κι διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Το φιλμ του αγώνα

5ο: Με λανθασμένη υπόδειξη για οφσάιντ του βοηθού Μπιτσίδη ανακόπτεται ο Αμπουχατζίρα που βγαίνει στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις.
8ο: Ευκαιρία από το πουθενά για τον Πανιώνιο με τον Μάλαρζ να κάνει κακή εκτίμηση κατά την έξοδο, τον Ριέρα να πλασάρει από διαγώνια θέση έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει άουτ.
12ο: Ακόμη μια φορά παίκτης της ΑΕΛ ανακόπτεται με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ από τον βοηθό Μπιτσίδη. Είναι ο Τουμέρ που βγαίνει μόνος με τον Ανδριόλα μετά από ωραία μπαλιά του Αμπουχατζίρα.
15ο: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τη μπάλα μετά από βαθιά μπαλιά του Ααράμπ να στρώνεται στον Αμπουχατζίρα, τον Ισραηλινό από πλεονεκτική θέση έξω από την περιοχή να σουτάρει, αλλά τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Ανδριόλα.
21ο: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μετίν, ο Ανδριόλας αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ.
25ο: Καλό μακρινό σουτ του Αμπουχατζίρα, αποκρούει ο Ανδριόλας.
32ο: Κόρνερ του Μετίν, κεφαλιά του Νταμπίζα, η μπάλα φεύγει άουτ.
34ο: Ο Μάλαρζ κρατάει όρθια την ΑΕΛ με εντυπωσιακή ενστικτώδη επέμβαση, όταν η μπάλα μετά από κόρνερ χτύπησε στο κεφάλι του Αμπουχατζίρα και πήρε πορεία προ τα δίχτυα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Καστελιόνε από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
39ο: Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΛ με τη κεφαλιά του Μελίσση μετά από κόρνερ του Μετίν, να περνάει λίγο άουτ.
41ο: Ο διαιτητής Δαλούκας δείχνει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Τουάμα, τον οποίο χρέωσε λανθασμένα με φάουλ που δεν έγινε ποτέ.
43ο: Κοντινή προβολή του Κουμόρτζι, η μπάλα φεύγει πολύ άουτ.
44ο: Ο διαιτητής Δαλούκας δεν δίνει χέρι του Όμο σε εναέρια διεκδίκηση του και υποδεικνύει επιθετικό φάουλ στον Αμπουχατζίρα
52ο: 0-1 για τον Πανιώνιο με κοντινό σουτ του Γουνδουλάκη.
59ο: 0-2 ο Πανιώνιος στην αντεπίθεση ξανά με τον Γουνδουλάκη, μετά από ασίστ του Κουμορτζί.
61ο: Κεφαλιά του Καστελιόνε, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
64ο: Η ΑΕΛ κερδίζει πέναλτι. Ο Βενετίδης ανατρέπεται από τον Όμο, ο οποίος αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα.
65ο: 1-2. Η ΑΕΛ μειώνει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μετίν.
74ο: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Βενετίδη να βγάζει ωραία μπαλιά στον Αμπουχατζίρα, τον Ισραηλινό να σουτάρει στην κίνηση, αλλά τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
91ο: Γκολ! 2-2. Η ΑΕΛ ισοφαρίζει με καταπληκτική βολέ με το δεξί στην κίνηση από τον Μετίν, μετά από σέντρα του Βενετίδη.
95ο: Λήξη του αγώνα


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 65' Ομο (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπουχατζίρα, Τουάμα, Σιατραβάνης, Φερέιρα, Μάλαρτζ, Βενετίδης, Μετίν - Καστελιόνε, Ριέρα

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (84' Τριποτσέρης), Βενετίδης, Νταμπίζας, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ (65' Σιατραβάνης), Ρομέου (53' Φερέιρα), Μελίσσης, Κατσιαρός, Αμπουχατζίρα.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Νικολάου, Τζαβέλλας, Σκούφαλης (67' Κοντοές), Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Ριέρα (94' Αναστασόπουλος).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top